Dagboka mandag 18. mars 2019

Vålerenga skal spille semifinale i hockey, men hvilken motstander bør vi velge? Ronny Deilas menn klarte 1-1 mot Godset på fredag etter en bra første omgang og en middels andre omgang. Men hva skjer i NFF egentlig? Da er vi altså klar for semifinale i hockey. 15-6 i skuddstatistikk i andre periode og 4-0 i … Fortsett å lese «Dagboka mandag 18. mars 2019»

Vålerenga skal spille semifinale i hockey, men hvilken motstander bør vi velge? Ronny Deilas menn klarte 1-1 mot Godset på fredag etter en bra første omgang og en middels andre omgang. Men hva skjer i NFF egentlig?

Da er vi altså klar for semifinale i hockey. 15-6 i skuddstatistikk i andre periode og 4-0 i samme periode, sørget for en grei 6-2-seier over MS. Noen unødvendige utvisninger på slutten ga MS muligheten til å redusere to ganger i overtall da kampen uansett var avgjort.

1-0 (21.11) Andreas Heier (Filip Gunnarsson, Daniel Sørvik), 2-0 (31.10) Tobias Lindström (Rasmus Ahlholm), 3-0 (32.56) Ahlholm (Lindström, Stefan Espeland), 4-0 (36.37) Villiam Strøm (Jonas Oppøyen). 5-0 (47.31) Martin Røymark (Lindström, Ahlholm), 6-0 (49.33) Morten Ask (Oskar Ekelund, Sørvik).

Hvem vil du velge?

Som seriemester har vi den fordelen at vi kan velge motstander i semifinalen. Spørsmålet er: Hvem vil du velge?

[poll id=»145″]

Damene vant 4-0

Vålerenga tok en komfortabel 4-0-seier i den siste treningskampen før sesongstart, hvor hele tre juniorer noterte seg på scoringslista. 500 tilskuere i Gøteborg så kampen mot Kungsbacka. Les mer om kampen her.

Hvor står Vålerenga Fotball?

1-1 mot Godset. En god og en middels omgang gir ikke all verden svar. Optimisten i oss kan nyte at vi styrer kampen før pause og at Matthias Vilhjalmsson serverer ballen nydelig til Bård Finne som demper og klinker den i mål.

Men pessimisten ser at Vålerenga ikke scorer nok mål og slipper inn mål imot på overtid. Ikke bra.

Dagboka er delvis optimist og gleder seg til seriestart på Intility. Det ble altså 6. plass i fjor, vi var 16 poeng bak Brann på bronsemedalje. Spørsmålet er som vanlig: Blir det en ny sesong i ingenmannsland, eller klarer vi å slå fra oss og henge med i topp tre? Har gutta skjønt hvordan Ronny vil spille fotball, eller har vi ikke de gutta som skal til for å hevde oss? Lørdag 30. mars hjemme mot Mjøndalen får vi det første svaret.

Mesterfinalen

NFF valgte altså å avlyse Mesterfinalen (eller valgte de å utsette, det vet vi ikke). Og NFF valgte å sende ut beskjed om dette under trekningen av Champions League. Å slippe dårlig nytt fredag ettermiddag er et gammelt pr-triks, dersom man ønsker minst mulig oppmerksomhet rundt en sak. Et annet er å gå ut med dårlige nyheter i det medias oppmerksomhet er rettet et annet sted – for eksempel samme dag som fire engelske lag skal trekkes i Champions League.

Moldes trener Erling Moe formulerer nøyaktig hva dagboka tenker om denne saken:

I fjor forventet NFF at samtlige klubber – to uker tidligere i mars – skulle stille med baner klare for kamp. Samtidig klarer de ikke å ha Ullevaal stadion klar til kamp. Pinlig, pinlig, pinlig. Og en kommunikasjonsstrategi som ikke ligner grisen!

Jesper Mathisen treffer ikke alltid reint som såkalt ekspert, men her er han 100 prosent på ballen:

VIF slo LSK og Brann

Ull/Kisa Fotball var i helgen vertskap da 2003-årgangen møttes til nasjonalt elitetiltak på Jessheim. Hjemmelaget og Vålerenga vant hver sin gruppe og møtes torsdag kveld til finale. Vålerenga vant 1-0 over Lillestrøm, 3-0 over Brann og spilte 1-1 mot Kristiansund. Det er jo hyggelig å registrere at unggutta hevder seg. Dette er altså spillere som er eller fyller 16 år i år, og er du god nok osv har du plutselig sjansen i 2019…