Vålerenga-Start 2-1

Det ble Vålerenga som trakk det lengste strået med to flotte mål. I kortere perioder før målene spilte vi endog god fotball. Men ellers i kampen sleit vi med å holde tempoet oppe og Start var nære å få mer enn et mål og en straffe. Se alle bildene på våre facebook-sider 1.omgang: Etter en litt … Fortsett å lese «Vålerenga-Start 2-1»

Se alle bildene på våre facebook-sider

1.omgang:
Etter en litt rolig innledning på kampen er det Vålerenga som legger press på Start. Det ser stadig bedre ut og så setter Start døra på gløtt uten at de selv ser det. Ogude ser at han kan skyte ballen til Fellah (som kan ta imot sånt). Han demper pent og flikker den til Gunnarsson. Han legger den enkelt i lengste. Et vakkert mål som virkelig ble skapt av offensive kvaliteter.

Men etter målet gir vi tilsynelatende opp tempoet. Med hjelp av dommern utvikler det hele seg til en taktisk dødballsmatch. Med defensive feil som da Strandberg gir fra seg en enkel corner,  Hirschfeld bommer kapitalt på påfølgende boksing i feltet og Start header i vår tverrligger.

Dommeren vil være med

På denne tiden blir dommern også utrolig ivrig på fløyteblåsinga og lite av det gavner oss. Det får konsekvenser: På en corner mot oss er det noe som skjer. Det er noe gruff i feltet og Freddy blir liggende før cornern slåes. Det blåses etter cornern taes. Freddy er tydelig forbanna på Bård Borgersen. At Freddy er forbanna skjer vel sjeldnere enn vi har sett sola i Oslo iår. Men dommern gjør ikke noe, og corneren slåes igjen. På vei inn i feltet riverBorgersen i Strandberg, Strandberg river litt tilbake, Borgersen skriker teatralsk og legger seg ned. Klønete av Strandberg kanskje. Men det så veldig planlagt ut av Borgersen. Gammal og slapp til beins i beste fall… Straffen setter Espen Hoff i mål og jubler mot Klanen på Gaza. Klar provokasjon, dommer gir ikke gult. Akkurat da er vi temmelig irritert på dommern, men det er nok mulig at straffen var korrekt, og at Start i tillegg har vært snytt for straffe tidligere i omgangen da de ropte på hands i vår 16.meter.

Klønete av Strandberg

2.omgang
Etter den sure avslutningen på første omgang hadde vi forventa mer trøkk i starten av andre fra Vålerenga, men istedet er det Start som er ofte på vår 16.meter. Det resulterer blant annet i en  trippelkanonade mot Vålerengamålet, men Hirschfeld og et Vålerengabein hindrer mål. Start kunne muligvis ha fått sin andre straffe da en av dem felles av en av oss. Men det var ikke noe vi kunne se klart fra vår ende av banen, selv om klansfolk normalt sett absolutt alt og har  alltid rett.
På den andre siden av banen er det begrenset hva vi får til, blant annet prøver Ogude (O)Gud(es) hånd på et innlegg, noe som jeg egentlig syns er litt flaut. Veigar Pall lurer på linja til Startbackene og  blir tre ganger avblåst for offside. Minst en av de var nok feilaktig. Mer viktig er det at gjestene med det viser at det finnes luker som vår islending kan bruke. Og det gjør han.

Feiring av 2 mål

70 minutter ut i kampen kontrer Start. Men Freddy nekter Startspilleren å slå tunnel på han. Dos Santos klemmer sammen knæra som pissetrengt klansmann og beholder ballen. Han slår et genialt  pass til Gunnarsson som denne gangen ikke kan avblåses for offside. Islendingen viser Start åssen man slår en tunnel og sender to mann ut i pølsebua. Dessverre får han ikke til en avslutning. Men kort tid etter er Freddy på ferde igjen. Han stormer nesten til dødlinja før han i steget legger perfekt inn til Ogude som rager som Postgirobygget over illeluktende, søvnige små hus fra Sørlandet. Headingen er det mye kraft i og selv om keeper er på går den i nota. 2-1. Derfra og ut har vi stort sett kontroll på kampen, selv om Start er på visitter. En liten prikk over i’en får vi da Dawda pisser litt på bønda rundt  cornerflagget til dommern blåser.

Alt i alt skal vi vel være tilfredse der vi røska vekk det lille Start hadde av selvtillit i denne kampen. Men selv med tre seiere på rad er vi fortsatt ikke helt der vi kan være spillemessig. Derimot begynner vi å nærme oss et sted vi vil være på tabellen. Men det skal vi ikke snakke mye om, i fall det gjør at våre spilleres kollektive ego blåses opp så mye at vi går på en smell mot Odd.
En kamp om gangen, gutta. Men det ser bedre ut!