Vålerenga – Hammarby 2-1 (2-1)

Royal League – Vallhall 20.02.2006 – 2178 tilskuere Vi måtte slå Hammarby med fire mål for å være sikret videre avansement i Royal League. Det klarte vi ikke, men gikk likevel videre. Før kampen var det klart at vi måtte vinne med fire mål mot Hammarby, men det ble tidlig åpenbart for de fleste at … Fortsett å lese «Vålerenga – Hammarby 2-1 (2-1)»

Royal League – Vallhall 20.02.2006 – 2178 tilskuere
Vi måtte slå Hammarby med fire mål for å være sikret videre avansement i Royal League. Det klarte vi ikke, men gikk likevel videre.

Før kampen var det klart at vi måtte vinne med fire mål mot Hammarby, men det ble tidlig åpenbart for de fleste at det neppe kom til å skje. Derfor måtte vi bare konsentrere oss om å vinne kampen, samt håpe at øvrige resultater gikk vår vei.

Bra åpning
Vi gjorde fire bytter på laget som tapte mot Midtjylland uka før. Ut gikk Bolthof, Hoseth, Sørensen og Thomas Holm. Inn kom Arason, Mabizela, Mathisen og Gashi. Morten Berre ble flyttet opp som spiss sammen med Fredheim Holm, og Kjetil Rekdal fikk grunn til å juble over dette valget allerede etter ti minutter.

Et innlegg fra høyre havnet til slutt på bakre stolpe der Berre strakk tåa fram og styrte ballen opp i nettaket. Hammarby fikk et lite overtak etter scoringen, og fikk også uttelling bare sju minutter etter Vålerengas mål. Et høyt diskutabelt frispark på kanten ble stusset videre av Freddy dos Santos. På bakre stolpe satte Johansson inn utligningen.

Så ble det stillingskrig på midtbanen. Ingen av lagene var spesielt farlige fremover på banen. Hammarby satset på lange løpeballer på sine spisser mot et noe tregt Vålerenga-forsvar, mens vi.. tja.. vi hadde egentlig ikke så mye plan over angrepspillet vårt.

Når man ikke har plan for den offensive biten er man avhengig av at enkeltspillere står opp og tar ansvar selv. Det gjorde Fredheim Holm etter en drøy halvtime. Unggutten får ballen litt utenfor 16-meterstreken, ser opp, og curler ballen forbi Hammarbys keeper og i mål. Meget lekker scoring. Det sto 2-1 ved pause.

Gjesp!

Vålerenga var tydelig interessert i å beholde ledelsen, mens Hammarby var glade så lenge de ikke tapte med fire mål. Derfor ble andreomgangen en ganske trist affære i grunn. Lagene kjempet på midten, og nå og da avfyrte noen et langskudd ingen av keeperne hadde store problemer med å stanse.

Vålerengas største mulighet kom etter en knapp halvtime av andreomgangen etter en Hoseth-corner. Etter mye klabb og babb rett foran mål, gikk André Muris avslutning over mål. Like før hadde Hammarby sin største sjanse ved Petter Furuseth Olsen, men hans skudd ble blokkert.

Etter disse sjansene ble det helt dødt. Ingen av lagene ønsket å gå i angrep, og til syvende og sist holdt det for Vålerenga. Verken Brøndby eller FC København klarte å vinne sine kamper, og dermed gikk Vålerenga videre til kvartfinalen som det åttende beste laget av åtte mulige.