Odd – Vålerenga 2-2

Med så mye kløning og tull bør Vålerenga være glad for ett poeng. Samtidig er det noe som ligger latent i dette laget. Kampreferat Odd – Vålerenga, Tippeligaen 6. runde Skagerak Arena 26.april 2009 – 10.018 tilskuere Odd 2 ( 0) – Vålerenga 2 ( 1) Mål: 0-1 Moa 12 1-1 Chukwuma Akabueze, også kalt … Fortsett å lese «Odd – Vålerenga 2-2»

Med så mye kløning og tull bør Vålerenga være glad for ett poeng. Samtidig er det noe som ligger latent i dette laget.

Erik Hagen (2. gule kort) 85

Vålerenga: Troy Perkins – Jarl André Storbæk, Erik Hagen, André Muri, Allan K. Jepsen – Harmeet Singh, Kristofer Hæstad ( Bengt Sæternes fra 77.) – Dawda Leigh,Daniel Fredheim Holm, Mostafa Abdellaoue (Mohammed Fellah fra 64.) – Mohammed Abdellaoue

Odd: Arni Gautur Arason – Steffen Hagen, Morten Fevang, Torjus Hansén, Anders Rambekk – Håvard Storbæk ( M. Lekven fra 75.), Kenneth Dokken, Simen Brenne – Alex Valencia (J. Sørensen fra 64.), Peter Kovacs, Chukwuma Akabueze

Hoveddommer: Tom Harald Hagen, Hamar
Assistentdommere: Øystein Havig, Sandnes, Sven Erik Midthjell, Oslo

Det er viden kjent at Vålerenga ikke er videre konsentrert de første fem i hver omgang, og nok en gang får vi en i trynet rett etter pause. To gule kort og fire minutter aleine i dusjen for Panzer og fri neste helg for rødt kort.

Det er ikke finspill Odd varter opp med, avdanka Tomstjerner som Brenne og Valencia og en kødden juksete midtspiss. Fagermo kjører knokkeloppskriften, og det har vært gode resultater så langt i år. De første minuttene går egentlig bort i harde dueller og knasing. Odds forsvar serverer lekkert Daniel Fredheim Holm, som enkelt runder keeper. Pasning til Moa som banker inn 0-1 etter 12 minutter.

Resten av omgangen går mye frem og tilbake. Vålerenga sliter i forsvar, noe som gir Odd mange gode muligheter. Heldigvis for oss er det en grunn til at disse spillerne er akkurat i Odd. De skyter konsekvent ballen utenfor eller på Perkins.

Vålerenga har denne sesongen gitt flere av de unge spillerne større tillitt. Dawda Leigh viser igjen gode tendenser. Mohammed Fellah har et greit innhopp med fine initativer, men påvirker ikke egentlig kampen. At Skeid ikke renner over av penger begynner å synes ganske så klart, ettersom vi har fått tre klassespillere så godt som gratis.

Etter pause kjører Odd på. Det er viden kjent at Vålerenga ikke er videre konsentrert de første fem i hver omgang. Nok en gang en i trynet og det står 1-1. For andre gang i kampen lages det frispark rett foran eget mål. Bentley scorer enkelt på en rotete og feilplassert Vålerengamur. 2-1 til hjemmelaget. Går det til helvete i dag da?

Etter drøye 80 minutter utligner Vålerenga på et innøvd trekk. Dawda legger inn til Moa som header videre til Sæternes via tverrligeren, som enkelt header i åpent mål. Kreativt finspill og gode tendenser om offensiv fotball i tiden som kommer. Uavgjort føles bra nå…

Vålerenga er likevel ikke kjent for å velge letteste vei. Erik Hagen avslutter en middelmådig kamp med å lage straffespark, for så å erte på seg dommeren med kommentarer. Nei, straffe var det ikke. Kovacs er en juksemaker og kødd av god gammel type. Panzer kroner dagen med rive ned superstjerna hos motstanderen rett etteprå. Nok for være nok, tenker dommer Tom Harald Hagen. Takk for i kveld, to gule kort og to ukers ferie. En frihelg for fire gule, en frihelg for et rødt.

Med en matchvinner mellom stengene ordner det seg likevel. Perkins redder straffa fra Bentley, så enkelt som bare Perkins kan. Vålerenga begynner nå for alvor å ramle ut av det. Perkins må mase jublende lagkamerater igang. Det blir skjerpings etter Panzers utvisning slik at vi holder til uavgjort.

Med så mye kløning og tull bør vi være glad for ett poeng. Samtidig er det noe som ligger latent i dette laget. All Skeidungdommen begynner å ta nivået. Endelig fant vi også en gammal spiss som scorer! Odd sitter med følelsen av at de ikke vant. Vålerenga var til syvende og sist heldige som ikke tapte.