Best i by’n !

Vålerenga tok ingen sjanser mot lille Kåffa i tredje runde og stilte med tilnærmet toppet lag. Likevel tok det 70 minutter før det smalt. Til da var det passe kjedelig, men da det nye radarparet vårt endelig slo til ble det veldig gøy. KFUM Oslo – Vålerenga 0-2 (0-0) NM Cup tredje runde – KFUM … Fortsett å lese «Best i by’n !»

KFUM Oslo – Vålerenga 0-2 (0-0)
NM Cup tredje runde – KFUM Arena onsdag 4.mai – 1.860 tilskuere

Vålerenga (4-2-1-3): Aslak Falch – Simon Larsen, Enar Jääger, Kjetil Wæhler, Jesper Arvidsson – Christian Grindheim (Daniel Fredheim Holm fra 87′), Sander Berge, Herman Stengel (Vajebah Sakor fra 54′) – Ghayas Zahid, Deshorn Brown, Rasmus Lindkvist (Niklas Castro fra 83′)

Kåffa : Hirschfeld – Skaga (Norheim fra 81′), Hammer, Absihr, Jonvik (Aarø fra 78′), Sortevik, Rasch, Dahl, Pettersen, Obeng, Ek (Ekholm fra 71′)

2 mål: Deshorn Brown etter 71′ og 80′. Rasmus Lindkvist målgivende pasning på begge
Gule kort: Jesper Arvidsson, VIF. Rasch, Ekblom og Absihr, KFUM
Dommertrio: Sigurd Smedhus Kringstad fra IL Valder, assistert av Ådne Stuve Hegstad fra Orkla og Isaak Bashevkin, Ready

Første omgang

Gjespemusklene fikk kjørt seg omtrent hele omgangen, særlig første halvdel. Første målsjanse kom fra Kåffa midt i omgangen. Frispark fra 18 meter, godt slått, men Falch boksa mesterlig. Dette syns de unge kristne mennene var festlig og gjentok prosedyren to minutter seinere. På TV må det ha sett ut som en reprise av det første frisparket.

Etter det kom Vålerenga bedre med. Ballen gikk ikke alltid til motspiller og Rasmus Lindkvist briljerte på venstre kant. To ganger på kort tid fant innleggsfoten Deshorn Brown. Nesten den første gangen, over mål den andre.

Så var det på tide å ta pause til pausesignalet gikk et kvarter seinere.

Andre omgang

Kåffa gikk rett i strupen på Vålerenga fra start, og vi frykta litt at vi skulle lide samme skjebne som brødrene Riise, Fugla, Solskjær, Viking, Sogndal og Start. Men det roa seg. Undrenes tid var forbi og vi viste lille David hvor Goliat kjøpte ølet. Kåffa hadde løpt av seg horna, vi hørte skvalpet av melkesyra, vi lukta kristenmanns blod. Lindkvist lurte seg over på høyresida («Vi skal være uforutsigbare»- sitat Reka) og slo et kjempeinnlegg rett i pannebrasken på vår stigende stjerne fra Jamaica. Ti minutter seinere, ny lekker pasning fra Rasmus, denne gang i føttene på Deshorn som skåra sikkert selv om han blei pressa midt i feltet.

Ti minutter igjen. Lindkvist ut, Castro inn. Det blei livlig på høyresida og enda livligere da han skaffa straffe etter felling ved dødlinja. Ikke fullt så festlig straffe. Hirsch kjenner DFH for godt og redda. Deshorn burde fått sjansen til ekte hat-trick. Og så trilla vi litt ball. Og alle var enige om at det hadde vært en fin tur på Ekebergsletta.

Tribunen

Tribunen funka glimrende. Ny publikumsrekord, 1860 tilskuere. Den gamle var fra andre runde mot Stabæk i fjor da 934 møtte opp. Ikaros stilte med Klanen. Ikke noe tøys. Det var det – så vidt vi kunne se – ikke blant Profetene (KFUM-fansen) heller. Ikke en eneste liten brennende tornebusk, men at de taler og synger i tunger, kan ingen ta i fra dem. Hva i huleste er den greia de har med «Seier’n er vår» ?