Vålerenga – Nybergsund 1-0

Alt i alt en ålreit kamp i Vallhall der vi fikk gledelige tegn på at Dawda er på vei tilbake. Oussou begynner å bli varm i trøya, og det ser ut til at ting er rute. Vålerenga – Nybergsund 1-0 Treningskamp – Vallhall 11.02.2011 – Tilskuere? Tja, hvem vet..noen hundre KAMPFAKTA Mål: 1-0 48.min – … Fortsett å lese «Vålerenga – Nybergsund 1-0»

Alt i alt en ålreit kamp i Vallhall der vi fikk gledelige tegn på at Dawda er på vei tilbake. Oussou begynner å bli varm i trøya, og det ser ut til at ting er rute.

Treningskamp – Vallhall 11.02.2011 – Tilskuere? Tja, hvem vet..noen hundre

KAMPFAKTA

Mål: 1-0 48.min – Sidoine Oussou

Vålerengas lagoppstilling:
Gudmund Taksdal Kongshavn – Freddy dos Santos, André Muri, Stefan Strandberg, Andreas Nordvik – Kristofer Hæstad(Qaka fra 80.min), Adnan Haidar (Nouri fra 73.min) – Morten Berre – Fredrik Stoor, Sidoine Oussou (Anene fra 83.min), Dawda Leigh
Benken: Gard Aarvik, Aleksander Solli, Christer Jensen, Amin Nouri, Chuma Anene, Kamer Qaka

Nybergsund/Trysil: Skogens helter og diverse andre bønder.
Benken: Flere bønder

KAMPINNTRYKK

Forventningene før matchen er….tja, det er Nybergsund……hva kan man forvente seg av en gjeng fra et sted som har en bensinstasjon som knutepunkt for sine 300 innbyggere.

1. omgang
Første som skjer er at mangel på planlegging fra Nybergsund fører til at spillet blir stoppet i et par minutter etter at vif sine spillere klager på at svart drakt på motstanderens keeper kanskje ikke er det smarteste når hjemmelaget stiller i sine svarte drakter, så treningsvest til han!

Rolig stemning og en rolig åpning på kampen hvor Vålerenga har ballen mest og skaper et par sjanser her og der – lukter treningskamp lang vei.
Vif triller en del ball i bakre ledd, men som mot Tromsø så er balltempoet litt for lav til å skape noe strekk i motstanderens rekker så det blir med trillingen.

20min passeres og det er fortsatt treningskamp i Vallhall, Sundet har en liten teknikker på topp som virker smått interessant – som har kommet til et par skuddsjanser men forarbeidet har vært milevis bedre en skuddfoten. Sundet tar et lite initiativ i kampen og får av et greit skudd som Gudmund slår til corner, VIF prøver å slå kontra, men en dårlig touch ødelegger for det. Rett etter kommer Sundet alene gjennom og prøver en lobb over keeper som kommer ut på 16-meteren, lobben går over med Muri orker ikke noe baklengs så han klarerer i god tid før den ruller inn i det åpne målet.

Kampens første virkelig store sjanse kommer etter 36 minutter når dos Santos slår et overlegg inn i boksen til Oussou som header ned i bakken og opp i undersiden av tverliggeren – stor sjanse hvor bare Sembs mye omtalte små marginer er det som hindrer 1-0.

Første omgang har vært preget av spill begge veier, mye nøling før siste pasningen eller skuddet blir slått. Dawda har vist seg fra en meget bra side og har vel kommer forbi sin spiller så å si hver gang, Oussou har vært frempå og stod for kampens beste sjanse uten at resultattavlen endret seg av den grunn. Sum summarum en veldig varierende fotballkamp med mye spill på midten.

2. omgang
Starter med en offside på Ossou, før samme mann lærer seg reglene og putter 1-0 til VIF, Stoor legger et flott overlegg inn i boksen som Strandberg på direkten legger tilbake inn foran mål og Oussou får en rimelig enkel oppgave med å putte 1-0. Virker som Vålerenga har bestemt seg for å sette opp tempoet betraktelig i andre omgang og nivåforskjellen skinner veldig godt igjennom nå kontra førsteomgang.

Bønda prøver hvertfall å skru tempoet litt opp men med varierende resultater. Etter 57 minutter snapper Oussou opp ballen fra en av bøndas forsvarspillere og får avsluttet fra en bra posisjon, og ballen har bra rettning mot krysset – hadde det ikke vært for en fantastisk enhåndsredning så hadde Oussou fått sitt andre for dagen.

Like etter er Sid på vei gjennom igjen, Berre vipper elegant inn i feltet men Sid faller i det han passerer forsvarsspilleren – straffe? Kanskje, men dommeren dømmer og han sier nei.

Tempoet i kampen senkes litt nå og det minner om 1.omgangen igjen hvor begge lag har kula. Berre kommer til en avslutning som blokkeres til corner, Dawda kommer med et brukbart skudd fra skrått hold, Sundet kommer alene med Kongshavn men en glimrende redning hindrer mål, og Sundets spiss tilbringer en hel del tid liggende – men han er alltid like pigg når han reiser seg.

Mot slutten foretar begge lag en del bytter og det skjer meget lite i Vallhall, eneste nevneverdige som skjer mot slutten er en kjempesjanse til gjestene rett før slutt hvor de nok en gang vipper over Kongshavn – men nok en gang får en forsvarspiller foten på den, ballen blir spilt ut i farlig rom og sundet får en avslutning fra 6 meter men bommer på mål.

Dommeren synes heller ikke det har skjedd så altfor mye i matchen, så da er det vel likeså greit å blåse av 10 sekunder før ordinær tid?

Etter matchen….
Ettere en ikke så altfor sterk kamp rent kvalitetsmessig så sitter man igjen med en helt grei følelse. En følelse av at Dawda er på vei tilbake, en følelse av at Oussou kan stå for mye moro i tiden som kommer og en følelse av at vi ligger helt greit an i forhold til hvor laget har lyst til å være ved sesongstart. Martin har vel sagt at resultatene så smått begynner å telle når vi spiller kamper i Tyrkia – så da følger vi den tankegangen og legger liten vekt på tallene.

Dawda gjør en sterk kamp hvor han gang på gang kommer seg forbi sin spiller, kommer til gode posisjoner og får lagt en del gode legg. Ousson er et stadig uromoment for forsvaret til sundet og viser masse gode kvaliteter som man ikke kan gjøre annet en å glede seg til de blir litt mer polerte. Stoor blir litt anonym i dag da spillet for det meste foregår på venstresiden, men han gjør en grei kamp med det lille han er involvert i. Alt i alt en helt ok kamp.