Lillestrøm – Vålerenga 1-2 (0-1)

Kampreferat Lillestrøm – Vålerenga, Tippeligaens 4. runde 13.april 2009 – Åråsen, 10287 tilskuere Lillestrøm 1 ( 0) – Vålerenga 2 ( 1) Mål LSK: 1-2 Frode Kippe (90.) VIF: 0-1 He-he! Selvmål Oliver Occean (23.) , 0-2 Mostafa Abdellaoue (80.) Gult kort: Espen Søgård (34.) Vålerenga: Troy Perkins – Jarl André Storbæk,Erik Hagen,André Muri,Freddy dos … Fortsett å lese «Lillestrøm – Vålerenga 1-2 (0-1)»

Kampreferat Lillestrøm – Vålerenga, Tippeligaens 4. runde
13.april 2009 – Åråsen, 10287 tilskuere

Lillestrøm 1 ( 0) – Vålerenga 2 ( 1)

Mål
LSK: 1-2 Frode Kippe (90.)
VIF: 0-1 He-he! Selvmål Oliver Occean (23.) , 0-2 Mostafa Abdellaoue (80.)

Gult kort: Espen Søgård (34.)

Vålerenga: Troy Perkins – Jarl André Storbæk,Erik Hagen,André Muri,Freddy dos Sanots – Martin Andresen,Kristofer Hæstad ( Harmeet Singh inn 49), Dawda Leigh,Daniel Fredheim Holm (Mostafa Abdellaoue inn 77) – Mohammed Abdellaoue ( Morten Berre inn 13 ), Bengt Sæternes

Lillestrøm: Otto Fredrikson – Lunan R. Gabrielsen, Håvard Nordtveit, Frode Kippe (K), Stian Ringstad (Vidar Riseth fra 33.) – Bjørn Helge Riise ( Mathis Bolly fra 30.), Khaled Mouelhi, Espen Søgård, Magnus Myklebust – Olivier Occean, Arild Sundgot (Edwin Eziyodawe fra 56.)

Hoveddommer: Tommy Skjerven, Kaupanger

Assistentdommere: Kim Thomas Haglund, Rakkestad og Øystein Havig, Sandnes

Takk skal dere ha! Det er sjukt deilig med årets første seier, det er deilig at den kom mot de uetiske bondetampa fra stasjonsbygda og deilig at vi stiller opp i krigen i 45. minutter Kampens øyeblikk kommer i første omgang, Panzer setter inn en av de vakreste sklitaklinger verden har sett, at offeret er Bjørn Helge Riise gjør det nesten poetisk vakkert..

Første omgang
Kampen starter og fem seks bluss fyres av på kortsiden vår, de allerede trygda som bor i leilighetene på stadion må nok på NAV i morra å få satt opp uførhetsgraden etter sviende øyne og mye hosting. På våre stolte fremmøtte virka blussinga som en stemingsrakett. Det formelig syda på tribunen, at spillerne var borte og oppildna Klanen og seg sjøl før kampen var også viktig for å få opp tenninga.

Selve kampen var alt annet enn en fotballkamp. Det var noen sinnssyke taklinger, måten Panzer formelig feide Riise ut av kampen på, burde være pensum på enhver fotballskole. Noen taklinger er vakrere enn mål, denne taklinga fra Panzer var penere enn et brassespark i vinkelen. Panzer satte for øvrig taklingshattrick etter å ha vist en av norsk fotball største grisespillere, Oliver Occean, hvordan man takler reint, hardt og lekkert. Panzer burde ha fått beholde matchballen etter de taklingene.

Bana var glatt og spesielt i første omgang så alle spellera til lsk ut som Bambi på isen. Av våre var det vel spesielt Dawda og Muri som innledningsvis sleit med underlaget.

Før det var spilt ti minutter måtte Moa ut med føling med strekk i låret, både rundt bana og i de titusener av blå hjem, gikk det et skuffelsens sukk. Sammen med Kristofer Hæstad er vel Moa kanskje den største eksponenten for aggressivitet, og like viktig er hans evne til å utfordre med ball og evnen til å lage sine egne sjanser. Vi setter inn Morten Berre.

Selv om kampen ikke preges av mye finfotball så er det vi som eier første omgang, vi vinner duellene i forsvar og vi skaper sjansene. Det er derfor fullt fortjent når Freddy dos Santos sitt noe svake innkast elegant blir hælchippet videre av eleganten Muri. Under hardt press av Berre og Sæternes stusser Occean ballen i eget mål. Åråsen eksploderer av følelser, og der og da eier vi verden.

Otto Fredrikson, lsks målvakt imponerte verken på situasjonen før målet kom, eller i resten av kampen. Det er sjelden å se en keeper gi så mange returer på dette nivået.

Ut over selve målet skaper vi en lang rekke sjanser og både Daniel, Berre og Martin har sjanser som kan og bør settes.

Andre omgang
Det virka nesten som om kjeltringene på Åråsen hadde klart å lure spellerne til å bytte drakter i pausen. Der vi vant duellene i første omgang, trakk vi oss og ble stående som passive tilskuere spesielt i midtbaneleddet. At Hæstad måtte ut med skade ti minutter inn i omgangen, bidro heller ikke til å heve intensiteten. Ryktene vil ha det til at vi satte inn Harmeet Singh, men han klarte i tilfelle å holde seg godt skjult i de 35 minuttene han var på banen.

Jeg tillater meg også å spørre hvor lurt det var å ha Hæstad hinkende rundt i flere minutter før han ble tatt av, ikke bidro det i positiv retning for laget og ikke er det skadeforebyggende heller.

Selv om lsk vinner duellene, så er de fryktelig tafatte foran mål. Mye av æren for det skal Panzer ha. Med sine kontante sklitaklinger ribba han lsk for det de måtte ha av lyst til å utfordre med ball. En for dagen svært opplagt Daniel, markerer et kvarters tid før slutt at han sliter med krampe/strekktendenser i låret. Inn kommer Mos, en spiller som i likhet med Dawda og Moa er utviklet av samarbeidet mellom Skeid og lsk. Takk bønder, takk!.

Dawda mottar ballen foran lsks sekstenmeter og curler den videre til Mos. Hvilket show vi skal få. Mos fører ballen et par meter og drar pippenes venstreback med seg inn i sekstenmeteren, før han i en herlig dragning slår ballen rundt backens høyre side samtidig som han selv passerer på venstresiden. Mens backen står og funderer hardt på om han skal jage ball eller mann, dundrer Moa ballen mellom nærmeste stolpe og keeper. Hvilket mål, hvilke deilig dragning, hvilket herlig klimaks.

At Frode Kippe sleiver inn et mål i sluttsekunda, er til å leve med. Det blir som om tøyta di gir seg selv en orgasme når du ligger der tilfredsstilt og røyker, se det driter du vel langt i.

Kampen er over, vi passerer lsk, godset og Brann på tabellen. Sølvtippede lsk kaver i gjørma, og mer skremmende for dem, de viser ingen ting som skulle tilsi at de hører hjemme noe annet sted. Som en kritisk oppsummering så er det skuffende at vi gir i fra oss initativet mot et svært svakt mannskap i andre omgang, men vi vinner og i kveld var det alt som betydde noe, for klubb, spillere og oss.

Flott tribuneinnsats, flott resultat, flott påske!