Vålerenga – Strømsgodset 3-2

Treningskamp – Vallhall 17.02.2004 kl 9:45 – ca 100 tilskuere Vålerenga snublet seg forbi Strømsgodset 3-2 en tidlig tirsdag morgen kort tid etter siste treningskamp og kort tid før UEFA-cupmatchen mot Newcastle. Dette var kanskje den dårligste kampen denne referenten har sett Vålerenga spille de siste 4-5 årenen. Men hva så? Det var tross alt … Fortsett å lese «Vålerenga – Strømsgodset 3-2»

Treningskamp – Vallhall 17.02.2004 kl 9:45 – ca 100 tilskuere
Vålerenga snublet seg forbi Strømsgodset 3-2 en tidlig tirsdag morgen kort tid etter siste treningskamp og kort tid før UEFA-cupmatchen mot Newcastle. Dette var kanskje den dårligste kampen denne referenten har sett Vålerenga spille de siste 4-5 årenen. Men hva så? Det var tross alt en treningskamp spilt i februar med alle spillere stinne av trening i en situasjon der skader skulle unngåes for enhver pris. Vi får være store nok til å overse skjønnhetsfeilene i en sådan stund.

Lagoppstilling Vålerenga:

Øyvind Bolthof
Erik Hagen Kjetil Rekdal (Jørgen Jalland 46) Tom Henning Hovi
David Brocken David Hanssen Ardian Gashi (Lars Øvrebø 62) Per Egil Swift
Morten Berre (Glen Atle Larsen 57) Freddy dos Santos (Espen Næss Lund 71) Daniel Fredheim Holm (Tor Henning Hamre 61)

Mål/kort:

Daniel Fredheim Holm 1-0 8 min.
27 min. 1-1 Godset
32 min. 1-2 Godset
Freddy dos Santos 2-2 56 min.
Godset (selvmål) 3-2 88 min.

Kampen åpnet oppskriftsmessig om enn ganske treigt – Vålerenga jobbet godt langs kantene som laget har gjort siden Runar Normann og David Brocken har blitt innlemmet i troppen. Denne dagen stilte dog ikke Runar Normann fra start, han var erstattet av Per Egil Swift. Ryktene sa at dette skyldes forsovelse fra Normanns side – men det må ha vært mer, for vi hørte med egne ører at han sleit med en strekk i forbindelse med oppvarmingen langs sidelinjen halvveis inn i kampen.

Nok om det, det var på høyresiden det første vellykkede angrepet kom: David Brocken ble frispilt på midtveis inn på Godsets halvdel og sendte fra sin posisjon på høyresiden en lang og høy ball inn i midten foran mål. Ballen ble ikke slått hardt, og så for høy og løs ut til å være farlig, men der tok øyet feil. Daniel Fredheim Holm derimot er måljeger, han lurte Godsets stopper trill rundt, kom seg i riktig posisjon foran stopperen og fikk headet over keeper fra 10 meter. Slik en måljeger skal. 1-0 og vi satt oss tilbake for bedre å kunne nyte slakten.

Den kom aldri. Derimot fikk vi se Vålerenga sette ned tempoet, kutte ut presset på ballfører, legge seg dypt og gå i dvale. Selv ikke mot Strømsgodset kan slikt gå bra. Spesielt ikke når i tillegg Øyvind Bolthof bestemmer seg for i tide og utide å servere ballen til Godset spillere ved utspark.

Utilgningen kom, helt fortjent, på en billig straffe forårsaket av Erik Hagen med hjelp av Kjetil Rekdal. To minutter senere greide Vålerenga såpass at jeg orket notere «27. Freddy header over» , men ikke mer enn at neste notat er «32. Godset setter 1-2 på corner». Og det var det som var av interesse i 1. omgang.

2. omgang startet ikke noe spesielt bedre. David Hanssen gjør riktignok en langsom piruett med ballen som kunna ha blitt noe i det første minuttet. Men så er det tilbake til dvalen: «48. Hovi tabbe – Bolthof redder», «54. Swift bommer og Godset er alene med
Bolthof, men bommer!» og så endelig «56. Holm lagt ned. Frispark – Hovi header ut til Freddy som setter 2-2».

Etter utligningen tok Vålerenga seg sammen såpass at laget overtok kampen – eller rettere sagt, laget var i hvert fall på høyde med Strømsgodset. Men stor fotball var det ikke, selv om angrepet som ga 3-2 helt mot slutten av kampen var ganske flott og ga et fortjent mål selv om siste sparket var ved en Strømsgodsetspiler.

Neste gang er det i hvert fall alvor, og det mot en motstander av en helt annen kvalitet.