Vålerenga – Aalesund 1-1 (1-1)

Kampreferat, Vålerenga – Aalesund, Tippeligaens 2. runde 21. mars 2009 Ullevaal Stadion – 9392 tilskuere Kampfakta …………………….. Kampomtale Årets første poeng i dag. Ikke imponerende, men poeng er poeng. For første gang sliter vi mot Ålesund på hjemmebane. De gangene vi har møtt dem på Ullevål, har det vært garantert 3 poeng. Men nå er … Fortsett å lese «Vålerenga – Aalesund 1-1 (1-1)»

Kampreferat, Vålerenga – Aalesund, Tippeligaens 2. runde 21. mars 2009
Ullevaal Stadion – 9392 tilskuere

Kampfakta

……………………..

Kampomtale

Årets første poeng i dag. Ikke imponerende, men poeng er poeng. For første gang sliter vi mot Ålesund på hjemmebane. De gangene vi har møtt dem på Ullevål, har det vært garantert 3 poeng. Men nå er ikke det en gang noe vi kan regne med. Dessverre.

Det startet veldig bra. Vi rundspilte Ålesund de første 15 minuttene. Fine raid av Daniel, lekent men kontrollert angrepsspill av Bengt, Moa og Dawda.

Det var et helt annet Vålerengalag jeg så der ute den første halvtimen i dag. Og spesielt morsomt er det at vi nok en gang ser ut til å ha kjøpt en fantastisk spiller fra Skeid. Dawda lekte seg med hele midtbanen og høyre siden til Aafk. Og etter 30 minutter gjorde han dagens prestasjon ved å legge en ferdig scora ball på luggen til Bengt. Dawda tok med seg ballen langs sidelinja og forserte minst 2 Ålesundspillere, og med en hengende oppi shortsen, la han inn perlepassningen til Bengt. Og Bengt scora sikkert med hodet, og det var en perfekt avsluttning på den første halvtimen.

Men så, som så mange ganger før, klarer vi ikke å holde på ledelsen. Kopteff får all verdens tid på seg fra ca 20 meter, og vrir kula opp i skjøten. En praktscoring, men hvorfor er det ingen som reagerer. Det er mann til hver av oss, og vi følger vel stort sett mannen, men da er det en som står og ser på at Kopteff lader kanonen. Husker ikke hvem det var, men det var en som (nok en gang) bare stod å så på. Det holder faen meg ikke.

Vi hever oss fra RBK kampen, det skal sies. Vi har mange sjanser, og det er mye godt spill. Etter min mening er det Dawda og Juan som starter, eller skaper de fleste sjansene. Og det er veldig bra. Juan med sine lange innkast, og Dawda med sin fantastiske selvtillit, runder både to og tre Ålesund spillere, og ikke minst, Dawda legger nydelige innlegg.

Jeg mener at vi burde scoret minst to mål til ut av innleggene til Dawda. Men i begge situasjonene er ikke spissene våre giftige nok. Ålesundforsvaret stod som de skulle, men spissene våre ble hengende etter i innleggsøyeblikket, og dermed var begge situasjonene jeg tenker på, helt ufarlige.

Vi presser Ålesund store deler av kampen, og til tross for ekstrem uthaling av tid hver gang Ålesund hadde en dødball situasjon, så når vi ikke helt frem til nettmaskene. Vi skaper sjanse på sjanse, og vi var sykt nære 1 minutt på overtid av overtiden i 2. omgang, men vi får ikke kula inn.

Ålesund hadde ca 3 sjanser i kampen, scorer på en av dem, som egentlig ikke burde vært med i sjansestatistikken engang.

Vi hadde mindre feilpassninger i dag enn sist mot RBK, Det er en forbedring. Men vi møtte også et anntatt svakere lag. Jeg vil ikke påstå at dette var noe ran av poeng, for vi var egentlig ikke så mye bedre enn Ålesund. Greit nok, jeg skal innrømme at vi hadde ballen en del mer, spilte til tider ganske bra. Men 1-1 holder ikke mot Ålesund på hjemmebane. Og når vi lar de score på et skudd fra 20 meter, og de ikke skaper mer en et par sjanser til i kampen, så er konklusjonen at vi ikke var så mye bedre enn dem i dag.

De neste tre kampene blir ekstremt tøffe dersom vi ikke hever oss 5 hakk. Og den værst tenkelige situasjonen, er vel 1 poeng etter 5 kamper.