Brann – Vålerenga 1-4

På bildet har Ogude nettopp sendt i vei spikern i Brann-kista. Vålerenga knuser Brann og overtar bergensernes drøm om medalje Brann – Vålerenga 1-4 (0-2) Tippeligaens 25.runde, Brann Stadion 2.10.2011 , 13.942 tilskuere. Kampfakta Mål 0-1 Veigar Pall Gunnarson, 0-2 Morten Berre, 1-2 Korcsmar, 1-3 Fegor Ogude, 1-4 Morten Berre. Vålerengas lagoppstilling: Lars Hirschfeld –  … Fortsett å lese «Brann – Vålerenga 1-4»

På bildet har Ogude nettopp sendt i vei spikern i Brann-kista. Vålerenga knuser Brann og overtar bergensernes drøm om medalje

Brann – Vålerenga 1-4 (0-2)
Tippeligaens 25.runde, Brann Stadion 2.10.2011 , 13.942 tilskuere.

Kampfakta

Mål
0-1 Veigar Pall Gunnarson, 0-2 Morten Berre, 1-2 Korcsmar, 1-3 Fegor Ogude, 1-4 Morten Berre.

Vålerengas lagoppstilling:
Lars Hirschfeld –  Freddy dos Santos,  André Muri, Stefan Strandberg (65.min Dahl Hagen), Andreas Nordvik – Fegor Ogude, Fellah (63.min Singh), Hæstad, Morten Berre, VGP, Bojan

Innbytterbenken: Gudmund Taksdal Kongshavn,Dahl Hagen,Håvard Nielsen,Solli, Singh.

Bøndas lagoppstilling:
Piotr Leciejewski, Sævarsson, Korcsmar, Grorud, El Fakiri(45.min Labukas), Austin, Barmen(45.min Akabueze), Haugen, Guastavino, Mjelde, Ojo

Reservebønder: Øvretveit, Labukas, Holmvik, Haugsdal, Larsen, Amankwah, Bentley.

Gule kort
Bortelag: Nordvik (70.min) Ogude (72.min)
Hjemmelag: Ingen slemme bergensere…..

Hovedsjef: Tom Harald Hagen, Nestsjefer: Steinar Holvik og Leif Erik Opland. 4.sjef:  Kjetil Sælen.

Kampinntrykk

Før kampen
15 av 18 mulige poeng på de siste 6 kampene er fasit før et av Norges største hatoppgjør sparkes i gang i Bergen. Med seier mot Brann har vi slått alle de tre lagene som utgjør Tippeligaens «ondskapens akse» i løpet av kun et par uker, dette i tillegg til at vi ut av ingenting er med i en medaljekamp så er det ingenting å si på stemningen og humøret hos alle med Vålerenga i hjertet.

Det er 5 kamper igjen etter denne kampen men seier i dag vil hjelpe på lang vei mot både medalje og å knuse den lille skarvelige Europadrømmen de har her bak de 7 fjell – de fjellene er der for å holde dere ute av Europa…og resten av Norge for den saks skyld.

Før kampen ble det lest opp en hilsen fra hele Vålerenga til Brann og Torp, det ble vist en video fra Torp til Brann også fikk undertegnede høre Nystemten for første gang…siste der kunne de spart seg for.

1.omgang

Det går mindre enn 2 minutter før Brann skaper en helt grei halvsjanse, et par stykker med rød drakt kombinerer fint ute på venstrekanten og før Vålerenga helt skjønner at kampen er i gang så har Ojo ballen inni i 16.meteren og legger hard inn langs bakken rett foran mål. Heldigvis er det ingen av de røde som klarer å lese spillet bra nok til å skjønne at det å være foran mål ofte er bedre enn å stå 20 meter unna og klø seg i ræva.

Etter dette så ligner kampen veldig på en typisk vifkamp, vi har ballen ganske mye i starten, men sliter med å skape det helt store. Gutta kommer i et par gode skuddposisjoner men skuddene er elendige og går enten over, til siden eller begge deler.

Brann sliter med å holde følge i passningsspillet til Vålerenga, men det gjør VIF også og det er når Brann bryter i oppspillsfasen det blir farlig. Nok en gang kommer de rundt på venstrekanten og får lagt inn foran mål, denne gangen har de spillere foran men der alle trodde at det bare var å sette pannebrasken på ballen og styre den inn så skulle vedkommende prøve seg på en volley som ikke ble noe av siden han bommet på ballen.

Historisk sett inneholder oppgjørene mellom Brann og Vålerenga mye tøft spill og harde dueller (Selv om alle trønderne og partysvenskene i Norge ikke liker at noen tar i litt) men denne kampen åpner ganske tregt og forsiktig. I det 15.minutt så endrer alt seg.

Først et frispark til Vålerenga rett utenfor 16.meteren til Brann, Fellah setter den lavt nede til venstre for keeper som får en hånd på den og slått til hjørnespark. Deretter følger en periode med mye oppstykket og hardt spill fra begge lag.

Der kampen ser ut til å bli en liten reprise av fjorårets VM-finale så får Ogude vendt opp i mellomrommet før han sender en nydelig stikker inn til Pall Gunnarson som fosser inn fra venstresiden – nydelig gjennomspill, nydelig mottak og touch fra VGP og en påfølgende utsøkt avslutning ned i motsatt hjørne gjør så Vålerenga tar ledelsen 0-1 på Brann Stadion. Sender en liten takk til Stabæk for at vi fikk en som kan avslutte.

Kampen går rett inn i dvalemodus igjen etter målet, men selv om kampen ikke inneholder de helt største sjansene eller det peneste spillet så har disse kampene en nerve som gjør at de alltid lever og for de som ikke er kommet for å heie på dommeren er det alltid spennende.

Brannsupporterne er ikke de flinkeste til å synge, men hvordan kan de være det når de heller bruker tiden på å klage over alt mulig som skjer ute på banen?

Frispark til Vålerenga på ute på høyrekanten, spillere fra begge lag steller seg opp inne i boksen, unntatt en – og han heter Freddy Dos Santos – Freddy stikker heller ut mot cornerflagget og får ballen helt upresset. På én touch spiller han ballen inn foran mål og etter litt klabb og babb i feltet så ender ballen hos Morten Berre som enkelt kan legge på til 0-2 i klassisk berrestil.

Vålerenga legger seg naturlig nok litt lenger bak etter å ha putta 0-2 så nærme pause og de slipper Brann mer inn i kampen, det blir noen cornere og et par skudd før Vålerenga sitt forsvar plutselig åpner seg opp og gir Ojo en hel autostrada å løpe på alene mot Lars. Ojo som til vanlig er veldig sikker sender av gårde et skudd som går langt utenfor og vips så er det pause. Fortjent 0-2 etter det som har vært en veldig god omgang for vår del.

2.omgang

Brann gjør to bytter i pausen, skal man dømme på 1.omgangen så skulle vel Skarsfjord ønske de hadde 11 bytter til disposisjon. Makan til kjedelig og
fantasiløs fotball som Brann viste i 1.omgangen er det lenge siden noen har sett – eller Brannsupporterne så det jo forrige uke…og uken før det etc.

Om det er byttene eller kjeftskuren de har fått i pausen som hjalp vites ikke, men Brann kommer ut som et helt annet lag i starten av 2.omgangen, ballen går fortere og bevegelsene er der. Det er kun en meget god keeper fra vår siden som gjør at det fortsatt står smultring – 2 etter 55 minutter.

Brann spiller kanskje bedre enn de gjorde før pause, men det betyr ikke at Vålerenga spiller noe dårligere, vi ruller opp både øst og vest og skaper
sjanser hele veien. Duoen Veigar Pall og Fellah er nydelig å se på og resten av laget er faen ikke ille det heller.

Dahl Hagen kommer inn for Stranberg og Nordvik blir dyttet inn i midtforsvaret, med et par friske bein ute på venstresiden så kombinerer Dahl Hagen, Ogude og Bojan bra sammen og Vålerenga kommer gang på gang rundt på Brann sin høyreside. Nærmere 0-3 enn 1-2 i øyeblikket.

Brann kaster flere og flere spillere forover uten at Vålerenga justerer bakover og dermed skaper Brann en hel rekke store sjanser men etterlater seg i samme slengen enorme rom bakover. Med 20 minutter igjen å spille kan det fort skje ting både ene og andre veien. En frisk Nielsen i bakrom nå kunne vel blitt artig?

To cornere til Brann i det 78. og 79.min, og der sitter den, en stuss på første stolpe og reduseringen er et faktum, slapt forsvarsspill og Korcsmar får være først på den ballen.

Det lå an til en spennende avslutning på kampen etter at Brann reduserte, men Ogude ville det annerledes. Corner til Vålerenga i det 82.min og ballen havner hos Ogude som banker den hardt rett i mål.1-3 og kampen er vel død?

Kan også melde om masseutvandring fra Brann Stadion i det Ogude putter, skammelig, men man kan vel ikke forvente mer av de stusselige «supporterne» her oppe. Men så sa jo speakeren i pausen at «De som forlater stadion i pausen kommer ikke inn igjen» så det er vel vanlig kotyme her oppe og ikke støtte laget når de ligger under.

NY MASSEUTVANDRING, Vålerenga kombinerer vakkert fra eget mål og ballen ender opp hos Morten Berre som lobber inn 1-4, Brannspillerne har gitt helt opp nå.

Kampen blåses av på stillingen 1-4 og klanens vakre stemmer er de eneste som runger ut over Brann Stadion i det grusingen er komplett, kanskje ikke så rart da det ikke er noen bergensere igjen?

18 av 21 mulige poeng på de siste 7 og siden vi spiller i Tippeligaen er tydeligvis en sterk sluttspurt alt man trenger for å henge med i kampen om edelt metall. Neste slaktoffer er Viking og med seier der er Europacup og medalje en reell mulighet.

Jeg er vanligvis ikke en troende person, men i kveld før jeg legger meg skal jeg be, og guden min i dag heter Ogude. Takk.

Innbyttere:
63 min Harmeet Singh 5
65 min Benjamin Dahl Hagen 5
84 min Alexander Solli for kort tid

Børskommentarer:
Brann hjemme var den virkelige testen på hvor bra Vålerenga er i høst. Og den testen besto våre menn med glans. I første omgang ga Vålerenga
skarrepakket en leksjon i effektiv fotball, i andre omgang en leksjon i krig og forsvar. Brann hadde sjanser, men sjansene var sjelden virkelig farlige. Det var mange svake avslutninger, og de som var virkelig truende stoppet Hirschfeld og vårt forsvar. Med unntak av målet, selvfølgelig.

Om børsen: selv om Berre var god med sine mål, Lars passa på målet, veteranen Freddy viste rutine og stamina, Bojan la inn gode innlegg og Pall Gunnarsson (som fortsatt kan la være å overdrive hva som skjer med fjeset hans) løp etter rom og jobba knallhardt var det en mann som skilte seg ut både med det offensive og det knallharde defensive arbeidet. Ogude styrte bokstavlig talt kampen.