Stabæk – Vålerenga 2-2

I motsetning til dommer Kjell Alseth fikk kampreferenten faktisk med seg kampen, og det burde Kjell Alseth ha gjort også, for kampen var bra den. Kjell Alseth er en av Tippeligaens mest konsekvente dommere, desverre er han konsekvent svak. Han overser Christian Kellers unødvendige og usportslige overfall på Jan Derek, han frarøver oss et soleklart … Fortsett å lese «Stabæk – Vålerenga 2-2»

I motsetning til dommer Kjell Alseth fikk kampreferenten faktisk med seg kampen, og det burde Kjell Alseth ha gjort også, for kampen var bra den. Kjell Alseth er en av Tippeligaens mest konsekvente dommere, desverre er han konsekvent svak. Han overser Christian Kellers unødvendige og usportslige overfall på Jan Derek, han frarøver oss et soleklart straffe og gir oss straffe når Berre angriper Stabæks Jon Knutsen.

Stabæk – Vålerenga 2-2 (1-1)
Tippeligaens 15.runde, 29.juli 2007, Nadderud Stadion, 6.469 tilskuere

KAMPFAKTA: se referat på vif-fotball.no her

KAMPINNTRYKK:

Vålerenga åpner aggressivt og viser de første minuttene at vi vil vinne uten Petter Myhre. Det holder fem minutter før Stabæk gradvis jobber seg inn i kampen.

Første omgang blir en jevn affære hvor Stabæks Henning Hauger skårer etter et innkast. Det hører med til historien at Ckristian Keller benytter seg av at ballen og alles oppmerksomhet er et annet sted på banen og gir Jan Derek Sørensen en skulder i brystkassa. Rett og slett ynkelig. Jan-Derek får seg en smell og må seinere bytte med Alex. Alseth fikk, hadde nær sagt selvfølgelig, ikke med seg usportslighetene og Stabæk får innkastet de skårer på.

Etter skåringen er det nok flere enn undertegnede som blir nervøse, i de første minuttene ser vi ut som vi har mistet trua og er bitchen til Stabæk. Heldigvis jobber vi oss inn i kampen igjen og etter 25. minutter jobber Daniel til oss en corner. Fellah tar corneren og Ronny klasker den i mål med panna. Deilig og kontant.

Lagene går til pause på stillingen 1-1, et resultat som er helt greit etter de første 45. minuttene.

Andre omgang er den som skal gi Vålerenga håp foran høstsesongen. Gutta ser ut som de har handla frokostblanding samme sted som profesjonelle sykkelryttere og endelig ser vi et Vålerengalag som gidder, ja et lag som orker og vil. Vi takler så det gjør vondt på en god måte.

Etter ca 10 minutter av andre omgang begynner vi å nærme oss. Daniel header like til venstre for mål. Bare minutter seinere er Daniel igjen på farta, men keeper Jon Knudsen redder Daniels farlige avslutning.

Etter 16 minutter av andre omgang drar Morten Berre av Knudsen som ikke har annet valg enn å felle Berre. Soleklar straffe for alle andre enn Alseth. Om Alseth selv skjønner at han har gjort feil og skal kompensere eller om han igjen bare viser hva slags narr han er er uvisst, men han blåser ihvertfall straffe når Berre forsøker å sparke ballen ut av Knudsens faste grep. Gudene skal vite at vi fortjente det etter den forrige hendelsen, men dette var nesten pinlig. Det virket som han bare venta på at ballen skulle komme inn i Stabækfeltet igjen og ville blåst straffe på alt.

Jarl-Andre tar fart og Vålerenga leder 2-1 på Nadderud. Deilig følelse og ut fra kampbildet hadde man tro på at dette skulle stå seg.

Vålerenga beholder initativet i kampen og Daniel er svært nær ved å punktere kampen når han kommer alene med Knudsen. Desverre stryker Daniels avslutning utenfor igjen.

Etter 86. minutter skal kampen være avgjort, Stabæks Pontus Segerström pådrar seg sitt andre gule kort for kampen og Stabæk må avslutte med ti mann.

Stabæk har ti mann, men kampen avgjøres av de vanlige to når Stabæker i aksjon. Det som ikke ser ut som en halvsjanse engang, ender med at Pàll Gunnarson finner Nannskog og Nannskog finner mål. Kampen ender uavgjort og det er nok Stabæk som er nærmest med å føle det som en seier etter andreomgangen. Det var deilig å se et Vålerengalag som både ville og kunne, så får vi heller leve med at vi blir straffa i sluttminutta.
Harald Aabrekks første kamp som hovedtrener for Vålerenga ender uavgjort.