Da lagmoralen våknet

Det handlet om å ta poeng mot Bodø/Glimt, helst tre, og Vålerenga viser at de kan bli vanskelige å slå på hjemmebane i år. Vålerenga – Bodø/Glimt 3–1 (1–1) Tippeligaen 2. runde – Ullevål Stadion – 6.04.2014 – 9.299 solgte billetter Cornerbonanza Årets hjemmebanedebut viste et Vålerenga-lag som var svært interessert i å vise at … Fortsett å lese «Da lagmoralen våknet»

Det handlet om å ta poeng mot Bodø/Glimt, helst tre, og Vålerenga viser at de kan bli vanskelige å slå på hjemmebane i år.

Vålerenga – Bodø/Glimt 3–1 (1–1)
Tippeligaen 2. runde – Ullevål Stadion – 6.04.2014 – 9.299 solgte billetter

Cornerbonanza

Årets hjemmebanedebut viste et Vålerenga-lag som var svært interessert i å vise at arbeidsuhellet mot Molde i første serierunde raskt skulle glemmes og at det dreier seg om en ting i fotball, ta poeng og helst 3. Kort oppsummert kan vi si at dersom vi spiller slik vi gjorde på vårt beste i denne kampen kan det bli vanskelig å slå Vålerenga på hjemmebane i år. Fort Ullevål som begrep er forhåpentligvis kanskje tilbake? Det åpnet i et forrykende tempo, der vi muligens ble snytt for et straffespark, cornerbonanza mot Bodø/Glimt-målet og til slutt etter 7 minutter et innlegg fra venstre av Calvo mot en perfekt plassert Vidar Örn Kjartansson som styrer ballen lekkert inn bak en sjanseløs Londak.

Vålerenga-Bodø/Glimt 3-1, Tippeligaen, FotballSå ble det etter hvert en del juniorfeil igjen dessverre, som gjør at Bodø/Glimt slipper til litt lett på kanten, og som Trond Olsen vet å utnytte. Han lurer av Larsen ganske greit og legger ballen i lengste hjørne bak Kongshavn som muligens sliter litt med å se hvor dette skuddet kommer til å gå.

Stolpeskuddet kunne lett gått inn

Men, når dette målet kommer i mot så er det deilig å se lagmoralen våkner. Flere brukbare sjanser notert til Vålerenga i omgangen, og andre omgang starter omtrent likt som første. Noen cornere som det ikke blir noe av. Så slepper vi oss litt for mye bakpå igjen og lar Bodø/Glimt komme til noen sjanser. Blant annet et stolpeskudd som lett kunne gått inn. Rekdal ser at noe må gjøres for å rydde opp i en rufsete midtbane og setter innpå Lindkvist og Stengel for Mathisen og Berre.  Og det tar ikke lang tid for Rasmus dukker opp på et langt innkast og Vålerenga-Bodø/Glimt 3-1, Tippeligaen, Fotballdunker ballen i nettet. En superpositiv Stengel gjør strålende jobb sammen med en tilsynelatende noe sliten Grindheim og vi gjenerobrer full kontroll. Fra nå av er det enveiskjøring. En Calvo som er helt fantastisk god og helt fantastisk dårlig i en og samme kamp blir byttet ut med Zahid. Zahid er også svært når å heade ballen i nettet men en B7G-keeper i full strekk klarer å avverge. Det hele ender med en fortjent straffe til VIF og Kjartansson som er opp i situasjonen som fører til straffesparket setter ballen sikkert og kaldt i mål da klokka viser 90 minutter.

Niklas Gunnarsson

Stemningsinntrykk fra kampen er at Bredden fungerte flott som sangtribune. Fullt trøkk og solid sang. Forsangere spredd utover bredden ser ut til å fungere meget bra!

De ca 250 B/G-supporterne som hadde møtt opp hadde ikke mer å by på enn «Bodø/Glimt – klapp-klapp-klapp» og et spedt forsøk på «Bodø/Glimt- Superlag….» en sang som sist fungerte da Harald «Dutte» Berg spilte fotball.

Du kan se fler av bildene til Eivind her og Grydis der.

Vålerenga-Bodø/Glimt 3-1, Tippeligaen, Fotball

Kampfakta

Mål: 1–0 Vidar Ørn Kjartansson 7′ , 1–1 Trond Olsen 37′, 2-1 Rasmus Lindkvist 79’, 3-1 Vidar Ørn Kjartansson 90’ (Straffe)

Gule kort, Vålerenga: Simon Larsen (54. min), Sivert Heltne Nilsen (77.min), Herman Stengel (82.min)
Gule kort, Bodø/Glimt: Vieux Sané (49. min)

Dommertrio: Ken Henry Johnsen (Hoveddommer), Assistenter Sven Erik Midthjell og Ole Johan L. Lillebuen og 4.dommer Svein-Erik Edvartsen

Vålerenga: Kongshavn – Gunnarsson, Larsen, Høgh, Kristiansen, Grindheim, Nilsen, Calvo (Zahid, 72’), Berre (Stengel, 60’), Mathisen (Lindkvist, 60’), Kjartansson.

Londak – Valentin, Sané, Braaten, Imingen, Jacobsen, Chatto (Karlsen 25’), P. Ndiaye, Johansen (Brix, 46’), Laajab (M. Ndiaye 73’), Olsen