Lyn – VIF 1-2

Atter en gang var det duka for Oslo-derbyet Lyn-VIF. Om du har gjort som spillerne bør gjøre, nemlig å glemme hele kampen, kan dette referatet kanskje friske opp hukommelsen din.   Før kampen Ja, ja, det er en finfin dag for fotball, dere. Sola skinner og Oslos Stolthet møter et av byens lag lenger nedover … Fortsett å lese «Lyn – VIF 1-2»

Atter en gang var det duka for Oslo-derbyet Lyn-VIF. Om du har gjort som spillerne bør gjøre, nemlig å glemme hele kampen, kan dette referatet kanskje friske opp hukommelsen din.

Før kampen

Ja, ja, det er en finfin dag for fotball, dere. Sola skinner og Oslos Stolthet møter et av byens lag lenger nedover i divisjonene, og skal bidra til at NM blir en fest for hele Norge. Det er vel ikke så mye spenning knytta til dette oppgjøret. Dette skal VIF greit hente hjem. I dag skal seiersvante Lyn få smake andre boller!

Eller? Hvor mye må Lyn overprestere for å by på motstand? Hvor mye må VIF underprestere? Steike. I dag kan alt skje. Nervøst. Opp alle jordens bundne treller!

Første omgang

Det ser ut som et sterkt VIF-lag som starter, men med flere spillere med lite spilletid fra start. Gambler Martin? Er det for mange nye elementer her?

De første minuttene er nervøse. Lyn løper mye, og presser høyt. Ingen tvil om at de vil være med i kampen. Oppskriftsmessig har VIF ballen mest, men produserer ikke de helt store sjansene. Også det nokså oppskriftsmessig denne sesongen.

Etter 11 minutter lurer Håvard Nielsen seg bak Lyns forsvar og setter inn 1-0. I de neste minuttene fortsetter kampbildet med et VIF som har ballen mest og et Lyn som løper. Nervene roer seg noe. Håvard Nielsen er god og er involvert i det meste. Dessverre skal det meste skje i midten, og det blir veldig trangt foran Lyns 16-meter. De få gangene vi bruker kantene blir det heller ikke videre farlig. Hverken Chuma eller Ibba har dagen.

Andreas Nordvik fremstår som den beste og roligste spilleren vår i forsvar. Både Larsen og Thomassen slurver en del og er upresise. Men Dawda… Uff, uff. Han lager mange frispark og sender sjelden ballen dit den skal. Dessverre sitter det ingen på benken som kan avløse ham.

Etter en halvtime har Vålerenga slått tilstrekkelig ned på tempoet, og er stort sett så upresise i det meste de gjør at Lyn enkelt kan melde seg på i kampen. Og det gjør de. Det siste kvarteret av 1. omgang er Lyn langt farligere enn VIF.

Fem minutter før pause går Suleiman i bakken, uvisst av hvilken grunn. Røykehoste? Han tas av og Fellah kommer inn. Fellah er som alltid et friskt pust.

Andre omgang

Lyn starter andre omgang like friskt som første. Vålerenga er ikke like skarpe som i første, og tanker om Bærum, Nybergsund, Tønsberg og Kjelsås kommer snikende. Er det noen vi virkelig ikke vil ha på denne skammens liste, er det Lyn.

Lyns press fortsetter og Vålerenga er direkte tannløse. Martin tar grep og sender Bojan i oppvarming. Når han erstatter Ibba undres undertegnede om ikke det ville vært bedre å ta ut Chuma. Av de to har han vært mest usynlig (selv om konkurransen var skarp). Denne undringen blir ikke 5 minutter gammel før Chuma putter 2-0 målet etter 67 minutter. Chuma går på et fint løp, men forarbeidet til Håvard Nielsen er virkelig lekkert. Pasningen fra Fellah til Håvard var slettes ikke ille den heller. Et godt VIF-angrep!

2-0 burde ta piffen fra Lyn, og i et par minutter ser det også ut som om det gjør det. Lyn er ikke like hissige. Men, Vålerenga tar ansvar, og senker skuldrene. Cup er Cup og første runde skal være en fest i hele Norge, også på vestkanten. Lyn reduserer til 2-1 på en smart corner i det 72. minutt. Dahir bryster ballen i mål ved første stolpe.

Etter dette er det Lyn for alle penga. Vålerenga er treige, upresise og usikre. De spiller Lyn gode. Her er det bare å vente på utligninga.

Og den kommer. 5 minutter før full tid. Det vil si, det er faktisk Dawda som kroner en møkkakamp med selvmål. MEN, dommeren (som forøvrig ser litt ut som en yngre Simon Larsen) annulerer. Hvorfor er det ikke greit å si, men det er bare å takke og bukke.

Bastionen fyrer opp bluss, for andre gang i kampen, før de får med seg at målet annulleres. Minst ett bluss havna også på banen. Med tanke på hvor mye penger 11.273 tilskuere har lagt igjen i kassa til Lyn er det ingen grunn til å være forsiktige med bota, NFF.

Etter kampen

Cup er cup. Derby er derby. Seier er seier. Fotballen er rund, osv. Bla, bla, bla. Vi er videre i cupen, men denne forestillingen var ikke mye å skryte av. Denne kampen må bare glemmes så fort som mulig. Håvard Nielsen er deilig leken og Andreas Nordvik tar stort ansvar i ei rufsete back-rekke. Ellers er det ingen verdens ting å ta med seg videre fra denne kampen. Flere av VIFs spillere har langt(!) igjen til toppformen.

Lyn: Sverre Wegge Gundhus (69. min.)

Vålerengas lag: 1 Lars Hirschfeld (kpt.) – 20 Dawda Leigh, 6 Simon Larsen, 3 Andreas Nordvik, 15 Joachim Thomassen – 28 Harmeet Singh (Nicolai Næss 45), 21 Ahmed Suleiman (Mohammed Fellah 42) – 10 Veigar Páll Gunnarsson – 27 Chuma Anene, 16 Håvard Nielsen, 8 Abdurahim Laajab (Bojan Zajic 66)

Benken: 34 Gudmund Taksdal Kongshavn, 2 Kamer Qaka, 11 Morten Berre, 17 Mohammed Fellah, 19 Marcus Pedersen, 24 Nicolai Næss, 26 Bojan Zajic

Lyns lag: 1 Thomas Sandsør – 5 Øyvind Jakobsen, 6 Faisal Dahir, 21 Mads Dahm (Magnus Moan 45), 3 Morten Johannesen – 26 Endre Knudsen, 18 Jonas Rygg, 10 Torbjørn Melhus – 11 Edwin Kjeldner (Sverre Wegge Gundhus), 19 Vegard Vinje, 8 Lasse Brandsdal (Birger Rasmussen 84)

Benken: 12 Ulrik Rygg, 2 Patrick Gran, 15 Magnis Moan, 17 René Reyes, 7 Sverre Wegge Gundhus, 23 Ola Sætherbakken, 9 Birger Rasmussen

Innbyttere:

42 min – Mohammed Fellah – 6
62 min – Bojan Zajic – 5