Vålerenga – Ålesund 1-0

En varm tippeligaåpning på Ullevaal i kveld. Det var aldri noe tvil om at Vålerenga skulle vinne, de var best og hadde flest sjanser. Morten Berre sørget for målet, og dermed er de tre første poengene sikret. KAMPFAKTA 29.03.2008 Ullevaal Stadion Tippeligaen 1. runde Tilskuere: 14.260 Lagoppstilling Vålerenga: Perkins, Dos Santos, Thomassen, Wæhler (Johnsen 46. … Fortsett å lese «Vålerenga – Ålesund 1-0»

En varm tippeligaåpning på Ullevaal i kveld. Det var aldri noe tvil om at Vålerenga skulle vinne, de var best og hadde flest sjanser. Morten Berre sørget for målet, og dermed er de tre første poengene sikret.

KAMPFAKTA

29.03.2008
Ullevaal Stadion
Tippeligaen 1. runde
Tilskuere: 14.260

Lagoppstilling Vålerenga: Perkins, Dos Santos, Thomassen, Wæhler (Johnsen 46. min), Jebsen, Strand (Zajic 65. min), Andresen, Hæstad, Fredheim Holm, Sæternes, Berre

Lagoppstilling AaFK: Adin Brown, Enar Jääger, Benjamin Kibebe, Amund Skiri, Erlend Holm – Alex Mathisen, Karl Oscar Fjørtoft, Haraldur Gudmundsson, Jonathan Parr – Razak Pimpong, Diego Silva.

1. omgang:

Vålerenga starter friskt, og setter et press fra start. Martin vil gjerne vise seg frem, og starter Tippeligaen 2008 med et kjempeskudd etter drøyt 5 minutter. En god «TV-redning» fra Aiden Brown i Ålesundmålet, hindrer Martin og hans Vålerenga i å få en fantastisk start på året.

I andre enden prøver vår keeper å skade midtstopperkjempen, Kjetil Wæhler. Ålesund mæler ballen oppover, og får en kontringsmulighet, men Wæhler er der for å rydde opp som vanlig. Dette har Mr Perkins antagelig ikke opplevd før, så han beiner ut på 35 meter for å avklare situasjonen, som Wæhler hadde kontroll på. Og det ender med at Wæhler må ut på linja for behandling. Wæhler kommer utpå igjen og gjør en bra 1. omgang. Men han må gi tapt i pausen dessverre, og blir erstattet med Ronny.

Våre nye spiller viser at de har kommet for å utrette noe. Hæstad kriger veldig heroisk på midten, og sammen med Martin utgjør han en dynamisk duo på Vålerengas midtbane. Lars Iver Strand spiller en grei kamp til han blir bytta ut, og Sæternes viser at han er på tærne foran mål, til tross for at det ikke ble noen scoring i dag. Troy hadde ikke så mye å gjøre, men han holdt buret rent.

Dessverre uteble scoringen i første omgang, til tross for godt og organisert Vålerengaspill. Vi hadde sjanser, men Ålesud stod frem som et bedre lag enn noensinne i 1. omgang. Og det, kombinert med at vi ikke klarte å utnytte de største sjansene våre, gjorde at det stod 0-0 til pause.

2. omgang:

Jeg hørte noen si at de mente Ålesund startet 2. omgang best. Det er jeg ikke enig i. Jeg mener at Vålerenga var klart best gjennom hele kampen, men at Ålesund hevet seg litt i første halvdel av 2. omgang, kan jeg være enig i.

Ålesund kom til noen få sjanser, som egentlig aldri truet Vålerengaforsvaret eller Troy. Og Ålesund dabbet av mer og mer utover kampen. Vålerenga var noe mer ustrukturerte i 2. omgang, men kom til flere sjanser som like gjerne kunne resultert i scoring.

Etter drøyt 72 minutter så kommer Vålerengas scoring. Sæternes finter elegant på 17 meter, lar ballen gå uberørt til Berre, som er litt heldig og får med seg ballen inn i feltet og gjør ingen feil. Finter vekk Ålesundbacken og setter ballen i lengste. Litt heldig er han dòg. Ballen treffer stolpen før den går inn.

Men jeg må bare si at selvom Morten scora, så var han banens klart beste spiller i begge omgangene. Jeg tror faktisk ikke jeg har sett Morten bedre. Dette lover godt for resten av sesongen.

Jeg vil egentlig ikke trekke frem noe særlig negativt, men noe må jeg allikevel ta med. Det blei litt mye klabb og babb på midten i 2. omgang, og vi var ikke dritfarlige foran mål. Vi hadde MINST 3 100% sjanser hvor det bare var å dytte kula i mål, men vi kom enten for seint eller fomla ballen utenfor eller over.

Det positive var at vi bare slo en dårlig corner. vi hadde vel 4-5 stykker, og de var stort sett greit slått. Gutta jobbet hardt gjennom hele kampen og gav aldri opp.

Ålesund så ut til å være utslitt etter 70 minutter, og piffen gikk nesten helt ut av dem etter at de hadde et greit angrep minuttet etter scoringen til Morten.

Jeg er godt fornøyd med kampen, for det blei tross alt tre ferske tippeligapoeng.