Vålerenga – Odd 0-1

Dette var kampen der tre poeng var servert. Odd stinker, vi er i flytsonen og vi er nå bedre enn da vi egentlig skulle ha møtt Skienslaget. Men når det skal være lett gjør vi det vanskelig. Vålerenga – Odd 0-1(0-0) Tippeligaens 17. runde – Ullevaal Stadion 14.09.2011 utsatt fra 25.7.11 – 10.429 tilskuere 1.omgang … Fortsett å lese «Vålerenga – Odd 0-1»

Dette var kampen der tre poeng var servert. Odd stinker, vi er i flytsonen og vi er nå bedre enn da vi egentlig skulle ha møtt Skienslaget. Men når det skal være lett gjør vi det vanskelig.

Vålerenga – Odd 0-1(0-0)
Tippeligaens 17. runde – Ullevaal Stadion 14.09.2011 utsatt fra 25.7.11 – 10.429 tilskuere

1.omgang
De første 20 minuttene eies av oss, men det resulterer i få sjanser. Om noen. Odd derimot er knapt innafor vår 16-meter. Vi ser anstendige ut i banespillet, vender oftere og har fin bredde. Men Odd ligger lavt og forsvarer seg godt når vi nærmer oss deres 16-meter. Det finnes ikke noe rom Gunnarsson kan løpe i offside i, for å si det sånn. Hadde ballbesittelse i seg selv vunnet matcher hadde denne kampen vært vår allerede til pause. Men det teller mer med mål…

2.omgang
Om enn vi så anstendige, men ufarlige ut i første gikk det helt på trynet i andre. Vi forventer et gjennombrudd for våre menn i blått, men vi kommer ikke igang og det er heller gjestene som legger mer press på oss. Ikke rart Martin gjør et dobbeltbytte etter ti minutter. Men det er rart Hæstad er den som blir bytta, ikke Singh. Vi tror det er en skade….

I kampen har vi gitt Odd mange farlige frispark utafor vår 16-meter, men heldigvis er Odd svake på avslutningene. Kampen er rimelig dau og stinker 0-0, og da skal jo selvsagt et av Norges kjedeligste lag score. Odd har corner og legger inn. Hirschfeld blir stående og glane og Freddy forlenger ballbanen inn i vårt mål. Klassisk kokosmål. Men det er mål. Med mindre enn tjue minutter skal vi sette inn en sluttspurt. Men den blir jaggu rotete og upresis. Unntaket er et raid av Bojan som ender i et skudd som kjærtegner tverrliggeren før den går over.

Og det er det. Med godvilja har vi produsert tre sjanser i løpet av kampen, med vrangvilja en. For å si det sånn: mot slutten av kampen kommer tastaturlåsen på mobilen jeg bruker til å notere på… Så lite skjer.

Jeg vetta faen hva unnskyldningene skal være denne gangen. Odd spilte også i helga, så kort restitusjon gjelder dem og. Det taktiske fungerte også brukbart, med pasningsspillet spesielt i første. Jeg sitter bare igjen med inntrykket av en stort sett irriterende slapp og uinspirert gjeng i blått på Ullevaal-matta. Akkurat som de plutselig har glemt hvordan man header ballen, vinner dueller, finner rom, passer ballen foran en egen spiller på løp og ikke minst beveger seg litt.

Ta dere sammen, kjære spillere. Dere representerer Vålerenga og tre poeng i denne kampen ville vært lettere enn noen av de neste tre. Faen ta dere, rett og slett.

Innbyttere
57′ Dawda Leigh 4
57′ Bojan Zajic 5
79′ Benjamin Dahl Hagen, for liten tid.