En beige kamp mot et beige lag fra ei beige gate.

Bodø Glimt klarte å kjede oss ut av stilen slik at det ble poengdeling i årets kjedeligste kamp. Selv om de lyktes med dette kunststykket er de bitre. Bodø/Glimt – Vålerenga Tippeligarunde nr 26– Aspmyra fredag 2. oktober Mål: Bodø/Glimt: Tanta Olsen 78′   Vålerenga: Brown 60′ Gule: Vålerenga: Larsen 44′ Dommer: En Ketil ett … Fortsett å lese «En beige kamp mot et beige lag fra ei beige gate.»

Bodø Glimt klarte å kjede oss ut av stilen slik at det ble poengdeling i årets kjedeligste kamp. Selv om de lyktes med dette kunststykket er de bitre.

Bodø/Glimt – Vålerenga
Tippeligarunde nr 26– Aspmyra fredag 2. oktober

Mål: Bodø/Glimt: Tanta Olsen 78′   Vålerenga: Brown 60′
Gule: Vålerenga: Larsen 44′
Dommer: En Ketil ett eller annet
Vålerenga: Burchert –  Lundstrøm, Larsen, Wæhler, Jäager, Stengel, Grindheim, Mathisen (Lindkvist fra 81′), Fredheim Holm, Zahid  og Brown (Braaten 86′)
Bodø/Glimt: 11 bitre tanter hvorav en ble bytta ut med en annen på slutten av kampen.

Første omgang

Ca 01.50: Kræsj…og vi mener krææææsj! Tanta Furebotn løper rett inn i dommeren. Ligger og vrir seg som en fisk på land. Kan ikke skjønne at det der gjorde så vondt. Plutselig spretter han opp igjen, sprek som nylig rømt oppdrettlaks. Er dette avtalt med den der sponsoren deres?

Ca 03.42: Brown med kampens første målsjanse etter nydelig forarbeid av Zahid. Nede til høyre for keeper.

Vi ligger lavt på banen. Overraskende lavt egentlig. Jeg kan ikke huske at vi har ligget så lavt på banen på lenge.

Ca 6.15: Tanta Sane løper i låret til Brown og påfører seg sjæl en lårhåne. Ja ja…han vil jo egentlig ikke spille for den klubben så jeg skjønner han prøver.

14.42: Brown skyter på mål igjen. Close, but no sigar. Vi får en corner som det ikke kommer noe godt ut av.

De spilles litt fram og tilbake over midtlinja, mens vi hører tantene på tribunen synge: «Her kommer Pippi Langstrøme…Rosenborg Ballklubb». Klanen overdøver barnesangene med å fortelle dem hvilken gjeng med bønder de er. Som jeg skulle sagt det sjæl. Herlig parkering av tantinga

Vi spiller stadig lavere og lavere når vi er i egen sone. Glimt sliter med å komme til målsjanser når de spiller mot etablert forsvar. Typisk Glimt.

Ca 22.18: Nå går det sakte her…

Ca 24.00: Grindheim spiller Zahid gjennom. Zahid skyter i steget. Ballen stryker stolpen på utsiden av målet.

Ca 25.50: Det gøye med tanta Sane er at man tror han skal spille framover, men så plutselig gidder han ikke mer og sender en passning bakover i stedet. Kanskje ikke så rart. Han vil jo ikke spille for den klubben.

Ca 29.21: Vi tar en innoverskrudd corner som tanta Sørloth er sist borti. Dommer dømmer utspill. Vi ble vitterlig snytt for nytt hjørnespark

Vi vinner de fleste duellene. Glimt sliter med å spille seg til noe som helst for øyeblikket. Det er egentlig ikke rart når tantene velger å spille ballen på tvers når de feks har 20 meter rom forran seg. Det er verdt å merke seg at Glimt trener Jan Halvor Halvorsen i intervju før kampen presterte å si; «det hadde vært gøy å trene et lag hvor man kan vinne noe.» Kanskje denne tversoverspillinga er en del av en større plan for å unngå levere inn oppsigelsen sin sjæl?

Ca 39.00: Tanta Olsen tar en corner som ikke resulterer i en dritt. Vi kontrer og Stengel bruker eeeeeeevig lang tid på å få avslutta. Vi blir belønna med en corner som ender i ingenting. Vi får ny corner som Fredheim Holm sender ut i……wait for it…..ingenting.

Ca 44: Larsen holder igjen tanta Sørloth, eller han gir vel egentlig tanta en god tight klem bakfra. Han blir, helt riktig, belønnet med gult kort.

Vi har skapt alle sjansene i første omgang. Glimt har ikke skapt en dritt. Skuffa over at Brown ikke virker villig til å gå i bakrommet de gangene det kommer lange baller inn der. Han bør ta noen flere sjanser.

Første omgang avsluttes ikke. Den ebber ut….det tok fem minutter inn i pausen før denne referenten klarte å skille kamp fra Pampers reklamen på tv’n. Så kjedelig var den omgangen.

Andre omgang

Har satt på pizza og hentet øl. Er klar!

Ca 50.00: Skjer ingen ting. Koser meg med å synge med på «I oslo by»

Ca 50.51: Corner som Simon Larsen sender ut til nytt hjørnespark.  Wæhler avverger kontant.

Ca 55.20: Stengel trer beina gjennom tanta Sørloth og Glimt får frispark på venstre side i egen sone.

Ca 56.20: Tanta Olsen skyter på mål…mot og over mål er vel mer korrekt. Litt usikker på om det der er å regne for en målsjanse, så høyt over er det.

Ca 57.25: Tanta Sørloth lomper av gårde et fjaseskudd. Det er for svakt og triller så vidt over linja til høyre for mål. Dette er den største sjansen Glimt har hatt. Det sier litt.

Ca 58.50: Zhaid er nær ved å score fra håpløs vinkel. Blir corner som keeper bokser ut i feltet. Fredheim Holm slår et skudd i stolpen.

Ca 60: Brown plukker opp returen og scorer. BROWN SCORER. Første gang siden juni. Klanen synger «Så jævla enkelt». Det gjør jeg også. Inni meg lurer jeg på om Brown sto i offside, men jeg sier ikke det høyt. Vi fortjener dette målet.

65 minutter spillt. 25 minutter igjen og man har begynet å spille frem og tilbake over midtlinja igjen…booooring!

Ca 66: Zahid skyter nede til høyre.

Ca 67: Tanta Fureboten prøver på et skudd, eller er det ett innlegg. Ble tilslutt enig med meg selv om at det var hverken fugl eller fisk. Dessuten gikk det milevis over.

Ca 68.26: Nærbilde av tanta Sørloth. Det ser ut som om han griner.

Ca 71.53: Holm felles og han tar frisparket sjæl. Det er i god posisjon men det ender i…wait foooor it….ingening.

Det går ikke så fort ut på Aspmyra nå.

Ca 77: Simon Larsen serverer en scoringsmulighet som tanta Sørloth  bommer på.

Ca 78: Glimt vinner ballen på midtbanen og tanta Olsen ender opp aleine med Sascha. Tanta scorer på den kontringa. Pokker heller.

Ca 81.30: Glimt får hjørnespark. Som ender i…wait for it…ikke noe. Vent litt…der klarte de å syte seg til nytt hjørnespark. Takk og pris for at Sascha plukker den.

Ca 87.10: Glimt surrer og fjaser bort ballen i på egen banehalvdel. Stengel fyrer avgårde en suser fra en sån ca 20 meter som går rett på keeper som slår ut til hjørnespark. Har vi skrevet at det ikke kommer en dritt ut av hjørnesparka så langt denne kampen? Vel, dette er intet unntak. Det ender i…..wait for it…ikke en dritt.

93: Andre omgang ebber ut.

Kampen er over. Det ender 1-1. Selv om de siste 15 minuttene var litt mer innholdsrike enn de første 75, kan man vanskelig si at dette var en velspillt match. Vi burde ha tatt med oss alle tre poenga fra denne kampen. Det gjorde vi ikke. Nå gjenstår det som alle på og rundt laget har gledet seg mest til i kveld; å reise fra denne dynga av en plass for mistilpassede og permanent krenka bittertanter.

Gutta: I Oslo er det sol!