Så jævla enkelt, så jævla deilig

Vålerenga Aalesund (1-0) 2-1 Det er tidlig å konkludere med at Enga er tilbake, men det er lov å nyte øyeblikket, senke skuldrene og gjøre det som må gjøres, for å fortsette fremgangen mot Sandnes Ulf og Hønefoss. Vi sier med Kjetil Rekdal: «en halvmeter opp i rumpa di» til både Aalesund og alle som … Fortsett å lese «Så jævla enkelt, så jævla deilig»

Vålerenga Aalesund (1-0) 2-1
Det er tidlig å konkludere med at Enga er tilbake, men det er lov å nyte øyeblikket, senke skuldrene og gjøre det som må gjøres, for å fortsette fremgangen mot Sandnes Ulf og Hønefoss. Vi sier med Kjetil Rekdal: «en halvmeter opp i rumpa di» til både Aalesund og alle som tviler på at Rekdal er tilbake for å fore oss med titler igjen.

Første omgang
Vi er på nett fra første spark på ballen, vi vinner duellene og kanskje viktigst av alt, vi er flinke til å være aggressive og nekte Aalesund rom. Aalesund bruker stort sett første omgang til å pole baller i retning Gudmund og det blir aldri farlig. Vi produserer vår første sjanse allerede etter et par minutter. En strålende Jan Lecjaks kommer rundt på kanten, Mos møter innlegger på volley og flukter den videre i nærmeste kryss, der er naturligvis Grytebust. Litt senere får Simon Larsen god tid til å fyre av fra 6 meter, men samme Grytebust varter opp med en redning av en annen verden.  Da Larsen ikke skåra på den, ble referenten bekymra, er dette en av de dagene ingen ting går inn og motstanderen skårer på en corner i det 93 minutt?

Muhammed Fellah roet nervene til de fremmøtte i kampens 42 minutt. Daniel kommer rundt på kanten, etter at Mos har gjenvunnet ballen og slår hardt og flatt på første stolpe, Mos er på plass foran mål, men treffer ikke ballen, men ballen treffer heldigvis Fellah. Fra ballen treffer Fellah og til den går i mål står verden nesten stille, ballen ruller så sakte at man er redd den skal stoppe. Det gjør den ikke, så både Fellah og 9000 tilskuere kan slippe jubelen løs.

Andre omgang
Kampen fortsetter i samme spor som i første omgang, Vålerenga gir Aalesund pryl. Barrantes rusler fortsatt rundt og ser ut som han er redd å gjøre noe som kan ødelegge for klubben og treneren han brenner etter å spille for. Etter 59 minutter serverer Bojan Fellah og tar en liten runde rundt dommeren i midtsirkelen før han finner ut at han skal overlappe Fellah. Bojan jager Fellah nedover mot dølinja før Fellah trer ballen videre til Bojan som nå har elget 60 meter. Bojan tar igjen ballen, ser opp og brenner av gårde noe som ser ut som et skudd, Grytebust får bare endret retning på skuddet og Mos er påpasselig frempå og beiner ballen i mål. Det står herlige 2-0 og kampen bør være avgjort.

Grindheim var allerede ute før skåringen og da Hæstad forsvant rett etter forsvant hvilepulsen. Med Hæstad og Grindheim forsvinner mye aggressivitet så om det er vi som trekker oss hjem, eller om det er Aalesund som trykker oss hjem er ikke lett å se.

Det som er lett å se er derimot at Ogude bæsjer på leggen etter 80 minutter. Et usannsynlig dårlig mottak sender ballen inn i straffefeltet igjen og Ogude satser alt på å rette opp sin egen feil, han smeller så hardt inn i en bonde at den ene skoen står igjen mens spilleren går i en bue i lufta. Straffe til Aalesund og Ogude er heldig som ikke ryker på sitt andre gule. Totalt hodeløst og en uunnskyldelig juniorfeil, vi regner med ørefik og buksevann i garderoben etter kampen! Ogude løfter faktisk Aafk inn i kampen igjen, helt på egenhånd og en jobb Aalesund ikke hadde vist seg i stand til å klare på egenhånd. Aalesund skårer sikkert på straffen.

De siste minuttene av kampen blir altså mer neglebitende enn de hadde behøvd. Barrantes våkner plutselig fra dvalen og brenner til med et skudd som går rett utenfor fra skrått hold, men Kongshavn viser klasse i sluttsekundene da han er kjapt nede og redder et hardt skudd fra rundt 16 meter.

Oppsummering
Kampen slutter 2-1, med en Rekdal i ekstase foran boksen. Dette var en seier både han, spillere og supportere trengte. Uansett resultat i de andre kampene denne runden er vi bare 7 poeng bak teten og det er faktisk til å leve med om vi fortsetter å heve oss. I dag var vi gode og fikk serieleder Aalesund til å se ut som det drittlaget man forventer at de skal være.

Av våre spillere er det mange å trekke frem, Fellah var svært god, i tillegg leverte begge backa. Debutanten Marcel og tsjekkeren Jan Lecjaks var trygge defensivt og flinke til å involvere seg fremover i banen. Vårt tips er at kjappe og offensive Lecjaks kommer til å vokse seg til et navn som vil bli huska lenge i Vålerenga. Lecjaks hadde en kjip start, men viste lørdag at han er en klasseback med stort potensial. Marcel fulgte opp gode treningskamper med en ny sterk debut i dag. Han har god fart og virka trygg med ballen i beina. Det er gode nyheter siden backspillet så langt ikke har gledet andre enn våre motstandere. Bojan var god når han kom inn, mens absolutt hele laget var godt i første omgang.