Første trepoenger siden 8. mai

Forbanna deilig å få med seg tre veldig fortjente poeng fra Kristiansand, men scheisse hvor nære vi var å rote bort hele greia. Men hvem bryr seg? Endelig tre poeng og over streken igjen. Start – Vålerenga 2-4 (0-1) 5022 tilskuere Mål: 0-1 Jonatan Tollås Nation (23), 0-2 Ghayas Zahid (53), 1-2 Espen Børufsen (78), … Fortsett å lese «Første trepoenger siden 8. mai»

Forbanna deilig å få med seg tre veldig fortjente poeng fra Kristiansand, men scheisse hvor nære vi var å rote bort hele greia. Men hvem bryr seg? Endelig tre poeng og over streken igjen.

Start – Vålerenga 2-4 (0-1)

5022 tilskuere

Mål: 0-1 Jonatan Tollås Nation (23), 0-2 Ghayas Zahid (53), 1-2 Espen Børufsen (78), 1-3 Christian Grindheim (81), 2-3 Børufsen (84), 2-4 Henrik Kjelsrud Johansen (88).

Dommer: Svein Oddvar Moen, Haugar.

Gult kort: Moa, Vålerenga.

Vålerenga (4-2-2-2): Marcus Sandberg – Robert Lundström, Simon Andreas Larsen, Jonatan Tollås Nation, Rasmus Lindkvist – Sander Berge, Christian Grindheim – Daniel Fredheim Holm (Henrik Kjelsrud Johansen fra 80.), Ghayas Zahid (Simen Juklerød fra 73.) – Vajebah Sakor (Herman Stengel fra 76.), Mohammed Abdellaoue.

Til slutt gikk analtoget sin gang på Sør Arena, og alle med hjerte for Vålerenga kunne puste rolig og være lykkelige. Vel, egentlig hadde vi pustet rolig ganske lenge etter at vi gikk opp til 2-0, men så ble det ordentlig kålabi utpå der.

– Vi spiller ikke en god kamp og Vålerenga kjører over oss, sa Espen Børufsen til TV2 rett etter kampen.

– Vi var bedre enn Start i 85 minutter, men vi kunne rotet det bort i de fem minuttene. Nå må vi plukke flere trepoengere. Offensivt er vi veldig bra i dag, sa Christian Grindheim til TV2.

VG skriver: Gjestene var bedre enn Start i alle faser av spillet, og vant meget fortjent 4-2.

Start innledet greit i noen minutter, før Vålerenga tok kontroll på kampen – uten å skape vanvittig mange sjanser. Vålerenga hadde kontroll, men som VG live skrev i første omgang «jevnt og nervøst utpå her». Selvsagt var det en dødball som sørget for scoring, og heldigvis var det vi som fikk den.

Grindheim slo et fint frispark inn i Starts 16 meter, og der kunne Jonatan Tollås Nation nikke den i mål via stang. Noe passivt keeperspill der, men 1-0 er 1-0.

Moa hadde også en brukbar mulighet på et Grindis-innlegg i første omgang, men headet over. I tillegg hadde våre svenske backer flere gode innlegg, men så veldig farlig ble det egentlig ikke. Dog hadde ikke Start et eneste skudd på mål de første 45.

1-0-ledelse til pause var et rettferdig resultat, men som du skjønner: Kampen levde som bare det.

Åtte minutter ut i andre omgang er det en av mange Sander Berge-pasninger til Robert Lundstrøm som åpner opp Start. Lundstrøm serverer Zahid, som bare trenger å bredside ballen i mål. 2-0, og det virker jævlig kjørt i Kristiansand.

Men du veit at livet som Vålerenga-patriot er en usikker tilværelse, så du føler deg aldri helt trygg selv om alle solemerker i kampen viser at Start ikke er gode nok for Tippeligaen og vi har full kontroll.

Og rett etter scoringen hadde Start en dobbeltsjanse som faktisk hadde fortjent scoring. Deretter skjer det lite. Vålerenga ligger lavt og kompakt med Sander Berge som et solid anker.

Men så. Ut av intet klarer Start å holde et langt oppspill i spill utpå sidelinjen, og en Start-spiller klarer tilfeldigvis å beine ballen fram til Espen Børufsen, som alene med keeper reduserer til 1-2. Da er det ca 12 minutter igjen av kampen, og i mitt hode kan alt plutselig skje.

Nok en gang er vi heldige/dyktige, eller Start får som fortjent ved å være dårligere enn oss stort sett gjennom hele kampen, og bare tre minutter senere viser vi fint samspill når Moa spiller frem Juklerød som igjen finner Grindis alene foran keeper. Grindheim demper med høyre og passerer keeper og setter ballen i tomt bur fra skrå vinkel, og 3-1. Og vi puster ut.

Men hva skjer? Igjen går det tre minutter, og et langt oppspill fra Start stusses perfekt videre av Jonatan Tollås Nation til Espen Børufsen som er supereffektiv alene med keeper. 2-3 og seks minutter igjen. Faen!

I det 80. minutt kom Henrik Kjeldsrud Johansen inn for Daniel Fredheim Holm, og det får vi betalt for. Juklerød spiller fri debutanten (via noen Start-bein), og vips er det 4-2. Tenker den gållen ikke bare var viktig for kampen, men også for at presset på Henriks skuldre blir betydelig lettere i sommer og høst. Han har tross alt ikke scora i Tippeligaen for Odd i år.

Da er kampen endelig over og med seier 4-2 har vi 15 poeng og er faktisk to poeng foran Aalesund. Stabæk ligger på kvalik med en kamp mindre spilt (når dette skrives).

PS. Ronny Deila var til stede på stadion. Det var også en skadet Kjetil Wæhler.

En kommentar til «Første trepoenger siden 8. mai»