Vålerenga – Stabæk 3-1

Treningskamp – Vallhall 24.01.2004 – 1008 tilskuere Endelig er den delen av fotballsesongen i gang der kampene ikke betyr veldig mye og Vålerenga knapt har tapt de siste 2-3 årene. Fotballsesongen burde med andre ord kun bestå av treningskamper… Lagoppstilling Vålerenga: Øyvind Bolthof David Brocken Erik Hagen Kjetil Wæhler (Thomas Sæter 46) Runar Normann Per … Fortsett å lese «Vålerenga – Stabæk 3-1»

Treningskamp – Vallhall 24.01.2004 – 1008 tilskuere
Endelig er den delen av fotballsesongen i gang der kampene ikke betyr veldig mye og Vålerenga knapt har tapt de siste 2-3 årene. Fotballsesongen burde med andre ord kun bestå av treningskamper…

Lagoppstilling Vålerenga:

Øyvind Bolthof
David Brocken Erik Hagen Kjetil Wæhler (Thomas Sæter 46) Runar Normann
Per Egil Swift (Kjetil Rekdal 61) David Hanssen (Lars Øvrebø 21) Jørgen Jalland (Lars Bohinen 77) Morten Berre (Glenn Atle Larsen 70)
Tor Henning Hamre (Espen Næss Lund 77)
Freddy dos Santos (Jonas Krogstad 62)

Lagoppstilling Stabæk:

Jon Knudsen, Mike Kølø, Christian Tanum, Inge Andre Olsen, Bjørnar Holmvik, Tom Stenvoll, Stian Ohr, Samir Fazlagic, Tommy Stenersen, Thomas Finstad, Petter Sand

Morten Berre 1-0 2 min.
Freddy dos Santos 2-0 6. min
Freddy dos Santos (str) 3-0 49 min.
59 min. 3-1 Thomas Finstad

Vålerenga starter kampen mot Stabæk med stor autoritet. Etter to minutter får Vif hjørnespark fra venstre, ballen blir slått inn og stryker forbi det som er av både Vålerenga- og Stabækspillere før den havner i beina på Morten Berre. Han står en meter fra mållinje uten en mann rundt seg og kan enkelt sette ballen i mål. Kun fire minutter senere kommer Berre på venstrekanten. Han legger inn mot dos Santos som får gå opp upresset og heade ballen i krysset på en noe uoppmerksom Stabæk keeper, 2-0. Vålerenga har fullstendig kontroll på Bærumsgutta de første 20. min og burde øket ledelsen ytterligere i det 19. minutt når et innlegg fra David Hansen treffer Hamre, men sistnevnte får ikke helt orden på beina så skuddet blir det ikke noe av. Etter de først 20 detter kvaliteten på kampen og verken Vålerenga eller Stabæk ser ut som om de klarer å heve seg nevneverdig. Det skjer ikke noe av betydning før i det 40. minutt når Finstad misser alene mot Bolthof. Omgangen avsluttes med at dos Santos krangler seg gjennom Stabæks forsvar, men skuddet blir alt for svakt.

Vålerenga starter også 2. omgang best. Fire minutter ut i omgangen blir Hamre dratt ned rett på innsiden 16 meteren og dommeren blåser en noe billig straffe. dos Santos er sikkerheten selv og øker ledelsen til 3-0. noen minutter senere kommer Berre med nok et bra raid på venstre. Han får slått til Jalland inne i 16 meteren, men Jalland får ikke stokket beina og får dermed heller ikke avlevert et skudd i god posisjon. Noen minutter senere er det dos Santos sin tur til å misse foran mål. Etter et supert innlegg fra Swift skyter han 25 meter over fra ca 6 meter. Så er det tid for Bolthof-show. Han klarerer upresset en ball rett i beina til Finstad som ikke har noen problemer med å sette ballen i det åpne målet, 3-1. Etter Stabæks redusering skjer det knapt nok noe, bortsett fra en serie bytter fra begge lag. Vålerenga våkner litt til mot slutten av omgangen og både Krogstad og Glenn Atle Larsen har sine muligheter til å score. Det samme har også Stabæks Finstad, men denne gangen er tverrliggeren i veien. Det hele ender dermed 3-1.

Dette var en litt vanskelig kamp å bedømme. Vålerenga var klart best de første 20 min. men etter det falt laget ned på samme nivå som Stabæk og der ble de ut kampen. De som markerte seg mest positivt for Vålerenga var Wæhler den omgangen han spilte og den nye belgiske leiesoldaten Brocken. Om sistnevnte får tilbud om kontrakt har vi skaffet oss en stabilt god back. Jalland gjorde en meget god første omgang, men forsvant litt utover i 2. omgang. Morten Berre gjorde også en meget god kamp og får tåle stempelet banens beste.