Vålerenga – Lillestrøm 2-1

Treningskamp – Vallhall 14.02.2004 – 1740 tilskuere Dette var vel første kampen i oppkjøringen til Newcastle kampene. Og det var ikke overbevisende. Men det var gledelig med scoringer av Hamre og Dos Santos. Vakkert keeperspill av vår nye Pa og ellers ganske bra av resten. (Selvsagt er det ingen regel uten unntak, men jeg unnlater … Fortsett å lese «Vålerenga – Lillestrøm 2-1»

Treningskamp – Vallhall 14.02.2004 – 1740 tilskuere
Dette var vel første kampen i oppkjøringen til Newcastle kampene. Og det var ikke overbevisende. Men det var gledelig med scoringer av Hamre og Dos Santos. Vakkert keeperspill av vår nye Pa og ellers ganske bra av resten. (Selvsagt er det ingen regel uten unntak, men jeg unnlater å nevne noe foreløpig).

Lagoppstilling Vålerenga:

Pa Dembo Touray
David Brocken Thomas Sæther Kjetil Rekdal Tom Henning Hovi
David Hanssen (Lars Øvrebø 54) Ardian Gashi (Ny mann inn 82) Jørgen Jalland Runar Normann (Tor Henning Hamre 72=
Freddy dos Santos Morten Berre

Mål/kort:

61 min. 0-1 LSK
Freddy dos Santos 1-1 74 min.
Tor Henning Hamre 2-1 89 min.
Morten Berre, Tom Henning Hovi GK

Hoveddommer: Henning Øvrebø

1. Omgang:
Ikke særlig utpreget godt spill av noen av lagene. Vålerenga har den første «målsjansen» i det 26. minutt. Sæther kunne vel muligens ha tuppa»n i mål, men han så litt forfjamsa ut og det skjønner jeg godt. Det var ikke mye som stemte i det angrepet, og når ballen endelig havna foran mål, så kom den ganske uventet.

Pa prøver seg som «utespiller» minuttet etter. Gjør det svært dårlig, han prøver nemlig å drible av en LSK spiller inne i egen 16 meter. Ikke smart. Spesielt ikke når LSK spilleren tar ballen, og legger den inn. Heldigvis for oss, er ikke den løpende spissen til LSK noe særlig bedre enn en middels old-boys spiller til å score, så ballen havner utenfor.

28. minutt. Her burde VIF tatt ledelsen, Freddy kommer HELT KLIN ALEINE med Migsund, men klarer ikke å sette ballen forbi. Nå stod jeg helt i andre enden av hallen, så jeg skal ikke si at det var en STOR tabbe, men ikke gjør dette mot Newcastle er du snill.

30 minutter har gått, og sidemannen min snur seg mot meg å sier: «jeg trodde jaggu det var pause rett rundt hjørnet, jeg». Og det oppsummerer vel egentlig mye av den første omgangen. Men litt til har jeg på blokka.

38. min. Jalland er frempå, jobber bra i midten, kommer seg gjenom, men blir stoppet. Men det er takter så det holder.

42. min. Freddy og Berre ser ut til å finne hverandre ganske godt etterhvert. De jobber godt sammen, og skaper noe. Synd er det at det ikke blir fulgt opp inni feltet. Men det kunne skjedd noe her på tampen av omgangen.

2. Omgang.
Det skjer litt mer i denne omgangen. Etter bare 2 minutter er Gashi frempå høyresiden av 16-meter»n til LSK, og blir stoppet med ulovlige midler. Frisparket tas, Sæther er like ved å sette kula i kassa, men den ender over.

4. min. Berre jekker seg opp og varter opp med bar fotball. Tar med seg ballen fra egen halvdel, bruker Normann på veien, noe som nesten satt en stopper for det flotte raidet til Berre. Berre får tilbake ballen på 20 meter, drar av 2 LSK spillere og legger ballen inn mot Hanssen som bommer en liten centimeter på timingen, og sjansen avverges.

8. min. LSK våkner fra dvalen, og setter Pa på noen ekstremprøvelser. Pa varter opp med 2 grasiøse TV-redninger, og får fortjent hyllest av Klanen. Alle som skrøyt Espen Johnsen opp i skyene etter en eller annen kamp her i fjor, hadde ihvertfall sagt det samme om Pa etter de redningene.

Bare et par minutter etter, så viser Pa seg frem igjen. Ny TV-redning, og med litt hjelp av VIF forsvaret, så avklares forsøket.

16 min. 0-1. LSK svina spiller ut VIF forsvaret etter boka. Pen scoring, om enn ikke fortjent.. Eller kanskje?

22. min LSK rir på bølgen av scoringen, kommer aleine med Pa, men Pa ler av LSK spissen. Pa er solid i buret etter tabben i første omgang.

27 min. Rekdal druser til på et frispark, Migsund redder såvidt til corner.

29. min. 1-1 FREDDY FREDDY FREDDY BOY (eller MÅL, som jeg mener passer bedre). Gutta har tydeligvis hatt køkulturtrening, for gutta stod reglrett i kø, men Dos var fus i alt, og satte ballen der den hører hjemme. Bak LSK keeper Misund.

Så skjer det ikke stort, før i det 44. minutt. Tor Henning Hamre gåller det første (men ikke det siste) i VIF drakta. Denne gangen var det omvendt av det første målet. Fra Dos til Hamre. Gratulerer.

Mange av gutta gjorde en godkjent kamp idag. Berre ser ut til å fortsette der han slapp ifjor, mao. bra. Dos scora, Hamre scora, Pa var sterk i kassa, og får BB idag. Thomas Sæther gjorde en godkjent jobb i mine øyne, selvom han fikk litt kjeft/veiledning av sjefen sjøl. Som forøvrig ansees som et naturlig førstevalg som midtstopper mot Newcastle.