Vålerenga – Djurgården 1-3 (0-2)

Royal League Kvartfinale 2. kamp Tønsberg Stadion – 09.03.2006 – 996 tilskuere Så var eventyret over. Djurgården blei for sterke mot et skadeskutt Vålerenga. Men det manglet ikke på innsatsen på de som spilte. Og de unge viste seg frem på en positiv måte. 1. Omgang Alle husker Hysèn fra første kamp i Stockholm. Han … Fortsett å lese «Vålerenga – Djurgården 1-3 (0-2)»

Royal League Kvartfinale 2. kamp
Tønsberg Stadion – 09.03.2006 – 996 tilskuere

Så var eventyret over. Djurgården blei for sterke mot et skadeskutt Vålerenga. Men det manglet ikke på innsatsen på de som spilte. Og de unge viste seg frem på en positiv måte.

1. Omgang
Alle husker Hysèn fra første kamp i Stockholm. Han var farlig, og etter bare 5 minutter i Tønsberg, var han faen meg frempå igjen. Kom aleine mot Arni, drar vekk Arni, og kommer skrått på målet, men skuddet blei reddet på streken av Steinar Strømnes.

Vålerenga tok full kontroll på de første 10 minuttene, og Daniel fikser Vålerengas første corner. Hoset legger pent inn, og Daniel setter ballen i mål. Men Muri blir avblåst for å holde Kuivasto nede i en duell.
Etter 12 minutters spill, så pådrar Hoset seg gult kort etter å ha dratt ned Hysèn. Og minuttet etter sitter den første ballen i nota. Jonsson er målskårer. 0-1.

Ny VIF corner etter 16 minutter, Hoset slår nok en bra corner, Gashi avslutter fra ca 30 meter. Lurt skudd, men Tourray redder. Minuttet etter kommer DIF på en sjelden visitt på VIFs halvdel. Batan avslutter i nettveggen.

Vålerenga er mest på DIFs halvdel, men de kommer liksom ikke til avslutning. Og det blir med gode forsøk dessverre.

I det 25. minuttet kom DIFs andre mål, som definitivt satte et punktum for Vålerengas sjanser for å gå videre. Vi måtte på dette tidspunktet score 4 mål for å gå videre. Og med VIFs måltørke friskt i minnet, så visste alle at dette ikke ville skje. DIFs andre mål ble scoret av Jesper Håkansson

Heldigvis gav ikke VIF opp. Selvom avansement ikke var realistisk lenger, så spilte gutta det de var gode for. Og det skal de ha mye kred for.

DIF tar mer og mer over mot slutten av omgangen, og Vålerenga hadde et par forsøk mot DIFs mål, men det blei aldri noe mål av det.

2. Omgang:

VIF tar mål av seg å vinne 2. omgangen. Og tre minutter ut i omgangen, klinker Alex et nydeelig innlegg mot Daniel, som stupheader (ala Hanke Larsson). Men ballen blir stoppet av armen til en DIF spiller. Selvsagt dømmes det ikke straffe.

Men scoringen kom. Etter 49 minutters spill, så legger Hoset nok en gang inn en vakker corner, Muri stiger høyere enn alle de andre, og header ballen i mål. 1-2..

Enga vokser litt etter scoringen, og fortsetter trykket. Gashi drar med seg ballen gjenom hele DIF forsvaret, kommer skrått på mål, og legger ballen inn, men det ender i en ufarlig VIF corner.

Vålerenga har ballen desidert mest, og holder seg stort sett inne på halvdelen til DIF. Men DIFs Hysèn kommer utrolig nok aleine mot Arni igjen, etter at forsvaret vårt sovnet fullstendig. Hysèn skyter knallhardt på Arni, som redder mesterlig. Ikke at det hadde hatt noen betydning med et mål til, men det varmer et frossent Engahjerte å se en vakker reddning fra Skandinavias beste keeper.

Jarl Andrè Storbæk kommer seg oppover på banen etter 58 spilte minutter. Fyrer av en flott banan, som har retning nettmaskene, bak Tourray. Men Tourray er jo en av de lengste keeperne i verden, og han får akkurat en hanske på ballen. Corneren slåes av Hoset, og som vanlig er den bra. Angrepet ender i at Berre bommer på et halsbrekkende volleyskudd fra 2 meter. Stor scoringssjanse der.

En time er spilt, da Derek mæler ballen ut etter DIF corner. Ballen ender etterhvert hos Daniel, som fosser gjenom DIF forsvaret, blir felt stygt innenfor 16 meter’n, men selv ikke det får den danske dommer til å ty til berretiget fløytebruk. Hadde vært gøy med 2-2 da.. må si det.

Nå har Vålerenga fullstendig kontroll på ballen. DIF får ikke låne den i det hele tatt. Og gutta kjemper som det skulle være liv om å gjøre. Hoset fyrer av et godt skudd, som Tourray får reddet i siste liten, Daniel er frempå og skyter litt, men det blir liksom med det.

72. min ut i kampen fyrer Derek av et godt skudd etter en god corner, men skuddet går like over.
77. min: Gashi bryter fint på midten. Angreper er knallbra frem til Daniel surrer vekk ballen på DIFs 16 meter.
79. min: Hysèn gir seg ikke, og på en meget sjelden visitt, så setter han inn 1-3. Og kampen er i realiteten helt over. Målet kommer av at VIF satset alt fremover.

Mot slutten av kampen er det de unge som står for det meste av kjempingen. Glenn Roberts og Mohammed Fellah, varter opp med et par frekke finter, og de viser en kampvilje uten like. Dette er fremtiden vår.
Jeg lurer bare på hvor målscorerne våre er? Flo, bli frisk. Daniel, insister på at du SKAL spille midtspiss osv osv..

Tidligere VIF spiller Johan Arneng avslutter kampen med et gult kort. Og det var det.

Vålerenga:

Arni Gautur Arason
Stian Strømnes Andrè Muri Ronny Johnsen Jarl Andrè Storbæk
Jan Derek Sørensen Ardian Gashi Magne Hoseth Daniel Fredheim Holm
Aleksander Mathisen (Mahammed Fellah 69. min) Morten Berre (Glenn Roberts 73. min)

Djurgården
Pa Dembo Tourray – Mattias Concha, Toni Kuivasto, Markus Johannesson, Robert Stoltz – Jesper Håkanson, Johan Arneng, Abgar Barsom, Stefan Batan – Tobias Hysen, Mattias Jonson.dcas

Scoringer:

0-1 Matias Jonsson 14. min
0-2 Jesper Håkansson 25. min
1-2 Andrè Muri 49. min
1-3 Tobias Hysèn 80. min

Gule kort:

14. min Magne Hoseth
24. min Jarl Andrè Storbæk
55. min Ardian Gashi