Vålerenga med stadig større og lekrere baller

Etter overkjøringa av Haugesund lørdag er det viktigste nå at Martin ikke lar gutta runke for mye til prestasjonene sine i denne kampen, men fokuserer seriøst på å fortsette hard jobbbing med det vi lykkes med. Leikegrinda er tilbake. Vi lukter medaljer nå. Vålerenga – Haugesund 3-2 (1-1) Tippeligaens 21. runde –  Ullevål Stadion 27. august 2011 … Fortsett å lese «Vålerenga med stadig større og lekrere baller»

Etter overkjøringa av Haugesund lørdag er det viktigste nå at Martin ikke lar gutta runke for mye til prestasjonene sine i denne kampen, men fokuserer seriøst på å fortsette hard jobbbing med det vi lykkes med. Leikegrinda er tilbake. Vi lukter medaljer nå.

Vålerenga – Haugesund 3-2 (1-1)
Tippeligaens 21. runde –  Ullevål Stadion 27. august 2011 – 10.977 tilskuere

Se flere bilder på våre facebook-sider.

Etter en lovende borteseier i Østfold tok Vålerenga et stor skritt videre og utklasset til slutt FK Haugesund. Kanskje ser det ikke slik ut i sluttresultatet, men Vålerenga spilte en grei nok første omgang, en solid andreomgang og et fantastisk kvarter i den omgangen.

Bortelaget startet friskt på Ullevaal, litt for friskt for min smak. Men etterhvert kom Vålerenga i siget anført av en meget god Harmeet Singh. Og det var nevnte mann som da klinka til med en klasseskåring fra god avstand.

Vålerengas startoppstilling var noe overraskende med Ogude som midtstopper og Strandberg på backen. Men uansett hvorfor den planen var lagt ble plan B enda bedre da en syk Hæstad måtte vike for Nordvik som resulterte i Strandberg på vant plass og Ogude som midtbaneanker.

Akkurat det funka som faen, og selv om FKH fortsatt slapp til avslutninger litt for lett og fikk utligna syns jeg Vålerenga egentlig så bedre ut på slutten av omgangen enn på begynnelsen.

I andre omgang var det heldigvis vi som kom ut med sennep i ræva og det første kvarteret var eid av Vålerenga. Anført av Nielsen, Ogude og Bojan kjørte vi over måkeskjenderne og scoret to vakre mål. Ogude dro en minimaradona der han dro av tre FKH-spillere på 3 meter og en keeper, mens Berres sleipe heading på strålende langpasning fra Nielsen fikk mine nøtter til å dirre som kokosen sine i en orkan. Ogude hadde en kanon i tverrligger via de svidde labbene til gjestenes keeper også. Og Bojan regisserte så mye.

Vålerenga hadde god kontroll utover i omgangen til de neongule (fysj!) fikk til en kontring igjen, løp fra våre backer og reduserte. Men nervene fikk ikke tid til å bygge seg nevneverdig opp før dommern ga sin avsluttende erotiske avblåsning i kampfløyta.

Jepp. Referatet er skrevet i affekt.

Vålerengas formkurve er nå solid oppadgående og Martinkritikerne bør kanskje konse mer på sin halve bitter til neste kamp. Fortsatt er ikke gutta friskmeldt, men de spilte mye fotball idag, de løp mye og vi har bånnlaget Start som neste motstander. Hjemme.

Det viktigste nå er at Martin ikke lar gutta runke for mye til sine prestasjoner i denne kampen, men fokuserer seriøst på at vi må fortsette å jobbe hardt med det vi lykkes med. Og ha fortsatt tro på  at de KAN spille fotball. Forøvrig var det svært vanskelig å bestemme hvem som var banens beste.  Og det er veldig deilig!

NB! Freddy: jeg er veldig glad i deg, men skulle du ha løpt litt fortere og lengre på de to måla til gjestene?

Innbyttere:
31’ Andreas Nordvik – 5
85’ Chuma Anene for kort tid

Vålerenga 4-2-1-3:
Lars Hirschfeld – Freddy dos Santos, André Muri,  Fegor Ogude, Stefan Strandberg – Kristofer Hæstad (Andreas Nordvik inn 31’), Harmeet Singh – Bojan Zajic – Morten Berre, Veigar Páll Gunnarsson (Chuma Anene inn 85’), Håvard Nielsen

Haugesund 4-4-2:
Per Morten Kristiansen – Andrés Már Johannesson,  Vegard Skjerve,  Are Tronseth,  Joakim Våge Nilsen (Pozniak inn 63’) –  Daniel José Bamberg ( K.Haraldseid inn 83’), Trygve Nygaard (Bangura inn 64’),  Ungonna Anyora,  Alexander Søderlund –  Nikola Djurdjic,  Thomas Sørum

Gule kort:
Vålerenga –  Harmeet Singh 11’ (må stå over neste kamp) og Stefan Strandberg 65’
Haugesund –  Andrés Már Jóhannesson 59’ og Thomas Sørum 61’

Dommertrio: Dag Vidar Hafsås fra Kolstad assistert av Odd Arne Vangen fra Sylling og Kim André Johnsen fra Enebakk

En kommentar til «Vålerenga med stadig større og lekrere baller»