Kampreferat: Vålerenga – Rosenborg

Sekunder etter at dommer har blåst av kampen ser det rimelig tomt og trist ut på Ullevaal. Å tape fortjent 0-2 gir få lyspunkt selv om det faktisk var noen lyspunkt her. Tilskuere: 15.146. Vålerengas lag: 30 Aslak Falch – 6 Simon Larsen, 24 Kjetil Wæhler, 3 Enar Jääger, 8 Jesper Arvidsson – 7 Daniel … Fortsett å lese «Kampreferat: Vålerenga – Rosenborg»

Sekunder etter at dommer har blåst av kampen ser det rimelig tomt og trist ut på Ullevaal. Å tape fortjent 0-2 gir få lyspunkt selv om det faktisk var noen lyspunkt her.

Tilskuere: 15.146.

Vålerengas lag: 30 Aslak Falch – 6 Simon Larsen, 24 Kjetil Wæhler, 3 Enar Jääger, 8 Jesper Arvidsson – 7 Daniel Fredheim Holm, 23 Sander Berge, 19 Christian Grindheim, 9 Rasmus Lindkvist (Deshorn fra 85. min) – 14 Herman Stengel (Moa fra 54. min) – 22 Elias Mar Omarsson (Simen Juklerød fra 60. min).

Reserver: Adrian Møller, Ghayas Zahid, Mohammed Abdellaoue, Niklas Castro, Simen Juklerød, Sander Pettersen, Deshorn Brown.

– Null poeng og null mål er ikke noe å hoppe i taket for. Men prestasjonen er god og gutta legger ned en god innsats. Kvalitetsforskjellen blir synlig i andre omgang. Det er surt for oss, men Rosenborg har et spillemessig overtak, sa Kjetil Rekdal til TV2 etter kampen.

Kloke ord av Reka. Hva slags kamp Kåre Ingebrigtsen har sett, er litt mer uvisst.

– Vålerenga har vel en målsjanse etter 20 sekunder, men ellers har vi veldig bra kontroll – spesielt i første omgang, sier RBK-trener Kåre Ingebrigtsen til Dagbladet.

Etterpå utdypet Rekdal hva han mente om kampen overfor NTB:

– Vi scorer ikke mål og har ikke vært farlig nok. Nå nærmer vi oss 30-40 dødballer vi burde fått mer ut av, for eksempel. Det er surt å stå her med null poeng.

– Kvalitetsforskjellen på lagene kommer litt for mye til syne de siste 15-20 minuttene, dessverre, men det vi leverer i begynnelsen av annen omgang er veldig bra. Da har vi et godt trykk på dem, men vi klarer ikke å skape de store farlighetene, sa Reka.

Vålerenga er spillemessig tilbake omtrent der de skal være i en kamp hvor Rosenborg vant fortjent. RBK har imidlertid flere ganske usympatiske spillere, og bedre blir det ikke av at dommer Svein Oddvar Moen og gjengen hans åpenbart liker de svart/hvite.

Men denne kampen handler ikke om dommerne. De avgjør ikke resultatet – det er bare veldig irriterende.

Vålerenga gjorde et gigantisk spillemessig fremskritt i dag, men det blir dessverre mye kriseprat fra media i tiden som kommer nå. Tre strake tap og null scoringer etter tre kamper, da er det mange som ikke evner å se bak resultatet.

For bak dette resultatet var det mye positivt, men slettes ikke nok til å friskmelde laget helt. Rosenborg imponerer heller ikke, emn har helt klar tet større register å spille på.

Surt med scoring imot åtte minutter før slutt, men ærlig talt er det et helt greit tap. 2-0 kom tre minutter før slutt.

Når det gjelder Rosenborg-spillerne er det svært provoserende med filming og ligging nede når det åpenbart ikke er noen grunn til det.

Første omgang

Vålerenga startet best, og hadde faktisk 58-42 prosent i ballinnehav de første ti minuttene. Herman Stengel kunne scoret helt i starten alene med keeper, men det lange oppspillet var ikke enkelt å sette i mål.

Vi kom til et farlig innlegg fra hver kant i denne perioden, men innleggene var for svake.

Så tok Rosenborg over. De hadde flere brukbare sjanser som fort kunne havnet i mål, men ingen helt, helt suverene.

Spillemessig er det mye fremgang for Vålerenga. Vi er mer direkte i stilen og ikke så tafatte som i forrige kamp. Her er selvsagt motstanden av høyere kvalitet, men det er mye fremgang spillemessig – dog ikke mange sjanser.

Rosenborg hadde ved spilte tjue minutter snudd ballinnehavet til 42-58, og holdt stort sett det trøkket ut kampen. Innimellom jobbet vi oss frem til noen (eller var det kanskje bare en?) halvsjanser.

Dommer-sekstetten

Dommerne har ikke på noen måte avgjort kampen, men det er synd å registrere at gang på gang blåses det for Rosenborg. Er det tvil, får RBK ballen. Vi sitter på pressetribunen og ser reprisene på TV2 i ro og mak, og registrerer feil på feil. Statistikken fra VG sier 3-8 i frispark til Rosenborg – som jo ikke sier noe om hva som er rett og galt.

Svein Oddvar Moen lot seg heldigvis ikke lure da Pål Andre Helland prøvde å filme seg til straffe.

Andre omgang

Vålerenga har 2-0 i cornere etter fire spilte minutter etter sidebytte. men det ble lite ut av dødballene. I denne perioden kjører vi helt klart kampen, og i det 57. minuttet viser Simon Larsen  bra pasningsferdighet til Elias, som vender fint bort en spiller. Synd at pasningen til Moa ikke er presis nok, for her kunne vi lett tatt ledelsen.

I denne perioden er det også mye dilldall av Rosenborg. Grytkjær velger å legge seg ned – selv om han åpenbart er i helt fin form – for å filme seg til noe. Dommer stopper spillet da en Vålerenga-spiller blir felt, men gir ikke frispark til Vålerenga. I stedet velger Rosenborg å spille videre med ballen til stor pipekonset.

Ikke sportslig i det hele tatt.

I VPNs notater står det: Etter de første 15 minuttene har vi full kontroll. I denne perioden valgte Rosenborg å slå langt ut fra egen keeper.

Men så gikk det ikke så lang tid før Rosenborg overtok spillet. Selv om Vålerenga i en liten periode også etter dette faktisk har 62-38 i ballinnehav i en fem minutters periode (notert etter 77 spilte minutter), så spretter dessverre ballen Rosenborg sin vei etter hvert.

Rosenborg spiller lekkert, og spiller oss helt ut på 1-0 ved Yann-Erik de Lanlay. 2-0-scoringen er mer tilfeldig, men fortjent nok og et fint skudd fra 20 meter av Mike Jensen.

Det bør vel også sies at Kjernen lagde godt med liv rundt tromma (trommene?) si, men her var det først og fremst relativt bra trøkk i begge leire.