Viking – Vålerenga 0-2

Alt i alt en særdeles sterk start av Vålerenga på hjemmebanen til en av de antatt sterkere motstanderne i årets tippeliga. Spesielt sterk med tanke på at flere Vålerengaspillere spilte med småskader eller sjukdom i kroppen og med andre potensielle matchvinnere skada ute av laget. Som Shelton eller Kone. KAMPFAKTA Viking – Vålerenga  0-2 (0-1) … Fortsett å lese «Viking – Vålerenga 0-2»

Vålerengas lagoppstilling:
Lars Hirschfeld – Fredrik Stoor, André Muri, Stefan Strandberg, Freddy dos Santos – Kristofer Hæstad, Fegor Ogude – Mohammed Fellah (Bojan Zaic fra 49.min) – Harmeet Singh (Dawda Leigh fra 73.min), Morten Berre, Håvard Nielsen (Sidoine Oussou fra 60.min)

Vikings lagoppstilling:
Jarstein, Skogseid, Lædre Bjørdal, Sigurdsson (Nisja fra 88.min), Bertelsen (Andersson fra 75. min), Danielsen, Sokolowski, de Lanlay (Knarvik fra 61.min), Bjarnason, Berisha, Nevland

Gule kort Vålerenga: Fegor Ogude (24), Sidoine Oussou (77), Dawda Leigh (81), Fredrik Stoor (82)

Gule kort Viking: Ingen

Dommertrio: Espen Berntsen(Hoveddommer), Odd Jarle Larsen, Hans Christian Stormoen

KAMPINNTRYKK

Det kommer an på øynene som ser. Ingen minneverdig forestilling for den nøytrale tilskueren, enda verre for vikingfansen, men desto herligere for oss.

Seriestarten kom ikke et sekund for tidlig. Stavanger i vårsol. Utepils. Solbrente tryner på et nesten fullstappa bortefelt. Brukbar bane, nesten grønn. Merkelig nok glisne tribuner på langsidene. Har siddisene gitt opp før det begynner? Det fantes ikke eneste unnskyldning for ikke å komme seg på kamp lørdag ettermiddag.

Vi fryktet denne kampen på forhånd og også etter hvert, spesielt utover i andre omgang. Viking tok tak i kampen fra start og levde for så vidt opp til favorittstemplet. Både Fellah og Ogude kom til slappe sjanser, men Viking var mest på hogget. Men etter ti minutter uten andre gevinster for Viking enn offsider, kom Vålerenga mer til hektene. Store rom for Stoor på høyresida, men innleggene ble ikke presise nok, og Berre snubla i egne skolisser i det samme rommet når han hadde sjansen.  Og Viking kom tilbake, så det var litt mot spillets gang at Vålerenga tok ledelsen midtveis i omgangen.

Flott kontring. En nydelig pasning fra Fella. Hurtige Håvard Nielsen iskald i skuddøyeblikket med utsida og inn i nota ned ved stolperota til venstre for stakkars Jarstein.

Etter  skåringa tok Vålerenga mer og mer over. Ogude herja på midten. Freddy bestemte det meste bak. Hvilken kamp av jubilanten!  Kamp nummer 300. Gratulerer! Nordvik trenger ikke skynde seg med å bli frisk, fortsetter Freddy i samme stil skal det godt gjøres å nekte ham plass i startelleveren.

Martin bestemte at Fellah og Bojan skulle få en omgang hver. Ingen har kondis nok til mer ennå. Sidoine Oussou kom også innpå uti andre omgang, men fikk ikke vist mye. Like lite som Dawda. Men begge fikk gult kort. Bortsett fra en kjemperedning fra  Hirschfeld i begynnelsen av omgangen, var det klokka vi husket mest av i andre omgang før Bojan i siste minutt av ordinær spilletid rundlurte alle i midten og punkterte kampen etter flott kontringsspill. Han var nær ved å gjenta seg selv i tilleggsminuttene, men det ble med 2-0 til Vålerenga.

Viking hadde grepet på det meste i nesten hele andre omgang. Men som i første omgang var det noe ubesluttsomt og ufarlig over det meste de foretok seg . Freddy var nesten helt aleine med keeper og skøyt dårlig,  ellers var det tynt framover før Bojan smelte til. Sekundene var lange. Minuttene var som timer. Gutta la ned en voldsom innsats og vinnervilje, men ble presset bakover. Og da går det som det ofte gjør i sånne kamper. Laget som ligger bakpå kontrer og vinner. Rettferdighet kalles det.

Klanen var på sitt beste, ikke et dødpunkt fra begynnelse til slutt. For en sesong dette skal bli!