Sandefjord – Vålerenga 0 – 1

Vålerenga vant igjen en treningskamp, og igjen vant vi uten å imponere. Kampen ble spilt i sterk vind på La Manga. VPN så kampen mot Sandefjord på web-tv. Her er kampinntrykket. Svak kamp Selve kampen var ikke til å juble av, relativt moderat tempo og i andre omgang slet Vålerenga i perioder med at vi … Fortsett å lese «Sandefjord – Vålerenga 0 – 1»

Vålerenga vant igjen en treningskamp, og igjen vant vi uten å imponere. Kampen ble spilt i sterk vind på La Manga. VPN så kampen mot Sandefjord på web-tv. Her er kampinntrykket.

Svak kamp

Selve kampen var ikke til å juble av, relativt moderat tempo og i andre omgang slet Vålerenga i perioder med at vi ikke kom skikkelig opp i Sandefjordspillerne. Det positive er at vi vinner, at vi vinner med et svært ungt og reservepreget lag. Selv de ivrigste blant oss måtte sjekke i ”programmet” for å vite hvilke spillere som hadde ballen. Web TV på 15,4` skjerm bidro heller ikke til en lettere identifisering.

Strandberg
Unggutten putta et smålekkert mål på hodet etter hjørnespark. Bengt header tilbake inn i feltet, Freddy brasseflukter ballen videre før strandberg setter den via tverrliggeren og i mål. Bortsett fra dette klarte han seg greit frem til han ble skadet rett før pause. Han er god på hodet og klarte seg greit i dueller med Sandefjords svar på Årøy i lufta. Denne gutten får Tippeligaerfaring i går og vi krysser fingre for at skaden som tok han av banen var en bagatell.

Mos
Mos slo ikke mindre enn seks tuneller i andre omgang og serverte flere lekkerbiskener av noen pasninger. Særlig pasningen som gikk helt igjennom til Harmet Singh burde ha fått en bedre skjebne. Mos viser allerede at han har kvaliteter nok til å være i Tippeligaen. Dersom han får litt tid på seg uten alt for mye press, kan Dawy Watnes spådom at han blir en profil i debutsesongen slå til. Hittil har Mos uansett vært et friskt pust.

Moa
Det ble en omgang på Moa i dag. Vi kunne like gjerne plassert en orange kjegle i spissposisjon, da det var svært lite han fikk til. Moa veit vi kan, så her handler det bare om å la gutten spille seg i kampform igjen. Trolig kan seriestart komme litt for tidlig.

”Johan”
Juan hadde en ny kamp på det jevne. Han verken imponerte eller floppa. Han fremstår svært trygg med ballen i beina, kunne vært mer presis i pasningsspillet sitt og bidrar ikke allverdens offensivt. Vendre une voiture accidentée sans controle technique,taxi, Audi, BMW, Mercedes-Benz, Renault, Peugeot, VW – rachat vehicule hs Paris, Lyon, Lille, Marseille, Bordeaux, Toulouse RachatVotreVoiture.com. I andreomgang var han midtstopper og også her klarte han seg greit uten å briljere. Juan er en helt grei spiller, men måtte jeg velge mellom han og Jepsen, ja da ble det gammel dansk.

Nigeriaimportene
Vålerenga lot også sine to Nigerianere slippe til i dag. King spilte en omgang på høyrekanten på midtbanen uten å imponere stort. Til hans forsvar skal det sies at han bare spillte den omgangen hvor laget også falt i kvalitet.
Den andre nigerianeren, Emmanuel Igiebor, imponerte i hvert fall meg i første omgang. God ballvinner, flink til å velge riktige pasningsalternativer og naturligvis god med ballen i beina. Bare i denne omgangen gjorde han nok til at jeg hadde tatt sjansen og investert i at dette er en spiller som raskt vil ta nivået i Tippeligaen. I andre omgang viste han derimot ingenting, valgte noen vanskelige løsninger og falt i kvalitet som resten av laget. Uansett, mitt tips er at han blir å se mer i Vålerenga.

Brix og Nouri
Begge unggutta fikk spille andreomgangen, en utakknemlig oppgave da laget generelt falt mye i prestasjon. Ingen av de utmerka seg spesielt i noen retning.

Bolthof og resten av gutta
Dette var en grei dag på jobben for de eldre gutta. Det bør være treninger med vcesentlig høyere intensitet enn det som var nødvendig i dag.

Som å løpe om kapp med feite
Det er vanskelig å vurdere spillere etter en kamp hvor motstanderen er Sandefjord. Selv om vi skal møte Sandefjord i Tippeligaen så er forskjellen i kvalitet så stor at man kan spørre om utbyttet. Carl Lewis ble ikke en stor sprinter av bare å møte feite motstandere han kunne leke med, skal du bli bedre må du møte motstandere som holder din egen kvalitet eller bedre. Sandefjord har et stykke igjen før de er der, derfor var det hyggelig av Tor Ole og Martin at de lot så mange spillere som normalt ikke er i en startoppstilling prøve seg. Man kan litt breialt si seg enig i TV2s kommentatorer i at Vålerenga per i dag har to ellevere som er gode nok til å slå Sandefjord. Måtte dere klare det to ganger i serien også..