Dagboka onsdag 24. august 2016

Vålerenga var på bursdagbesøk på vestkanten, noen har vært på Vestlandet og vi ser litt på fortida. I går feiret Heming (ikke Herning som denne dagbokisten ofte leser) seg selv og sine 100 år som idrettsklubb. Den store feiringa var Vålerenga Fotball og Vålerenga Hockey som skulle i hver sin omgang bryne seg mot Hemings seniorgutter. … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 24. august 2016»

Vålerenga var på bursdagbesøk på vestkanten, noen har vært på Vestlandet og vi ser litt på fortida.

I går feiret Heming (ikke Herning som denne dagbokisten ofte leser) seg selv og sine 100 år som idrettsklubb. Den store feiringa var Vålerenga Fotball og Vålerenga Hockey som skulle i hver sin omgang bryne seg mot Hemings seniorgutter.

Heming – Vålerenga Fotball/Vålerenga Hockey endte med 2-1 seier til Heming etter at fotballgutta hadde hatt full kontroll i første omgang og tatt ledelsen ved Lundström. Iskrigerne entret banen i andre omgang og da ble det enklere å være Hemingspiller. De satte to mål bak en overraskende god Filip Gunnarsson i mål og vant med det kampen.

Vålerenga fotball/hockey samlet med Hemings a-lag.

Ellers så hadde barna en fin opplevelse, og Vålerenga gikk tom for spillerbilder de bruker å gi ut ved slike anledninger. Forhåpentligvis hadde de med seg endel billetter de kunne gi til håpefulle som gjerne vil følge sine helter videre på Ullevaal stadion og Jordal amfi.

Poengdeling mot Fana

Vålerenga 2 holder liv i drømmen om å spille i den nye 2. divisjon neste år. I går spilte de mot Fana, for øvrig et Fana med tidligere Vålerenga-spiller Matias Totland fra start. Kampen endte 0-0 og med det er både VIF 2 og Fana fire poeng over nedrykksstreken.

Det å holde seg blir ekstremt viktig da den nye 2. divisjon vil bestå av to avdelinger, og dermed en mye mer spissa divisjon. Det betyr bedre matching for andrelaget, noe som igjen kan gi oss bedre spillere på sikt.

Fortidas Vålerenga

På denne dagen i 2005 var en hel haug av oss i Belgia for å se på Vålerenga spille Champions League-kvalik mot Club Brugge. Vi hadde et greit utgangspunkt med 1-0 etter første kamp og en del av oss tenkte vel kanskje at dette burde gå greit. Champions League, liksom.

Før kampen var det fest i Brugges gater. Vi fikk se rumpa til Rune Lange og tok hestedrosje fra sentrum til der bussene stod parkert. Kampen var dessverre ikke like festlig. Det stod 0-0 fram til 78. spillerminutt da Bosko Balaban scora. 1-1 sammenlagt og det ble en kamp med ryggen mot veggen etter det. Ikke hjalp det at Kjetil Wæhler ble utvist like etter.

Les mer: Club Brugge – Vålerenga 1-0 (4-3 etter straffer)

Straffekonken har brent seg inn. Iversen har scora. Gashi har scora. Hulsker har bomma og Skiri har scora. Så kommer dos Santos og bommer. Bosko Balaban setter sin straffe, og vi er ute av Champions League.

Selv om resultatet var tøft og at vi tapte masse millioner på å ikke komme inn i gruppespillet så er dette noe vi må minne oss på. Vi har vært en straffekonk unna. Nå er vi ganske mye mer unna, men det er fortsatt mulig. Vi må bare bli gode igjen.