Takk for i år!

Sesongen er over for Vålerengas del, men heldigvis ikke for Lars Hirschfeld selv om stjernegrisen Rade Prica gjorde sitt beste for å ødelegge karrieren hans. Pape Diamanka punkterte kampen og Rosenborg vant fortjent mot et Vålerenga-lag som hang godt med til alt gikk i dass på teit vis. Rosenborg – Vålerenga 3-0 (2-0) Tippeligaens 22. … Fortsett å lese «Takk for i år!»

Rosenborg – Vålerenga 3-0 (2-0)
Tippeligaens 22. runde – Lerkendal 16.09.12 – 14.483 tilskuere

1. omgang
Etter fem minutters daff oppkjøring fikk vi den fartsfylte, åpne og ganske velspilte kampen vi håpet på. Rosenborg kanskje et strå hvassere enn Vålerenga, iallfall når det gjaldt sjanser. Det drysser fremdeles aluminiums-spon fra venstre kryss etter kanonfrisparket fra Dockal etter et kvarter. Det ble hvisket om straffe etter at Nordvik dyttet pingla Tarik i feltet og det hadde stått 1-0 til Vålerenga om ikke Diamanka hadde kjørt egotripp med håpløst skudd fra spiss vinkel i stedet for å rulle ballen inn til Barrett for åpent mål i midten.

Etter en drøy halvtime banker kveldens råtass, Rade Prica, inn en uheldig klarering fra en mølje på femmeteren. Tre vålerengaforsvarere var opptatt med én hvitkledd, så svensken fikk stå helt fritt og hadde all verdens tid til å sikte inn ledermålet. Noen ropte offside, men målet var først og fremst resultat av panisk forsvarsarbeid med tellefeil.

Det andre målet noen minutter før pause ble spikern i vålerengakista og takk for i kveld for Lars Hirschfeld. Nordvik har ikke fantasi til å spille framover, det altfor løse tilbakespillet er sesongens forsvarstabbe. Rade Prica lukter blod og viser knotter mot utrusende Hirschfeld. Stygt, men i stedet for gult kort med røde kanter får han godkjent sitt andre mål av Storhamars daglige leder som sikkert var litt gretten etter håkkikampen dagen før.

Men Prica var ikke aleine om å skrelle bein. Noen minutter før 2-0 prøvde Diamanka å flå høyreleggen til Mix. I motsetning til Hirsch kom Mix uskadet fra angrepet, det var vel derfor Diamanka fikk gult kort med et snev av rødt mens Prica gikk fri. Bra jobba, Edvartsen!

Vi har fått en knakende god spiller i Diamanka, men han fortjener ikke mer enn en svak treer på spillerbørsen etter at han på egen hånd avgjorde kampen da han ba om sitt andre gule og fikk det for å hindre Rosenborg i å ta et raskt frispark rett før pause. Når det første gule i tillegg var dønn unødvendig regner vi med at han får mye å gjøre med vår mentale trener i tida som kommer.

2. omgang
Vålerenga var ikke så ille i andre, og det var litt rørende å se Fellah og Bojan prøve så hardt mot dårlige odds. Men dette var en tapt sak og de siste førtifem ble kun en tam transportetappe mot en rekordtidlig sesongavslutning. Vi tror det kan bli svært tomt på Ullevaal utover selv om Vålerenga har heng på sjetteplassen og tar fotballen et hakk opp etter sjuendeplassen i fjor.

Innbyttere:
45’ Gudmund Taksdal Kongshavn – 5
55’ Aaron Samuel – 5
88’ Morten Berre – for kort tid

Kampfakta

Mål: 1-0 Rade Prica (32’) 2-0 Rade Prica (41’) 3-0 Ole K Selnæs (90’+3)

Gule kort: Pape Diamanka ( 36’ og 44’) Andreas Nordvik (90’)
Rødt kort: Pape Diamanka (44’)

Dommertrio: Hovedklovn Svein-Erik Edvartsen assistert av Geir Åge Masovn Holen og Øystein Havig

Vålerenga 4-2-1-3: Lars Hirschfeld (Gudmund Taksdal Kongshavn fra 45’) – Simon Larsen, André Muri, Giancarlo Gonzalez, Andreas Nordvik – Kristofer Hæstad , Pape Maly Diamanka – Torgeir Børven – Mohammed Fellah (Morten Berre fra 88’), Chad Barrett (Aaron Samuel fra 55’), Bojan Zajic

Rema Ballklubb: Ørlund, Gamboa, Reginiussen, Rønning, Dorsin, Dockal (Selnæs fra 81’), Svensson, Diskerud, DFH, Elyounoussi (Iversen fra 71’), Prica (Chibuike fra 77’)