Før kamp: Sarpsborg 08 – Vålerenga

Årets andre kamp står for døren og det er første bortekamp. VPN ser fremover mot årets eneste tur til Østfold.

Om Sarpsborg er det egentlig ikke stort å si. Fredrikstad er jo den store terror-, ekstremist- og fremmedkrigerbyen. Sarpsborg er den stygge, sjarmløse og belastede naboen. Faktisk er det så ille at lokale politikere i Sarpsborg gjerne skulle hatt noen av disse krigerne slik at de kunne få omtale som er mer positiv enn den de får i dag.

En reise til Sarpsborg er i de aller fleste tilfeller en reise gjennom eller rundt Sarpsborg. Sarpsborg er ikke sted du lander. Sarpsborg er et sted du til nøds må stoppe for å fylle bensin eller fylle magan med potetmos hos Foyns før du haster videre til et annet sted som er mer sivilisert. På samme måte som Marco Polo måtte gjennom Kashgar for å kunne drive handel i Beijing må ordentlige folk reise forbi/gjennom Sarpsborg for å kunne kjøpe bacon.

Skulle du finne på å stoppe i Sarpsborg vil du sikkert legge merke til de lokale. På samme måte som man ikke skal mate dyrene i dyreparken så bør man være forsiktig med å mate lokalbefolkningen. Det er ikke det at de ikke spiser. Faktisk så spiser det veldig mye, men de har et veldig spesialisert kosthold. Kostholdet består stort sett av pølser, hamburgere, bokscola og antidepressiva. Og hamburgerdressing. Masse hamburgerdressing.

Et sikkert vårtegn er den årlige legionellaepedemien som kommer hver vår i Sarpsborg. Det å ha mange kjøletårn i nærheten kan tydeligvis fort bli et verktøy for å unngå å overskride capex på kommunebudsjettet når man har lange ventelister for å få plass på eldresenteret.

Laget fra Sarpsborg har også en god del tidligere Vålerenga-spillere. De hentet som de fleste har fått med seg Bojan for et par år siden, backen Joachim Thomassen dro i fjor, midtstopper Andreas Nordvik er også i Sarp og tilslutt ble tidligere Vålerenga-junior Kamer Qaka hentet før denne sesongen.

Bojan er nå i Sarpsborg 08.

Fun fact:

Da det ble klart at den kjente nynazisten Espen Sjølie planla en nazimarsj i Norge i 2000, til ære for Rudolf Hess, ønsket politiet å avverge denne marsjen. Det ble brukt store ressurser på å lokalisere hvor marsjen kom til å foregå og da det ble klart at den var nært forestående ønsket ikke politiet i Sarpsborg å bistå. Onde tunger skal ha det til at holdningen blant Sarpsborgs politimenn var: «Man kan ikke både prøve å avverge den største nynazistiske markeringen i Norge i etterkrigstiden samtidig som vi har lunsjpause der vi drikker hamburgerdressingslush.»

Facebook-kommentarer: