Start – Vålerenga 0-2

Silkefoten til Bojan, skallen til Muri og keeperhanskene til Hirsch er det vi husker best fra kampen der Vålerenga fortsetter framgangen. Pluss reinkarnasjonen av Jack Kramer i Stefan Strandbergs skikkelse. Kampfakta   Start – Vålerenga 0-2 (0-1) Tippeligaens 13.runde – Sør Arena – 9.088 tilskuere Mål 0 – 1 André Muri med skallen etter corner … Fortsett å lese «Start – Vålerenga 0-2»

Silkefoten til Bojan, skallen til Muri og keeperhanskene til Hirsch er det vi husker best fra kampen der Vålerenga fortsetter framgangen. Pluss reinkarnasjonen av Jack Kramer i Stefan Strandbergs skikkelse.

Vålerengas lagoppstilling:
Lars Hirschfeld – Freddy dos Santos, André Muri, Stefan Strandberg, Andreas Nordvik – Kristofer Hæstad (Yssouf Koné inn 45’), Harmeet Singh – Bojan Zajic – Håvard Nielsen, Mohammed Fellah (Aleksander Solli inn 86’), Luton Shelton (Amin Nouri inn 72’)

Benken: Gudmund Kongshavn, Aleksander Solli, Adnan Haidar, Amin Nouri, Yssouf Koné, Isaac Boakye, Chuma Anene

Startoppstilling:
Høye – Priske , Knudsen (Borgersen 86’), Mathisen, Wikstøl – Asante (Stokkelien 71’), Owello (Strømstad 58’), Kleiven, Børufsen – Hoff – Årst

Gule kort: Ingen

Dommerkvartett: Espen Berntsen (Hoveddommer), Svein Erik Midthjell, Harald Strand, Espen Larsen (fjerdedommer).

Kampinntrykk

Høyt press eller ligge bakpå og satse på kontringer? Det var TV2 sportens døve spørsmål før avspark. Selvsagt ville Vålerenga kjøre kampen, og startet med passe høyt press samtidig som laget hadde gjenoppdaget lengderetningen. Men det ble stadig slått mot høyre til Nielsen som ikke var helt venn med ballen denne strålende søndagen i Kristiansand. Med Luton tilbake hadde vi ventet mere spill mot ham. Det kom etter hvert, etter en periode med mange gode forsøkt i midten. Litt bedre presisjon og Vålerenga hadde kverka kampen tidlig. Nå ble det med den ene nettkjenninga midt i første omgang, Muris perfekte hodestøt etter Bojans ikke mindre perfekt slåtte hjørnespark. Duoen valgte å kopiere bedriften for å markere at nok var nok etter at Start hadde kommet betydelig mere med i kampen etter pause. Silkefoten til Bojan hadde nær smelt et frispark fra sekstenmeterhjørnet og inn mellom stolperota og en altfor lang Høie i Start-buret. På den påfølgende corneren tastet Bojan inn Ctrl-V, en melding Muri ikke hadde problemer med å forstå.

Første omgang var som sagt Vålerengas, men Start hadde sine gigantsjanser etter forsvarstøys hos vårs. Strandberg redder på streken. Ikke lenge etter er det Muris tur til å gjøre det samme etter et iherdig forsøk fra en i blått med å heade ballen tilbake mot selvmål i stedet for å mæle ballen ut og vekk. Strandbergs sugende glidetaklinger i beste Jack Kramer*-stil  var gull verdt, men var en gang i nærheten av straffe på grunn av en litt feilplassert hånd. Luton fikk etter hvert flere baller å jobbe med, men manglet den nødvendige flaksen og presisjonen til å få gjort det helt store.

Andre omgang bød på tøffere motstand. Vi trodde først på enveiskjøring og bedre uttelling i det offensive spillet etter at Koné kom innpå etter pause, men fikk heller demonstrert hvor mye det betyr å ha Hæstad på midten. Start kom oftere til farligere sjanser, og de tre-fire skuddene som ble løsnet fra distanse var livsfarlige. Hirschfeld spilte seg stort opp med flere feberredninger, og kapret med det VPNs høyt hengende BB-pris, rett foran snuten til Strandberg. Vi nevnte Håvard Nielsens uvennskap med ballen. Uten den hadde han putta den litt vanskelige ballen fra Luton etter at Luton fossa inn som et lyntog og snappa ball fra en desorientert startstopper som var aleine på egen banehalvdel etter at Koné hadde pressa utstormende keeper til feil som burde blitt katastrofal.

Alt i alt en kamp som bekrefter at Vålerenga fortsetter framgangen fra sarpsborgkampen og snart kan friskmeldes helt. Vi vinner fortjent, men det kunne Start også ha gjort uten noen av Hirschfelds tigersprang i andre. Alfa og omega nå er å finpusse presisjonen framover, og vi vil skåre, om ikke i bøtter og spann, så i hvert fall tilstrekkelig med mål  til å unngå at kamper som denne blir unødvendig spennende.