Sparta – Vålerenga 5-3

Vålerenga kommer fra en sterk snuoperasjon mot Frisk og bør være motiverte for videre suksess. Sparta er muligens svekket ved at Tommy Raymond Kristiansen er idelt en karantene for å slå en liggende Josh Soares. Akkurat den incidenten skjedde med noen få minutter igjen av kampen og med Sparta i en trygg ledelse. En Tommytypisk … Fortsett å lese «Sparta – Vålerenga 5-3»

Vålerenga kommer fra en sterk snuoperasjon mot Frisk og bør være motiverte for videre suksess. Sparta er muligens svekket ved at Tommy Raymond Kristiansen er idelt en karantene for å slå en liggende Josh Soares. Akkurat den incidenten skjedde med noen få minutter igjen av kampen og med Sparta i en trygg ledelse. En Tommytypisk handling mao.

1. periode
Likevel tar Sparta ledelsen etter 76 sekunder på uforklarlig vis. Likevel skal jeg prøve å forklare hva som skjer; Bovim fører puck til redline. Der dumper han pucken på mål. Søberg går ned i butterfly og pucken går over han og i mål. Lobb fra redline med andre ord. Jeg har sett det før, men det var en glitch i NHL96.

Så da er vi der vi var mot Frisk; tidlig goal i mot og Vålerenga må opp i ringa.

Det ser ikke helt ut som om de skjønner det for i minuttene som følger er Vålerenga upresise. Det offensive spillet vårt minner mer om kuslepp på Kongsgården enn Roy Einars fintunede maskinhockey. Vi klarer ikke komme med fart gjennom nøytral sone og er et lett bytte. I tillegg drar vi på oss minutter for feilbytte. 6 mann på isen blir fort til 4 mann på isen og en mann i fryseboksen når mannen med baderingene kan telle.

I vår sone skjer det betraktelig mer. Først og fremst så er backen Kalle Ekelund som fler ganger tråkler seg inn til Søberg. Alene med ham danser pucken titt og ofte på linja, men pucken sklir heldigvis ikke inn i mål.

Etter ca 10 minutter skjer noe som kanskje kan gi oss noe momentum i kampen. Ahlholm blir dratt ned i egen sone. Vi griper ikke sjansen. Riktignok får Ylven en puck på mål, vårt første skudd i kampen, men like etter får Øksnes 2 min for tripping i egen sone.

Vi reddes midlertidig av at Osterberg får 2 min for høy kølle så og si da pucken droppes igjen.

Også denne utvisningen kvitter Vålerenga ved at Kapetin Speedo kjører et move fra The Undertaker og brekker noe flass fra Østfold i isen.

Mot slutten av perioden etablerer Sparta et trykk i vår sone etter at Knold holder lekestue i midtsonen. Vi får den ut, men har ikke kontroll over pucken. I denne bølge to av angrepet får Sparta satt opp Rutkowski og han skyter den i mål fra blå. Målet blir tellende, men skulle aldri ha blitt stående ettersom Søberg ble takla av Carl Christoffer Karlsen i skuddøyeblikket. Direkte svakt at ingen av kampens dommere får med seg det.

Dårlige dommere får man ikke gjort noe med på kort sikt. Derfor går også lagene til garderoben med en 2-0 ledelse til Sparta. De var klart bedre enn oss i denne perioden, men begge målene er tegneseriemål og skulle vært unngått.

2. periode
I 2. periode så er det et helt annet Vålerengalag på isen. Det er nesten så en skulle tro Roy Einar hadde tatt den «en trenger ikke være brøkregner for å spille hockey» talen sin igjen. Vålerenga er langt mer aggressive og setter fart gjennom midtsonen. Betalingen kommer nesten med en gang.

Thomas Olsen føre puck over egen blå og i det han blir bundet opp i rundvantet så finner han Greven center ice. Greven har masse plass og går over blå sentralt. Ute på venstresiden lurer Ahlholm. Han skjærer forbi backen og setter ut legga. Med lavt tyngdepunkt og brei beinstilling er det umulig å flytte på han og alene med Ward blir han derfor slasha over håndledda av Ekelund. I det dommerens arm for avventende går opp setter Ahlholm pucken i åpen kasse. Ward er finta ut i pølseboden for en biffsnadder med ekstra bernaisesaus og ille mye ketsjup på påmmsa.

Denne goalen blir en liten vekker for Sparta. Først får de satt opp æresmedlem i Legion of dumb, Didrik Nøkleby Svendsen, på blank kasse. Det er jo ikke farlig for han er helt naken med puck og kølle, men etter det så pådrar Vålerenga seg den ene utvisningen etter den andre. Sparta scorer på den første etter klikk klakkspill. Vi spiller konstant i undertall. Sparta scorer ikke mer enn den ene. Vi bygger dermed litt selvtillit, men samtidig er det jo et strev å spille så lenge med en mann mindre. I en av situasjonene som oppstår og som gir Kaptein Speedo en tur i syndebingen drar han, blant annet, av hjælmen til Malmström. Skjæra Roest er på isen. Matrisen til Sparte løp derfor ut på isen for å skjerme hjælmen fra Roest. Ser ut som om de kunne hatt bedre råd i hamburgerdressingens rike også da det er tydelig at de ikke ønsker at han skal hakke i stykker eget lags hjelmer.

Mot slutten av perioden er vi nære en redusering. Thomas Olsen, Ahlholm og Tobbe krangler seg inn til Sam Ward. Alle tre står og hakker etter pucken mot loffene hans, men pucken vil ikke inn.

Så da blir det ikke fler mål i denne perioden og forhåpentligvis så bruker Sparta pausen til å fyre opp slipemaskinen for makan til behov for å legge seg ned har jeg ikke sett siden jeg så Big trouble in little vagina.

På tross av at vi spiller undertall halve perioden vinner vi skuddstatistikken i denne perioden med solide 7-13. Er det lov å håpe på en snuoperasjon i tredje?

3. periode
Vålerenga starter kampen med 2 min i overtall. Egentlig skal det være en fordel med helt ny is da pucken går fortere. Likefullt klarer vi ikke å utnytte det de første 1:58 av overtallet. I de to sekundene som følger er det kaos. Igjen ar vi kranglet oss inn til Spartas burvokter og han ligger nede og svømmer. Vi har 3 mann som graver etter pucken, men ikke blir det mål og ikke får vi kontroll på den.

I fem mot fem er vi bedre enn Sparta. Vi kjører tidvis over dem og selv når Ylven ryker på utvisning for farlig spill med høy kølle da en spartaspiller detter med trynet først på køllebladet hans er det vi som er farligst. Ahlholm og Lindström kommer to mot en og Ahlholm prøver å sette’n sjæl i redet. Ward er med og han redder med skulderen.

Vi er uansett i dytten og med 5 spillere på isen igjen så så reduserer vi. Juell, Greven og Fisher’n forechecker høyt og Juell stjeler pucken i slottet. Juell bare føser pucken opp i kakeboksen. Ward er ikke i nærheten av å få opp votten. Pen goal av en ærlig sliter.

Med 3-2 er det kamp igjen, men vi gir det fra oss igjen like etter. Vi klarer ikke binde opp en bonde bak mål når pucken blir dumpa. Vi blir for dype og ser for mye på puck og plutselig står Rutkowski alene på 4 meter. Han finner nettmaskene og Sparta har igjen 2 måls ledelse og det er ikke mer enn 9 minutter for Vålerenga å gjøre det på. Bittert. Dette var vel Spartas første skudd denne perioden.

Etter det bølger spillet frem og tilbake og begge lag produserer noen halvsjanser før Kristian Østby lader på blå og pucken sklir inn bak en utmanøvrert Søberg. 5-2 og under 4 minutter igjen av kampen. Dette lukter tap.

Tap eller ikke tap. Vålerenga har ikke gitt opp og produserer endel halvsjanser ved Lindström og Juell, før Tallak setter opp Brede for styring. Thomas Olsen tok backplassen og Brede stakk inn i slotet. Thomas passer en tversover til Tallak som sender et direktepass mot bakerste stolpe. Der venter Kaptein Speedo som styrer den lekent opp i korset til Ward. Pent, men for sent.

Det er 25 sekunder igjen av kampen og det hele renner ut med 5-3 til Sparta.

Vi gir dem 2 merkelige mål og spiller en sløv 1. periode. Det preger kampen. Som mot Frisk så er de to siste periodene langt bedre og vi vinner skuddstatistikken i disse periodene overlegent. Likevel går vi på et tap og det skyldes rett og slett at vi er ineffektive samtidig som det glipper bak for ofte.