Vålerenga – Odd Grenland 3-0

Ullevaal stadion, 4.07.2005 19.00 – Tippeligaen 13. runde – 13190 tilskuere Vålerenga har hatt et hardt program i det siste, det er sommervarmt i Oslo og ferien lokker noen og enhver. Kanskje derfor det virket noe slapt utpå der? Uansett, Odd Grenland var enda dårligere og Vålerenga kunne gå av banen med hyggelige 3-0 etter … Fortsett å lese «Vålerenga – Odd Grenland 3-0»

Ullevaal stadion, 4.07.2005 19.00 – Tippeligaen 13. runde – 13190 tilskuere
Vålerenga har hatt et hardt program i det siste, det er sommervarmt i Oslo og ferien lokker noen og enhver. Kanskje derfor det virket noe slapt utpå der? Uansett, Odd Grenland var enda dårligere og Vålerenga kunne gå av banen med hyggelige 3-0 etter selvmål av Odd, årets skudd av Ardian Gashi og en straffe av Steffen Iversen.

Vålerenga 3 ( 3)        –         Odd Grenland 0 ( 0)

29. min Selvmål 1-0
38. min Ardian Gashi 2-0
43. min Steffen Iversen (straffe) 3-0
Bernt Hulsker
Steffen Iversen
Rune Jarstein

Arni Gautur Arason
Freddy dos Santos André Muri Amund Skiri Tom Henning Hovi
Morten Berre (Alexander Mathisen 84.) Ardian Gashi Christian Grindheim (Mbuelo Mabizela 54.) Bernt Hulsker (Stefa Ishizaki 73.)
Magne Hoseth

Lagoppstilling Odd Grenland: Odd Grenland: Rune Jarstein – Espen Ruud, Per Nilsson, Torjus Hansén, Jan Frode Nornes – Morten Fevang, Somen Tchoyi (Kim Berntsen 64.), C. Flindt Berg – Jan Amudnsen, F. de Ornelas, Espen Hoff (Erik Midtgarden 87.)

Hoveddommer: Igor Istsjenko, Ukraina

Det tar ikke mange minuttene etter at dommeren blåser i gang kampen før det er klart at Vålerenga hadde tatt en for tidlig sommerferie. Og det på tross av at Freddy gikk ut på 4-4-2 i går og sa at laget skulle gi jernet og ikke ta lett på oppgaven. Hederlige unntak som en Grindheim takling etter ca 5 min var det jo, men ellers totalt grått.

Odd er et lag som står med 9 poeng etter 12 kamper, de er sist på tabellen, vi har hjemmebane og ligger i teten – det skulle bety at vi skulle ha presset og at de skulle legge seg bakpå og drøye tid. Det var sannsynligvis derfor at jeg noterte etter 9 minutter at ”Vi er Odd!” Vi lå bakpå, spilte tidvis elendig, klarte aldri å komme opp i ballfører, virket usikre bak og håpet på noen gode overganger. Og dette mot Odd. Og vi var forsterket med Magne Hoseth. Forstå det den som kan…

Etter ca 15 minutter starter en god periode for Odd og Fernando De Ornelas som hadde en finger med i det meste. Først blir han spilt igjennom og tvinger Arason til å gjøre en kjemperedning og heldigvis for oss så går ei heller returen i mål. 2 minutter senere spiller Odd en ball i vårt bakrom og det ender med at Gashi eller Dos Santos dekker et skudd etter en aldri å lite skovtur av Arason. Men denne elendig Vål’engaperioden slutter ikke der, etter 22 minutter er igjen De Ornelas frempå, og igjen blir det farlig. Heldigvis slipper vi nok en gang unna med skrekken.

Etter disse farlige minuttene klarer vi å heve oss litt og Hulsker har en avslutning over mål. Etter 29 minutter får vi et ganske billig frispark og Grindheim skrur den farlig bra inn i feltet der De Ornelas feier ballen i eget nett. 1-0 til oss og det er ikke takket være oss på noen om helst måte.

Vålerenga kom uansett mer med i kampen og da Gashi banker inn 2-0 målet i det 39. minutt er det bortimot utenkelig at nedrykkskandidat numero uno skal kunne komme tilbake.

Målet var forresten noe av det beste jeg har sett på Ullevaal. Så at kampen inntil dette hadde vært ganske så elendig så var den ene berøringen verdt inngangpengene alene. En sjuk goal, limt opp i korset fra 20-25 meter.

Hulsker startet kampen som venstrekant, men Hoseth tok over den rollen og Hulsker gikk inn sentralt foran. Helt på slutten av omgangen blir han spilt nydelig igjennom i bakrommet av Freddy dos Santos. Nedtaket hans er perfekt og han runder Oddkeeperen uten problemer, eller det vil si – han får problemer fordi Oddkeeperen feller ham. Straffen er soleklar, men det gule kortet er feigt og feil av dommeren da dette var en soleklar målsjanse. Steffen tar straffen – til tross for at Freddy er på banen – og vi går til pause der vi leder 3-0 på en dårlig dag. Hvor var denne effektiviteten i for eksempel hjemmekampen mot Viking i fjor. Dette er et tydelig bevis på at Terje Dalby var en vis mann hver gang han uttalte at ballen var rund og at cup er cup. Vel, riktignok var dette serie, men ballen var i det minste rund.

Vålerenga har med rette fått en del tyn denne sesongen for pauseunderholdningen og det er deilig å se at de har lært. Å introdusere Tore Andre Flo som nybliven Engaspiller er den beste pauseunderholdningen på lenge. Mer av den typen underholdning takk! Og velkommen skal du være.

For de som trodde Vålerenga skulle komme ut på banen og jakte ned og avlive skadeskutte Odd så ble 2 omgang på mange måter en skuffelse. Kampen var avgjort og vi var 45 min fra ferie. Det første kvarteret var ferie for viderekommende og først etter 60 min skjer det noe, hvis man ser bort fra at Grindheim blir skadet og Mabizela kommer inn. Magne Hoseth får kontroll over ballen midt på Odd sin banehalvdel og kombinerer fint med Iversen og Hoseth. Iversen blir spilt igjennom og avslutter fra 16 meter med et tungt skudd som dessverre går utenfor. Like etter pumper Dos Santos en lang ball opp mot Ivers som jakter ballen inne i feltet til Odd. Han blir helt klart dratt ned av Odd midtstopper, men jeg tror det var rett av dommeren å vinke spillet videre da Iversen ikke hadde mulighet til nå ballen.

Noen minutter senere kommer Berre på et raid på høyrekanten, han har Iversen på løp i midten og Hoseth fri på motsatt. Han velger å skyte, noe som resulterer i en bra redning for Odds keeper. Det beste alternativet hadde nok vært å spilt ballen til Hoseth.

Etter 70 minutter spiller Gashi fri Dos Santos på høyrekanten og Freddyboy legger hardt inn der Berre dytter ballen i mål. Dessverre har linjepikken veiva med flagget og dommeren blåser for offside. Reprisen viser at offsideavblåsningen var like riktig idømt som uttrykket ”og elefanter kan fly” er myntet i virkeligheten.

Men denne omgangen er som en ettermiddag i Frognerparken med engangsgrill, en Wilma og noen kalde – ferie. Det vil si, vi hadde ferie og Odd var så borti natta dårlig. Snakk om dårlig moral i laget.

Etter ca 73 minutter blir Hulsker byttet ut med Ishizaki. Han tar plass på kanten og Hoseths rolle blir igjen en mer sentral igjen. Ca 10 minutter senere kommer Alex Mathisen inn for Morten Berre.

Ferieklubben avlutter kampen med en klønete håndtering fra Skiri. De Ornelas kommer alene igjennom, men Arason tar det lave skuddet uten de største problemene.

Ser man på resultatet er selvsagt 3-0 solid, men spør du meg lyver resultatet enn del, for jeg synes ikke vi overbeviste i dag. Vi startet slapt og med større innsats og glød i 2. omgang kunne vi virkelig fått hyggelige sifre. Hoseth vist glimt av storhet. Han hadde endel gode vendinger og beviste at han har et bra blikk for spillet. Kan bli spennende nå som vi plutselig har å mange kort å spille på offensivt. Sånn sett er det noe dritt med fotballferie. Mabizela viste også at han i det minste er bedre enn han var da han kom, men det er vanskelig å vite hvor han står da han bare spilte ferieomgangen.