Vålerenga – Molde 1-2

Vålerenga – Molde, Tippeligaens 9.runde, 29.06.2011 Ullevaal Stadion, 15.659 tilskuere Etter 3 seiere på rad og med noen kamper i bakhånd så det plutselig lyst ut og derfor fremstod plutselig Enga – Molde som en nøkkelkamp. Vinner vi denne har vi heng på toppen, men taper vi den er det igjen langt opp. Mao en … Fortsett å lese «Vålerenga – Molde 1-2»

Vålerenga – Molde, Tippeligaens 9.runde, 29.06.2011

Ullevaal Stadion, 15.659 tilskuere

Etter 3 seiere på rad og med noen kamper i bakhånd så det plutselig lyst ut og derfor fremstod plutselig Enga – Molde som en nøkkelkamp. Vinner vi denne har vi heng på toppen, men taper vi den er det igjen langt opp. Mao en god gammal sekspoengskamp.

KAMPFAKTA

Mål
0-1  4 min Angan
0-2  41 min Angan
1-2  45 min Ogude

Vålerengas lagoppstilling: Hirschfeld – dos Santos, Nordvik, Muri, Strandberg – Hæstad, Ogude, Singh – Nielsen (Koné 67), Fellah (Zajic 62. min), Shelton (Leigh 74. min)

Innbytterbenken: Zajic, Kongshavn,Leigh, Sollie, Bouri, Koné og Boakye

Bøndas lagoppstilling: Bugge Pettersen –  Simonsen, Forren, Vatshaug, Gatt –  Hoseth, Wolf Eikrem (Chima Shukwu66.min) – Diouf, Angan, Mostrøm (66. Thione)

Gule kort
Vålerenga: Ogude (55.min), Zajic (65 min), Strandberg (70 min)
Molde: Simonsen (82.min)

Hoveddommer: Kristoffer Helgerud

KAMPINNTRYKK

Før sesongen så hentet Solskjær en liten kar fra down under som hadde det artige navnet Gatt. Om han ble det sagt to ting; Han er ask og han er spiss. Jeg ble derfor litt forundret over at han var satt opp som høyreback og at de hadde trukket dvergen Vatshaug inn som stopper, men så slo det meg at han der ville møte Shelton. Mao så satte de sin raskeste spiller – en spiss – som back for å prøve å matche farten til Shelton. Solskjær har mao stor respekt for vår venstreside.

Sånn utover det så rakk ikke kampen å sette seg i særlig grad før vi ble satt ut av et balltap og etterfølgende kontring. Fellah prøvde å lime en ball mellom egne skinker med hælen i det han skulle stupe forbi en stopper og ballen ble spilt hurtig i lengderetning av Molde til en Angan som skar inn fra siden og dyttet den under Hirschfelds lavtflygende bjeller. Resultat; 0-1

Etter dette satte kampen seg mer i forventet form. Vålerenga med ballen for det meste der de stanget mot et disiplinert og hardtarbeidende Molde som levde for de overgangsmulighetene som ville by seg.

I løpet av de første 20 hadde vi i likhet med Kristopher Schou tendenser, men det ble aldri farligere enn at innlegget var noe for lavt, pasningen noe for upresis eller mottaket for dårlig.

Etter 26 minutter klarer Diouf å flakse en ball via 5 Vålerengaspillere og til en umarkert Mostrøm som fra 11 meter tvinger frem en nydelig redning av Hirschfeld. Angrepet til Molde ble igjen til på deres høyreside.

Etter 30 minutt vrir Fellah spillet nydelig og spiller fri Shelton, som på tross av en dårlig førstetouch, kommer seg forbi gatt’n og blir felt. For meg så det ut som et straffespark. Dommer vinket det hele videre. Ganske så uforståelig, men hva vet vel jeg? Jeg bare registrerer at det ikke ble straffe og at Justin Bieber selger som hakka møkk. Verden ble ikke skapt for å være rettferdig.

Shelton er raskt frempå og prøver å hevne sg med en goal etter at gætteklysa mislykkes noe så inn i hampen med en Chuck Norris roundkick klarering. Plutselig har Shelton en halv bane for seg selv og tvinger Bugge til å gjøre en kvalifisert redning. Synd skuddet kom i keeperhøyde.

På påfølgende corner får Nielsen pannen på ballen og klarer nesten å presse den ned i nærmeste hjørne.

Kampen er nå langt mer  åpen. Selv det dresskledde dukkeansiktet til Molde har reist seg fra benken da han mer en nærer et deilig Vålerengagoal. I stedet så er det Molde som snur det hele i omgangens siste minutter. Ført er de 20 cm unna å putte på et langskudd fra Wolf Eikrem, dernest på et langskudd som smeller i metallet fra Angan før Angan blir spilt gjennom, slår Nordvik i en duell og banker blæra opp i kakeboksen.

I det kampen er i ferd med å passere 45 minutter prøver Molde å roe det hele ned med litt posessionfotball og gætt’n mister ballen. Vi går rett i angrep og tvinger frem en corner. På overtid blir corneren slått, Molde har fullt fokus på Muri og ballen går over hele den røkla før den detter ned på en umarkert Ogude som enkelt skaller inn reduseringen.

Pause

2. omgang starter slik første var frem til det 40. Minutt; Vålerenga har ballen uten å bli veldig farlige, mens Molde ligger lavt og virker langt farligere de gangene de får til noen kontringer. Ogude fikk også et typisk gult kort.

Molde trakk ogs ned Hestad slik at han lå nesten helt nede i forsvar mellom Vatshaug og Gætt for å gi sistnevnte hjelp med å håndtere Shelton. Da vi fikk inn Zajic fikk Hestad plutselig en problem, skulle han hjelpe Gætt eller skulle han hindre Zajic rom foran midtstopperne? Svaret kom dessverre fort da Shelton fikk trøbbel med lysken etter det første angrepet han var involvert i uten at Gætt fikk hjelp. Dermed var denne trusselen fjernet og Hæstad konse på å nekte Zajic rom.

Denne stillingskrigen varer i ca 15 minutter. Etter det blir det en del bytte av sjakkbrikker. Vi tar ut Nielsen, Shelton og Fellah og setter inn Bojan, Leigh og Koné mens Molde tar ut Mostrøm og Eikrem og setter innpå Shima og Thione.

Etter 80 min klarer Zajic å rane Hestad for en ball inne i boksen til Molde, han kommer seg fri og spiller 45 inn til en umarkert Koné. Koné får den litt for langt bak seg, må bruke en touch å sleive av et skudd. Det er løst og tok retning mot navelen til Bugge.

Minuttet etter spiller Zajic Ogude nydelig igjennom. Ogude runder en sprellende Bugge Pettersen og virker sikker på scoring. Den løse ballen fra Ogude mot mål blir dessverre snappet opp av Bugge Pettersen. Dette er egentlig sjanser vi er som har fulgt klubben noen år får en deja vu følelse av, men som vi i de siste sesongene har satt.

De siste minuttene av bataljen er veldig typiske for kampen. Vi har ball, men vi er upresise, gjør enkle feil og gjør det vanskelig for oss selv. Og når du bare har 2 til 3 muligheter igjen så må man gjøre sitt beste for å utnytte dem. Det gjorde ikke vi og derfor smuldret våre siste forsøk ut i en svak pasning fra Leigh som trillet ut og førsteberøring fra Ogude som gikk til innkast for Molde. Selv om uavgjort er å regne som tap med 3 poeng som seier så er det småtrist at vi ikke gjorde nok til å i det minste få ett poeng her. Vi kunne vært 3 poeng etter. Nå er vi 9.

Og en ting til; Fellah som spiss fungerer ikke. Akkurat det eksperimentet bør være historie nå.