Vålerenga – FK Tønsberg 4-0

Årets første treningskamp Vallhall – 11/1-2003 – ca 400 tilskuere Vålerenga 4 (2) – 0 (0) FK Tønsberg Freddy dos Santos 1-0 33. min Stian Ohr 2-0 43. min Freddy dos Santos 3-0 57. min Lamin Bojang 4-0 80. min Lagoppstilling, Vålerenga: Morten Bakke Ronny Døhli Kjetil Wæhler Tom Henning Hovi Stian Ohr David Hanssen … Fortsett å lese «Vålerenga – FK Tønsberg 4-0»

Enkel seier i 2003s første treningskamp
FK Tønsbeg ble som ventet ingen motstand i sesongens første treningskamp i Vallhall, og Vålerenga vant greit 4-0 i en kamp som ikke ga oss så mange nye svar.

Litt over en håndfull tilskuere, det vil si en 4-500 hadde tatt veien til Vallhall i januarkulda og hva vet vi kanskje hadde de fleste kommet for å se Morten Berre debutere i Vålerengatrøya, men det skjedde altså ikke.

Vålerenga går ut i en ikke helt vanlig, men heller ikke helt ukjent 3-5-2 formasjon, med overraskende for de fleste Kjetil Wæhler som sentral midtstopper. Wæhler, fant vi ut, er vel han eks-Lyn-fyren som nå varmer benken i Milton Keynes, Wimbledon eller hvordan det nå var.

Uansett, det var fotball vi var kommet for å se og det fikk vi. Kampen starter som treningskamper flest i et noe labert tempo, og det skjer ikke stort før vi nærmer oss kvarteret spilt. Da skjer det til gjengjeld ikke mye. I alle fall ikke i Vålerengas forsvar, hvor det er give-away-tid og FK Tønsberg takker som byr og setter ballen knallhardt i stolpen. Faren over og Vålerenga stormer i angrep og skaffer seg en corner som det blir lite av.
Espen Næss Lund spilte sin første «ordentlige» kamp i Vålerenga-trøya og viste at han var lang. Veldig lang, sikkert nesten over 2 meter, i alle fall når han hopper. Mål ble det også, etter halvspilt 1.omgang, men dommeren annulerte korrekt.

Skikkelig mål ble det derimot etter 33 spilte minutter av kampen. Sjefen sjøl får tak i ballen på midtbanen, og somler litt – synes vi – men grunnen til «sommelet» er åpenbar: En nydelig lobb over Tønsbergsforsvaret og bak der dukker Freddy dos Santos opp og setter ballen elegant i mål. Årets første mål for oss, og årets første mål for Freddy, men heldigvis ikke det siste for noen av dem.

Freddy rakk å legge opp til et nydelig mål også, 3 minutter før pause slenger han avgårde en ball fra venstresiden som Stian Ohr møter ved lengste stolple (vel, rett nok er begge stolpene like lange, men vi mener den stolpen lengst unna der hvor ballen kom fra..) og setter knallhardt i nettaket.

På stillingen 2-0 og 44:55 synes gutta i sekreteriatet at dem skal være med og leke litt også – i dèt Kristen Viikmäe er alene gjennom med gjestenes keeper lyder en sinnsykt døv sirene i hallen, og alle, spesiellt Viikmäe stopper opp – samtlige med store undrende øyne. Dommeren finner ut at det er likegreit å kalle det et pausesignal – så da ble det sånn.

I andreomgang fikk vi klare oss uten match-ur, og det var kanskje likegreit – så slapp vi den skikkelig døve sirena sånn på tampen.

Andreomgangen ble kanskje litt bedre, eller kanskje litt dårligere enn førsteomgangen, det kommer an på øyet som ser. Veldig typisk treningskampomgang var det i alle fall. 14 bytter og 2 scoringer ble fasiten, og for å gjøre en kort historie enda kortere så kan vi ta det kronologisk:

Etter 57 minutter scorer Freddy dagens andre mål, etter strålende forarbeid av Stian Ohr. Digg å se en spiller som Ohr der, han jobba opp en ball som 9 av 10 spillere ville latt gå ut av spill – og jaggu ble det ikke mål av det.
Minuttet etter var det takk for i dag for Kristen Viikmäe og takk for sist til Tobias Grahn. Tobias Grahn har forøvrig klippet seg siden sist. Ikke mye, men nok til at vi fikk det med oss. (Ta det med ro, håret hans er fremedles langt og lyst.)
Etter en times spill synes sjefen også det var nok og byttet seg ut med talentet Lars Øvrebø, og bortsett fra David Hanssens dribleshow og svake skudd etter 70 minutter skjedde det ikke noe spennende før det var igjen 17 minutter av kampen. Da forlot en av banens beste spillere banen: Stian Ohr ble erstattet av Lamin «Proffdrømmen» Bojang.
Enda 2 minutter etter det igjen er det Espen Næss Lund sin tur til å takke av, mens Thomas Sæther får noen velfortjente minutter på den grønne gummimatta.

På dette tidspunktet er Vålerenga ferdige med å bytte, så Tønsbeg drister seg til et bytte eller to, mens Lamin raider opp og ned på høyresiden. På et av raidene blir det jaggu mål og, med 10 minutter igjen å spille fastseter Bojang sluttresltatet til 4-0 etter mye moro i forkant av målet.

Nå var det mange som titta på klokka (som fremdeles sto på 0:00) i håp om at det snart var slutt. Rett før det faktisk var slutt ble Vålerenga snytt for et klart straffespark. Om det var klart kan du spørre keeperen til Tønsbeg om. Han står i alle fall for dagens merkeligste situasjon da han plukker opp ballen og slipper den like fort ned igjen i beina på Freddy dos Santos. Freddy igjen blir omtrent like perpleks som «blei-det-ikke-straffe-asså-keeperen» og velger, framfor å trille til David Hanssen på åpent mål, den tøffe varianten og «druser» ballen rett i magan på Tønsbergkeeperen.

Allerede om en uke er det kamp igjen, noe vi fikk grusomme påminnelser om i det Lillestrøms tilhengere ankom hallen ved vår avgang. Noen må sjekke hva de har i drikkevannet der oppe i veikrysset, vi sier ikke mer. Uansett, Vålerenga-Lillestrøm altså om en uke, samme tid, samme sted.
Vær der – eller vær bortreist.

Dagens savnede var Morten Berre, hvor var du egentlig? Ikke kom med dårlige historier om kneipper i Hamburg – denslags biter vi ikke på!

Det vi gleder oss til nå er å lese spillernes hjemmesider i etterkant av kampen. Stian Ohr, feks utbroderer om forskjellen på redaksjonellt innhold og debattforumet på VPN. Freddy kommer med frisør-historier, det samme gjør i grunnen Tobias – og Tobias snart må vel Freddy inn på verdenslaget?
Vi lurer også på om Pa kan oppdatere hjemmesiden sin, gjerne med en underskrift. Den underskriften kan noen evt printe ut og kopiere over på et kontraktsforslag fra Vålerenga, slik at Kongen av Tøyen i neste kamp kan spille fotball istedet for å veive på balkongen som han gjorde i dag.

VPN skal i alle fall hilse så mye, til og fra alle kjente. Sesongen er i gang…….