Dagboka mandag 16. april 2018

6-1 over Start i eliteserien og 1-0 over Egersund i 2. divisjon. Vålerengas herrelag forsynte seg godt i helgen, mens damelaget sliter og har null poeng etter to kamper. Vi klarer liksom ikke å bli helt ferdige med lørdagens kamp, og Start gjør det ikke lett for oss å la ballen ligge. Mark Dempsey er … Fortsett å lese «Dagboka mandag 16. april 2018»

6-1 over Start i eliteserien og 1-0 over Egersund i 2. divisjon. Vålerengas herrelag forsynte seg godt i helgen, mens damelaget sliter og har null poeng etter to kamper.

Vi klarer liksom ikke å bli helt ferdige med lørdagens kamp, og Start gjør det ikke lett for oss å la ballen ligge. Mark Dempsey er en fin fyr, dagboka liker han, men hans opptreden i media etter 1-6-tapet er dessverre pinlig.

Han velger å skjerme spillerne sine, ta alt ansvar for tapet på egne skuldre (hallo) og samtidig klage på dommeren for noe de aller fleste som skjønner seg på fotball i beste fall vil kalle en filleting.

Dommeren skal visstnok etter kampen ha sagt til en Start-spiller: : «Slutt å klage, du har tapt 6-1 uansett.» Og det får Mark Dempsey til å klikke.

– I mine øyne er det uakseptabelt. Det er ikke noe en dommer skal si. Det er uprofesjonelt. Det var derfor jeg banket på dommerens dør etter kampen, sa Dempsey. Også dommer Kai Erik Steen snakket til TV 2 etterpå:

– Det som skjer rett etter kampen er at det kommer et par Start-spillere som er ganske sinte. Jeg klarer ikke helt å oppfatte hva de er sinte for. Da svarer jeg at jeg syns det er unødvendig å stå der og være sint på meg når de har tapt 1-6, sier Steen til TV 2.

– Jeg svarer i helt rolig ordelag at de har tapt 1-6, og at jeg syntes det var unødvendig å komme til meg og krangle om småting. Jeg synes ikke det er uprofesjonelt at jeg har en dialog med spillerne rett etter kampen, sa dommeren.

Kampen ble preget av at Simon «elsker Vålerenga hurra, hurra» Larsen ble utvist etter kun fire minutter. Og ifølge Jesper Mathisen var det en helt korrekt avgjørelse. Det er liten tvil om at den hendelsen blir matchavgjørende, også fordi Daniel sniker til seg et par meter når han legger ballen på plass og sikrer 1-0 på frisparket. Men når man er enig i at dommeren gjorde rett her, blir dte latterlig å klage på dommeren for noe som skjedde ETTER kampen.

Start virker med dette som en klubb i total krise, de fremstår rett og slett veldig irrasjonelle og uproffe når treneren får lov til å nekte spillerne å snakke med pressen etter kampen og i tillegg syte på dommeren.

– Jeg vil beskytte dem, sa Dempsey til lokalavisa Fædrelandsvennen.

– Er ikke det å gjøre dette til noe større enn det er?

– Nei, for de er unge spillere. De vil komme ut hit, og dere vil prøve å manipulere dem og ta de inn i situasjoner de ikke føler seg hjemme i. Jeg er mer erfaren, sier Dempsey.

– Hva mener du med å manipulere? Er det sånn du føler det?

– Hør: Pressefolk, dere kan stille spørsmål hvor de ikke vet hva de skal svare, så det er hvorfor. Det er grunnen til at for eksempel Tobias går til dommeren: Han er naiv. Han går til dommeren, også svarer dommeren. Jeg vil ikke putte spillerne mine i den situasjonen, sa han.

Forstå den som kan. Dagboka kan bare nyte 6-1 og tre poeng, men må ta med litt malurt. Eller som Ronny sa det:

– I pausen var jeg ikke sikker på noe som helst, sa Deila, som syntes vi «var litt rotete mot slutten av 1. omgang». Og her er vi ved poenget: 6-1 er som en våt drøm, men også på lørdag har vi perioder hvor vi er slurvete og ikke villige nok til å blø i duellene. Det likte vi ikke.

Strømsgodset og Sarpsborg rundspilte oss, men vi er foran dem på tabellen. Vi er på fjerde plass, men foran oss igjen er Ranheim – med en kamp mindre spilt. Norsk fotball er ikke til å tro.

[poll id=»69″]

Vant i 2. divisjon

Det ble tre viktige poeng i serieåpningen i 2. divisjon. Dagboka fikk ikke sett kampen sjøl, men vi veit hvor viktig det er å samle poeng i 2. divisjon for å unngå nedrykk når høsten kommer. Det er ufattelig viktig å ha et lag i 2. divisjon for å tiltrekke seg de riktige talentene.

Aftenposten skriver: Egersund fikk en gratissjanse til å utligne fire minutter på overtid da de fikk en nokså billig straffe, men Vålerengas keeper Sandberg reddet.

Scoringen: Magnus Grødem mottok en fin crossball, men var litt heldig som fikk ballen med seg forbi Egersunds back Jørgen Olsen Øveraas. Den endte opp hos Abdisalem Ibrahim, som på elegant vis tverrvendte og sendte ballen utagbart inn i høyre hjørne, skriver avisa.

Mot voldtekt

Mens hele Fotball-Norge er opptatt av et banner på stadion, hadde lokalavisa i Molde fire artikler på toppen av forsiden om kampen i går kveld, men ingen av dem om banneret.

Det er ikke så ofte vi vil gi ros til noe som har med Lillestrøm å gjøre, men deres stunt på Aker stadion i går var det klasse over. Molde er en klubb som tror de kan la en voldtektstiltalt spiller få spille videre som om ingen ting har hendt samtidig som de nekter folk på deres stadion å være mot voldtekt.

Ja, selvsagt er det et stunt fra pip-pipene, men er du ikke stor nok til å heve deg over den slags, fremstår man selv som ynkelig og liten. Dessverre. Dersom banneret hadde vært med spillerens navn og annet, kan det fjernes. Men en ytring som er på linje med «gi rasisme rødt kort» er det ingen grunn til å fjerne fra norske tribuner. Bør lignende bannere testes ut på Intility Arena søndag klokka 20?

Rettssaken mot Molde-spilleren som er tiltalt for sovevoldtekt, er 14. og 15. august. Det kan bli en lang Molde-sesong…

Tap for Kolbotn

Det var vel strengt tatt smått med høydepunkter i kampen. Vi lå under 0-3, og tapte til slutt 2-3.

Bronse til U20-gutta

Frisk Asker tok gull, Sparta sølv og Vålerenga bronse i sluttspillet i U20-NM i hockey. Hjemmelaget Oilers tok fjerde plass. Vi tapte 0-6 for Frisk i semifinalen lørdag.

Fredrikstad

Dagboka kan ikke annet enn å gratulere Fredrikstad med 5.691 tilskuere på gårsdagens kamp i 2. divisjon. Seier 1-0 mot Asker er sikkert heller ikke vondt.

Vålerenga i dag

Gi deg selv lov til å nyte 6-1 noen timer til. Søndag er det ny toppkamp med Vålerenga når Molde «mot voldtekt» kommer til byen – altså nummer 1 og 4 på tabellen møtes.