Fredrikstad – Vålerenga 0-4

Fredrikstad Stadion, 13.09.2005 – Tippeligaen 20. runde – 10.288 tilskuere Vanvittig oppvisning av Vålerenga i plankebyen igår. Her kommer schizofratet. Fredrikstad 0 ( 0)        –         Vålerenga 4 ( 0) 0-1 Ardian Gashi 54. min 0-2 Ardian Gashi 56. min 0-3 Daniel Fredheim Holm 60. min 76. min Simen Brenne 0-4 Daniel Fredheim Holm 77. min 58. … Fortsett å lese «Fredrikstad – Vålerenga 0-4»

Fredrikstad Stadion, 13.09.2005 – Tippeligaen 20. runde – 10.288 tilskuere
Vanvittig oppvisning av Vålerenga i plankebyen igår. Her kommer schizofratet.

Fredrikstad 0 ( 0)        –         Vålerenga 4 ( 0)

0-1 Ardian Gashi 54. min
0-2 Ardian Gashi 56. min
0-3 Daniel Fredheim Holm 60. min
76. min Simen Brenne
0-4 Daniel Fredheim Holm 77. min
58. min FFK (nr 20) ?

Arni Gautur Arason
Kjetil Wæhler Andrè Muri Ronny Johnsen Thomas Holm
Stefan Ishizaki (Tore Andrè Flo 79. min) Christian Grindheim (Magne Hoseth 77. min) Amund Skiri Morten Berre (Tommy Stenersen 85. min)
Ardian Gashi
Daniel Fredheim Holm

Lagoppstilling Fredrikstad: Hansen, Bjarkøy, Zivkovic, Lindström, Bertelsen, Enerly, Røn, Ramberg, Brenne, Kvisvik, Wiig.

Hoveddommer: Roy Svelge Olsen
Assistentdommere: Tore Aaland & Odd Jarle Larsen

BANG! – BANG! – BANG!… og… BANG! Og dermed var Fredrikstad grisebanka 4-0 av Oslo by, St Halvards Menn. Vanvittig oppvisning av Vålerenga i plankebyen igår. Her kommer schizofratet.

1. Omgang:

En tam affære, som egentlig bør forbigå i stillhet. Det var som denne omgangen bare var en lett oppvarming. For det var ikke rare greiene. Daniel har et par raid, og viser glimt av storhet. Muri er nære ved å heade ballen i mål, etter frispark fra Ishizaki. Men det var Fredrikstad som presset mest i denne omgangen. De hadde nok ballen mest, og de torde angripe. Men med en av verdens beste keepere mellom stengene, og Christian Grindheim over hele banen, så var de sjanseløse.

Christian Grindheim ryddet opp det meste overalt på banen. Wæhler tok som vanlig ansvar, og vi rir av en begredelig 1. omgang.

2. Omgang:

Nå startet kampen på ordentlig. Og det var Fredrikstad som startet omgangen best med et kjempeskudd, hvor Arni fomler litt med ballen, men får tak i den før den krysser mållinja.

Men så er det Enga, og stort sett bare Enga, resten av omgangen. Gashi jobber sterkt på venstrekanten, henter opp en ball som resten av spillerne på banen gav opp. Han drar seg fint inn i FFKs 16 meter, og blir taklet. Gashi faller, og det ropes på straffe (fra tribunen riktignok.. hehe), men Roy Svelge vinker det bare videre.

Men så kommer alt. Etter kun ni minutters spill, så kaster Thomas Holm inn i feltet, ballen blir stusset til gashi, som klemmer til. Ballen går i stanga, spretter rett i FFKs keeper og i mål.

To minutter seinere, setter Gashi inn nok et mål, etter fremdragende forarbeid av Daniel Fredheim Holm. For en pangåpning av 2. omgang.

Og herfra og ut, var det bare ett skudd i tverrliggeren fra FFK, så var det Enga som stod for resten. Gashi blei en helt annen spiller etter scoringene. Og heldigvis, må jeg si, så blei han ikke bytta ut. Både Flo og Hoseth stod å trippa på sidelinja. de skulle nemlig byttes inn. Men etter de to scoringene, så måtte de ta på seg overtrekksdressene igjen.

Hele laget sprudlet, de fikk til alt de prøvde på, og hadde fullstendig kontroll på kampen. De viste styrke, tæl og vinnervilje. Og jeg er ikke i det minste tvil om at de neste seriekampene vil vippe i vår favør. Med det spillet gutta har vartet opp med i de to siste kampene, så er seriegullet i umiddelbar nærhet.

Med 2-0 seier i Fredrikstad, så vill jeg vært strålende fornøyd. Men slik ble det ikke. Daniel Fredheim Holm måker inn 3-0, etter meget sterkt forarbeid av Morten Berre. Og FFK faller helt sammen.

Og som ikke det var nok. Vi får frispark fra ca 25 meter. Daniel legger ballen pent til rette, og limer ballen opp i krysset. Utagbart for keeperen, og til vill ekstase for alle med et blått hjerte. Strålende fornøyd, gikk over til geldesklump i halsen og vill lykke. Jeg lo hele veien hjem til Oslo. Hvilken forestilling av Vålerenga.

Man kan selvasgt ikke unngå å kåre Daniel til banens beste spiller. men jeg vil også trekke frem Arni Gautur, og ikke minst Christian Grindheim. Nordeuropas beste midtbanespiller. Han jobber steinhardt gjennom hele kampen. Og er meget delaktig i at Vålerenga holder koken gjennom en begredelig første omgang.

Ardian Gashi ville litt for mye før pause, men kom som kjent steinhardt tilbake, og scoret to mål. Utrolig sterkt gjort av Gashi.