Vålerenga – Strømsgodset 2-2

Godset røsker to poeng ut av lomma vår på overtid, men gullkandidater skal ikke droppe markeringene i forsvar selv om det bare er sekunder til pause eller kampslutt. Da hjelper det lite at Vålerenga i perioder spiller god fotball. KAMPFAKTA Vålerenga – Strømsgodset 2-2 (1-1) Tippeligaens 15.runde – Ullevaal Stadion 02.07.11 – 11.515 tilskuere. Mål … Fortsett å lese «Vålerenga – Strømsgodset 2-2»

Godset røsker to poeng ut av lomma vår på overtid, men gullkandidater skal ikke droppe markeringene i forsvar selv om det bare er sekunder til pause eller kampslutt. Da hjelper det lite at Vålerenga i perioder spiller god fotball.

KAMPFAKTA
Vålerenga – Strømsgodset 2-2 (1-1)
Tippeligaens 15.runde – Ullevaal Stadion 02.07.11 – 11.515 tilskuere.

Mål
1-0 Fegor Ogude 15.min
1-1 Alfred Sankoh 45.min +
2-1 Koné 88.min
2-2 Muhamed Keita 90.min +

Vålerengas lagoppstilling:
Lars Hirschfeld – Freddy dos Santos, André Muri, Stefan Strandberg, Andreas Nordvik – Adnan Haidar (Nielsen, 54.min), Harmeet Singh , Mohammed Fellah, Fegor Ogude, Isaac Boakye (Koné, 77.min), Luton Shelton (Berre, 69.min)
Innbytterbenken: Gudmund Taksdal Kongshavn, Morten Berre, Yssouf Koné, Håvard Nielsen, Dawda Leigh, Kristoffer Hæstad, Amin Nouri

Bøndas lagoppstilling:Adam Larsen, Glenn Andersen, Alexander Aas, Lars Sætra, Lars Christopher Vilsvik(Aunan, 45.min(Keita, 90.min)), Mohammed Abu, Anders Konradsen, Alfred Sankoh(Berget, 45.min), Fredrik Nordkvelle, Øyvind Storflor, Ola Kamara
Benkbønder: Lars Stubhaug, Krister Aunan, Muhamed Keita, Stefan Johansen, Jo Inge Berget, Eirik Markegård, Razak Nuhu

Gule kort:Strandberg 63.min, Koné 84.min, Singh 86.min

Dommere: Kjetil Sælen (Hoveddommer), Geir Åge Holen,Frank Andås

KAMPINNTRYKK

Før kampen
Dårlige dommere, brente sjanser og gjestene fra rosenes by er ingenting annet en minner som ligger fortrengt bak i hodet, for i dag er det nye sjanser og muligheter som kommer – og vi har en spiss på topp! Vålerenga Kjerke har runget utover stadion – alltid like vakkert – og i dag er det Drammensbønda som skal prøve seg på å tukte Oslos Stolthet. Kampen er 3 minutter unna og Klanen har allerede vunnet kampen på tribunen, så da gjennstår det bare å vinne selve kampen også.

1.omgang
Ganske stille i starten med mye “tupp-og-mæl” på midten, ingen av lagene ser ut som noen gode kandidater til å representere Norge utad i Europa om vi skal baserer det på de første 14.minuttene. Vålerenga har hatt ballen mest i åpningen men har ikke skapt noe annet enn et skudd fra Singh rett utenfor 16.metern som gikk rett på Larsen.

I det 15.minutt derimot så ser vi de første taktene av noe som kan fungere i Europa, Fellah sentrer til Boakye på midten som så kipper ballen elegant over en forsvarer og ut til Ogude som kommer fossende innover fra sin høyre kant – Ogude alene med Larsen ser ikke ut til å by på noen store utfordringer for vår mann som setter den lavt i nærmeste hjørnet. 1-0 til Enga etter en laber start på kampen.

Kampen tar seg ikke nevneverdig opp etter scoringen, Vålerenga kommer på et par visitter som ikke ender i annet en vådeskudd og andre morsomheter – liten trøst må jo være at Strømsgodset er enda dårligere og ikke får til noe som helst, Lars har ikke hatt den travleste dagen på jobb – til nå. Rett før dommeren skal blåse av det som har vært et eneste langt gjesp så får en løkrull fra godset lagt inn i feltet vårt, ingen markerer løkrull nr.2 som header ballen i motsatt retning av hvor Lars har tyngden sin og dermed så står det noe urettferdig 1-1 i det lagene hviler de kroppene som vel ikke har slitt seg mest ut så langt.

1-1 til pause er vel ikke helt fortjent, mer fortjent resultat ville vært 0-0. Godset burde faktisk hatt et mål i minus for de har vært ekstra dårlige.

2.Omgang
Vålerenga kommer ut med de samme 11 som spilte 1.omgang, mens Deila velger å bytte ut 2 stykker.

Til tross for en lei scoring i mot rett før pause så kjører Vålerenga kampen i starten av 2.omgang ved å ha ballen mye og trykke veldig på fremover. Som tidligere i sesongen så er det noen problemer med å komme til de gode avslutningsposisjonene eller gjøre de beste valgene foran mål – så selv om vi har ballen veldig mye så er kampen ganske jevn i øyeblikket i den forstand at ingen av lagene kommer noe nærmere en scoring.

Muri som til vanlig er stabiliteten selv forærer Strømsgodset en alle tiders sjanse i det 59.min, Muri skal bare forlenge en pasning til Lars men istedenfor å forlenge den så sleivsparker han Jo Inge igjennom alene med keeper, avslutningen holder ca like høy kvalitet som involveringen til Muri og går til side for mål – desidert største sjansen så langt i 2.omgang.
Så et gledelig gjensyn men en vi har savnet i nesten hele år, det er klart for et etterlengtet comeback for Morten Berre!

Med Berre på banen så er det vel historisk sett nok om vi får den ballen ca 1 meter fra mål, da ordner Berre resten også avgjør vi kampen. Like etter Morten kommer inn så får Vålerenga en rekke cornere på rad hvor vi skaper stort og smått. Ut ifra det jeg ser fra min plass på tribunen så ser det veldig ut som Berre er nære ved å ligge på målstreken å dytte en av cornerne inn – hvilken herlig ting det ville vært. De andre cornerne ender i en heading fra Ogude og litt diverse klabb og babb inne i feltet, godset får klarert unna til slutt etter 4-5 forsøk.

Sett bort ifra en kjempesjanse til Godset som tvinger frem en finfin redning fra Lars så er det Vålerenga som kjører matchen, farlighetene kommer stort sett på corner og det er Ogude som vinner duellene – en av headingene blir stoppet på det noen mener er over streken men dommeren mener den aldri var over, så fortsatt 1-1. Etter rundt 80 minutter får Vålerenga ballen inn i feltet og Koné lobber den over en godset-spiller og prøver på det som skal være et saksespark, eneste problemet er at han bommer totalt på ballen og sparker Aunan rett i fjeset – fortjent gult kort for meget farlig spill til tross for ekstreme protester fra alle på tribunen som har kledd seg i kongeblått.

Vålerenga har nå brukt en hel omgang på å trykke Strømsgodset ned i deres egen 16.meter og den lille brune stripen foran Klanen som er fra Bon Jovi-konserten kunne likeså godt ha vært fra Godset sine spillere, det står fortsatt 1-1 og nok en gang så synes det veldig godt at vi mangler et par skikkelig gode skuddbein.

Er det rettferdigheten vi ser utfolde seg foran oss på Ullevaal i det klokken passerer det 88.miuntt? Singh dribler seg inn i feltet og tar en overstegsfine i det han sender den ballen til Ogude, han klarer ikke helt stokke beina i forhold til der ballen er men det går bra for helt bakerst så snuser Koné på sin første scoring og når han får sjansen fra ”Berre-avstand” så gjør han ingenting feil – 2-1 og herlige scener på Ullevaal i det Koné får sitt første og Vålerenga henger seg på i toppen.

Så skal det være avgjort, vi leder 2-1 i det tiden sniker seg inn på overtid og vi skal bare sette på cruisekontrollen og sikre oss 3 poeng på en dag som har vært alt annet enn bra.
Godset har nettopp sendt det meste av det de har opp i vårt felt, vi rydder unna og plutselig befinner Fellah seg rundt midtbanen, med ballen i beina, foran seg har han 2 godset-spillere og en keeper som befinner seg milevis unna mål så her er det bare å skyte i vei så kanskje blir det mål, vi får i hvert fall ballen ut, opp og bort. Fellah ser ikke helt vitsen med å skyte ballen bort – om han skulle bomme på mål – så han bestemmer seg for å drible litt, Godset har fortsatt et helt fotballag plantet godt inne i VIF sin 16.meter og det er nettopp her Fellah mister ballen og lar Godset lempe inn i feltet vårt hvor det er ubalanse etter at 2 fotballag er sånn halvveis på vei ut på banen.

Resten er historie og resultatet blir 2-2…..jaggu sa jeg rettferdighet.

Kampen ender med poengdeling og etter matchen ble en hel haug med godsetsupportere observert på vei ut fra Ullevaal i det de jublet og var kjempefornøyde med 1 poeng – stakkars folk vet ikke bedre enn å juble etter at laget deres har tapt 2 poeng. Trist syn – men ikke i nærheten så trist som det som ble levert i 2×45 på Ullevaal denne lørdagskvelden.

Innbyttere:
54.min Håvard Nielsen – 5
69.min Morten Berre – 4
76.min Yssouf Kone for liten tid