Dagboka fredag 22. mai 2015

VG kårer Vålerenga-øyeblikk til de største i Tippeligaens 25 år lange historie. I dagens Dagbok kan vi love gåsehud, tårer og følelser som bobler over. Vålerenga øyeblikk Hvem glemmer vel noensinne siste kamp i 2004 sesongen? I siste kamp leder Vålerenga 3-0 over Stabæk, Rosenborg har akkurat gått opp til 4-1 mot et Lyn som … Fortsett å lese «Dagboka fredag 22. mai 2015»

VG kårer Vålerenga-øyeblikk til de største i Tippeligaens 25 år lange historie. I dagens Dagbok kan vi love gåsehud, tårer og følelser som bobler over.

Vålerenga øyeblikk

Hvem glemmer vel noensinne siste kamp i 2004 sesongen? I siste kamp leder Vålerenga 3-0 over Stabæk, Rosenborg har akkurat gått opp til 4-1 mot et Lyn som har åpnet alle slusene når Morten Berre kommer alene gjennom med Stabæk-keeper Jon Knudsen. Berre setter ballen rett på keeper, kampen ender 3-0. Begge lag står med 48 poeng og +18 i målforskjell, men Rosenborg vinner seriegullet på flere scora mål (52 mot 40). VG har kåret dette øyeblikket til det man husker best fra Tippeligaens historie.

Året etter er Vålerenga igjen i posisjon for gull, men det virker som at Kjetil Rekdal og hans menn ikke vil ha gullet, for etter 20 seriekamper så er det bråstopp i seiersrekka. Vi spiller uavgjort mot Lillestrøm hjemme, taper 3-0 borte mot gullrival Start, taper 1-0 mot Lyn, uavgjort 0-0 borte mot Viking, før vi går på en real smell mot Rosenborg borte i neste siste serierunde hvor vi taper 2-0. Heldigvis er ikke Start stort bedre, de vinner kun en av sine seks siste kamper. Dermed er det likt på poeng før siste serierunde. Start har bedre målforskjell og flere scora mål. Det er duket for drama i Skien hvor Vålerenga møter Odd Grenland og i Kristiansand hvor Start tar imot Fredrikstad som kjemper en desperat kamp for å komme seg opp på trygg plass.

Kampene starter og det starter på verst mulig vis. I Kristiansand etter 8. minutter blir Dagfinn Enerly liggende etter en corner. Vi vet alle hva som hadde skjedd og resultatet: Brukket nakke. Heldigvis har Dagfinn Enerly, som er Oslo-gutt, alltid beholdt sitt gode humør.

Tilbake til kampene. Og nå skjer ting fort. Etter 10. minutter scorer Tommy Svindal Larsen for Odd Grenland. Sekunder senere gjør Fredrikstad det samme i Kristiansand. Begge gullkandidatene ligger under 0-1. Vålerenga skjønner alvoret raskt og etter 18. minutter er Daniel Fredheim Holm (assist Magne Hoseth) på plass og utligner 1-1. Gullet er på vei til Oslo. Men Vålerenga stopper ikke der. Etter 37. minutter er det André Muri (assist igjen, Magne Hoseth) som stiger til værs og stanger inn 2-1.

Igjen er det over til Kristiansand hvor Fredrikstad går opp til 2-0 rett før pause. Gullet er nå enda mer i Oslo. Så i det 49. minutt scorer Bärlin for Start, 2-1. Skal det bli spenning allikevel? Og selvfølgelig skal det bli akkurat det. I det 69. minutt på Odd Stadion utligner Tarjei Dale for Odd, 2-2. Gullet er fortsatt i Oslo, men et mål fra Start eller Odd nå, og det vil være Start som tar hjem seriemesterskapet.

Etter 83. minutter scorer Bärlin igjen for Start, men målet annulleres korrekt for offside. I Skien legges det til 3. minutter, men i Kristiansand scorer Fredrikstad igjen og det står 3-1. Så lenge Vålerenga ikke slipper inn enda et mål, så er vi seriemestere for første gang på 21. år.

Noen nervepirrende minutter går og kampen blåses av. VI ER SERIEMESTERE! Banen stormes og resten er historie.

Dette øyeblikket har VG kåret til det neste største i Tippeligaens historie. Vi er ikke helt enig, dette er det største.

Vil du mimre mer, se video av de siste minuttene og se banestorminga så er den her: