Vålerenga – Rosenborg BK 0-2

Ullevaal Stadion 23.10.2005 – Tippeligaen 25. runde – 24.984 tilskuere Mange sier vi kunne avgjort i dag. Det er en sannhet med visse modifikasjoner. Start måtte tape i Bodø mens vi måtte vinne på Ullevaal. Ingen av delene skjedde og vi får dermed spenning til siste kamp også i årets Tippeliga. Vålerenga 0 ( 0)        –         … Fortsett å lese «Vålerenga – Rosenborg BK 0-2»

Ullevaal Stadion 23.10.2005 – Tippeligaen 25. runde – 24.984 tilskuere
Mange sier vi kunne avgjort i dag. Det er en sannhet med visse modifikasjoner. Start måtte tape i Bodø mens vi måtte vinne på Ullevaal. Ingen av delene skjedde og vi får dermed spenning til siste kamp også i årets Tippeliga.

Vålerenga 0 ( 0)        –         Rosenborg BK 2 ( 1)

16 minutter Holm (SM) 0-1
78 minutter Holm
80 minutter Johnsen 0-2

Arni Gautur Arasson
Thomas Holm André Muri Ronny Johnson Freddy dos Santos
Magne Hoset (Skiri 69) Christian Grindheim Ardian Gashi (Flo 53) Daniel Fredheim Holm (Hulsker 77)
Steffen Iversen Morten Berre

Hoveddommer: Tommy Schjerven

Nok et skuffende resultat etter en god kamp. Umiddelbart etter kampen klarer jeg heller ikke nå å finne ut hva jeg egentlig føler. Kampen sett under ett er ikke så verst. Vi har flere gode sjanser og i perioder spiller vi klokt og med god innsats. Men…og det er et stort men…vi er ikke i stand til å score mål. Flere store målsjanser i dag uten uttelling. Dét er frustrerende. Og der hvor man tidligere rev seg i håret over slett spill er det nå altså godt spill, men slett foran motstanderens mål.

Kampen er bare noen minutter gammel når lagene har hatt en sjanse hver og begge lag ser ut til å ville spille offensiv og underholdende fotball.

Arason glipper en ball etter 4 minutter fra Dorsin som lager en situasjon fort kunne blitt farlig.

Freddy har fått oppgaven med å passe opp Daniel Braaten og gjør til stor del en god jobb. Etter 15 minutter rydder Freddy unna i eget forsvar og ballen havner til slutt hos Thomas Holm som i mangel av gode passningsalternativer slår et langt tilbakespill mot Arni. I 999 tilfeller av 1000 er Arni sikkerheten selv på slike tilbakespill. Denne dagen vil Ullevaalmatta være med på å holde spenningen i Tippeligaen. Ballen triller elegant under foten til Arni og rett i mål! 0-1 på noe som må rangeres helt der opp sammen med Bjarte Flems kast i eget mål. Og her er det ikke noe poeng med å skylde på noe som helst…shit happens som man sa på 80-tallet…Arni har vært en av våre aller beste gjennom hele sesongen. Dette setter vi på hans tabbekvote.

Steffen Iversen vinner mange dueller i dag og er flink til å finne medspillere. Hoset gjør også tingene sine bra, men er kanskje en tanke for avansert i sin alternativer. Magne viser imidlertid stor innsats og bidrar til mye kreativt på midtbanen. Vi kommer til flere gode avslutninger med Daniel Fredheim Holm og Gashi, men ingen blir riktig farlige og selv om vi ønsket aldri så mye går heller ikke Iversens lobb på Espen Johnsen inn denne gangen.

Daniel Braaten er en god og fysisk spiller, men faller nok litt lett i en duell med Muri i straffefeltet og dommer Schjerven gjør riktig i å vinke spillet videre.

Rosenborg er flinke til å tette igjen bakover og står knallhardt med sin bakre firer når vi kommer oppover. Vanligvis er vi best når vi kommer på siden og får lagt inn. Dette trekket har nesten ikke lykkes i dete hele tatt den siste tiden. Vi er ikke flinke til å spille oss gjennom i bakrommet og skuddene våre er dessverre litt for upresise. Det blir ikke mange mål av sånt. Så selv om vi egentlig leverer en god kamp i dag faller vi igjennom på den siste og avgjørende biten som heter avslutninger.

Typisk er det da når Daniel legger inn etter 52 minutter og Berre, Iversen og Ardian står i kø for å putte på og alle misser på ballen…Vi spiller oss fornuftig og kalkulert til flere slike sjanser, men har åpenbart ikke den siste viljen til å gå 100% for mål…hvor rart det enn høres ut.

Etter 58 minutter tar Hoset et frispark som Berre nikker i stolpen og vi håper at gutta er i ferd med å komme tilbake.

Vi har en i treverket og Daniel har et godt skudd rett over etter cirka 70 minutter. Berre gjør en manns jobb, dribler, sentrer, jobber offensivt og er en av våre aller beste i dag, noe han har vært i flere av de siste kampene.

82 minutter. Freddy får skuddmulighet fra 18 meter og brenner av, men treffer en RBK-spiller og ballen går til hjørnespark som vi dessverre heller ikke får noe ut av. Christian Grindheim når heller ikke opp til sitt sedvanlige nivå idag. Beholdningen hans blir dermed et skudd langt over og en kjempemiss på 16 meteren i kampen siste minutter.

Man blir sittende med en blandet følelse etter kampen i dag. Vi leverer en forholdsvis grei kamp, men flere av enkeltspillerene leverer under pari. Vi har fremdeles ikke fått hull på scvoringsbyllen og seriemesterskapet ble ikke avgjort. Dermed fikk resten av fotballNorge oppfylt sine ønsker, mens vi reiser til Skien for å ta en grusom hevn og le resten av fotballdustene opp i trynet når vi henter hjem gullet med en 3-1 seier over Odd. Start klarer neppe mer en uavgjort mot Fredrikstad som slåss mot kvalik og mulig nedrykk.