Tre poeng, men ikke stort mer

Det tar en og en halv time å se en fotballkamp, men av og til bare ett og et halvt minutt å glemme den. Dette var en sånn kamp Vålerenga – Tromsø 1-0 (1-0) Tippeligarunde nr 19 – Ullevål fredag 7. august – 7.629 solgte billetter Mål: Ghayas Zahid spilles fram av Grindheim og blir … Fortsett å lese «Tre poeng, men ikke stort mer»

Det tar en og en halv time å se en fotballkamp, men av og til bare ett og et halvt minutt å glemme den. Dette var en sånn kamp

Vålerenga – Tromsø 1-0 (1-0)
Tippeligarunde nr 19 – Ullevål fredag 7. august – 7.629 solgte billetter

Mål: Ghayas Zahid spilles fram av Grindheim og blir matchvinner etter tjue minutter
Gule: 2-2  (Vålerenga: Stengel 27′ , Hallberg 90′ / Tromsø: Ondrásek 9′ ,  Landu 75′)
Dommer: Ken Henry Johnsen
Vålerenga: Burchert – Lundstrøm, Nation, Wæhler, Kristiansen (Näsberg fra 77′), Mathisen (Larsen fra 67′), Stengel, Grindheim, Brown, Braaten (Hallberg fra 50′), Zahid
Tromsø: 11 potensielle OBOS-spillere hvorav 3 blei bytta ut uten at det hjalp

Tromsø er et møkkalag. Sånn sett er det egentlig en sensasjon at vi vant. Vålerenga har dårlig tak på lag som lukter fisk denne sesongen. Forsvaret prøvde å rote det til både i første og andre omgang, men et minimum av dyktighet fra motstandernes side er påkrevd for å gi oss de sedvanlige, sure baklengsmåla på glisne Ullevål. Dette minstemålet ble for sterkt for gutan. De reiser tomhendt hjem til sjarken og holder liv i drømmen om OBOS-liga 2016,  mens Vålerenga drømmer om Real Madrid og fremdeles har to bein i neste års Europa.

Null poeng er ikke ett poeng for mye for torskelynsjerne, men null røde kort var absolutt ett rødt for lite. Ondráseks forsøk på å sløye keeper’n vår før ti minutter var passert, hadde fortjent mer enn gult. Tjue minutter seinere var han ute med kleppen igjen, denne gangen var det Wæhler som lå og sprella. Hvor blei et av det andre gule?

Vålerenga stilte med to debutanter, begge svenske og begge svært lovende. Robert Lundstrøm på høyreback fra start og Melker Hallberg på midtbanen de siste trettifem. Men hvorfor Omarsson på benken og Brown hele kampen? Og hvorfor satser ikke landets beste trener mer på kontringer og lengderetning fremfor evinnelig tvers- og bakover etter løp som stopper opp eller drepes av dribletøys.

Vel, seiersmålet kom på en kontring, og mot slutten var det også gode tendenser anført av to bevegelige svensker og Grinepelle. Så vi veit at gutta kan. Samtidig fortjener Klanen skryt for innsatsen de siste 10 minuttene når de hjelper til og drar gutta inn til seier. Mer av det, takk!

Alt i alt en grei dag på jobben, men gjesp.