Strømsgodset – Vålerenga 1-3

Vålerenga anno 2008 har sjelden greid å spille to gode omganger på rad, langt mindre to kamper. Men nå, etter EM-pausen kan det tenkes noe har løsnet Strømsgodset – Vålerenga 1-3 (1-0) 13.07.2008 – Marienlyst Stadion Tippeligaen 13. runde 7539 tilskuere Vålerenga: Troy Perkins, Jarl André Storbæk, Kjetil Wæhler, André Muri , Allan Jepsen, Daniel … Fortsett å lese «Strømsgodset – Vålerenga 1-3»

Vålerenga anno 2008 har sjelden greid å spille to gode omganger på rad, langt mindre to kamper. Men nå, etter EM-pausen kan det tenkes noe har løsnet

Strømsgodset – Vålerenga 1-3 (1-0)
13.07.2008 – Marienlyst Stadion
Tippeligaen 13. runde
7539 tilskuere

Vålerenga: Troy Perkins, Jarl André Storbæk, Kjetil Wæhler, André Muri , Allan Jepsen, Daniel Fredheim Holm (Lars Iver Strand 46.), Martin Andresen, Kristofer Hæstad, Bojan Zajic (Freddy dos Santos 83.), Bengt Sæternes Mohammed Abdellaoue (Mohammed Fellah 90.)

Strømsgodset: E. Johnsen – K. Sørli, I. Olsen, G. Andersen, J. Riddez – F. Winsnes, O. Nyan, F. Nordkvelle – S. Nystrøm (Stian Ohr, 77., M. Keita 81.), D. Nielsen, M. Andersson

1-0 S. Nystrøm 1-0 37.
1-1 Bengt Sæternes 47.
1-2 Mohemmed Abdellaoue 76.
1-3 Bojan Zajic 78.

Gule kort: Bengt Sæternes 45, I. Olsen 45, David Nielsen 57.

Vålerenga anno 2008 har sjelden greid å spille to gode omganger på rad, langt mindre to kamper. Men nå, etter EM-pausen kan det tenkes noe har løsnet, med seier mot Strømsgodset har Vålerenga hentet seks poeng på rappen. Laget fyker dermed opp på 5. plass etter 3-1 seier, med mål av Bengt Sæternes, Mohammed Abdellaoue og, Bojan Zajic.

Kampen spilles en småfin søndagskveld i Drammen og åpner med fulle tribuner og samme gamle jordvollen vi ble presentert for 10 år siden. I hele denne perioden har Marienlyst vært en lykkebane for Vålerenga, som etter kveldens kamp har noe sånt som 13-2 i målforskjell i Drammen. Men Vålerenga kom ikke på banen som en uovervinnelig seiersmaskin.

Kampen åpnet ganske jevnt, med få og små sjanser til begge lag. Vålerenga hadde ballen mest, men angrepsspillet var alt annet enn rytmisk, og pasningsspillet i nærheten av Strømsgodsets mål var begredelig. Gang på gang kom man i innleggsposisjon, enten ved Daniel og Martin i midten, eller Bojan og Mohammed på kantene, men bevegelsene manglet så godt som fullstendig, eller så var det rett og slett ingen ledige. Resultatet ble slappe skudd fra 25 meter eller innlegg over alt og alle. Jeg tror ikke Vålerenga hadde en eneste skikkelig avslutning på mål i førsteomgang annet enn André Muris heading etter corner. Og i en omgang der Vålerenga har ballen sånn ca. 60% av tiden sier det sitt.

Humøret ble ikke bedre av at Strømsgodset kjempet seg inn i kampen og etterhvert satt Vålerengas forsvar på betydelige prøver. Typisk nok var det ikke på oppbygd spill Godsets mål kom, men på en kontring kombinert med en tabbe. En lang klarering/pasning med feil adresse blir fulgt av Allan Jepsen og hakk i hel Steffen Nystrøm. Allan signaliserer at han vil ha Troy ut for å avverge, fra der vi står er det tydelig at Troy nøler – Nystrøm er farlig nær Allan, men han lar seg overbevise dessverre. Alle tre når samme punkt samtidig, og mens Allan ligger å kaver og Troy stormer tilbake mot mål løper Nystrøm ut til venstre der ballen er og setter den rolig i åpent mål. Troy Perkins får en real skyllebøtte av Martin etter scoringen, en skyllebøtte vi håper han delte med Allan Jepsen i pausen.

Godset får blod på tann av scoringen, men greier ikke å utnytte overtaket til annet enn et par halvfarlige angrep før lagene går til pause.

Det er et helt annet Vålerenga som kommer på banen i 2. omgang. Daniel Fredheim Holm er erstattet av Lars Iver Strand, og selv om vi ikke skal legge skylden på Daniel for lagets svake 1. omgang, er det et bytte som gjør underverker. Godset får ikke låne ballen i det hele tatt før Vålerenga fullt fortjent utligner til 1-1. Det er Lars Iver Strand som finner Bengt Sæternes alene foran mål i et kaotisk 16-meters felt. Sæternes med ryggen mot mål har god tid til å snu seg og sette ballen til høyre for Espen Johnsen.

Etter pangåpningen roer Vålerenga tempoet litte grann, og Strømsgodset har kanskje sjansen til å komme seg inn i kampen igjen – men driver det ikke lenger enn et par ufarlige cornere midt i omgangen. Det er i stedet Vålerenga som kobler grepet, godt hjulpet av Kristofer Hæstad som til stadighet bryter Godsets spill og dermed skaper uro i Drammenlagets bakre rekker. Og innsats løner seg. Lars Iver Strand sender avgårde en pasning som «alle» ser trille ut over dødlinja, det vil si alle unntatt Hæstad. Han løper inn bak Godsetforsvaret, og er plutselig in en perfekt posisjon til å spille 45 ut til Abdellaoue som enkelt kan sette ballen i mål.

Godset går mer eller mindre opp i liminga, spesielt etter at Strand, nok en gang, bryter et Godsetangrep ved å gi ballen til Bojan på egen banehalvdel. Bojan har hele høyresiden av banen for seg selv og avanserer mot mål. En mann står på hjørnet av 16-meteren, uten sikring, mens Vålerengas spisser fyller opp venstresiden av boksen. Det går ikke fort med Bojan, vi har god tid til å rope «ta 40-tallsfinta!» før han gjør nettopp det. Mannen på hjørnet av 16-meteren er historie og Bojan har en verden av muligheter foran seg. Han velger den enkleste ved å sette ballen rolig i mål til høyre for Espen Johnsen.

Med midtbanen, i regi av Martin Andresen og ballvinner Kristofer Hæstad, i godt humør er Vålerenga et meget godt fotballlag, men det mangler fortsatt en god del i den offensive samhandlingen, noe som var mer enn tydelig i førsteomgangen. Men det gleder oss stort å se at Lars Iver Strand kommer til å bidra til laget og at kampen om plassen på midtbanen hardner til. Mohammed Fellah fikk sine første minutter (i hvert fall minutt) i går, og Morten Berres sykdom kan ikke vare evig. Dessuten så scoret begge våre spisser. Vi ser på framtiden med atskillig mindre skepsis nå – det er ikke umulig at en seier på bortebane mot Molde vil greie å få fram smilet.