Dagboka tirsdag 9. august 2011

Vi ser på andrelagets kamp i Horten med ørneblikk. Dawda skal spille i Skien. Ikke for, men mot Odd. Og noen mener det var dommertrioen det ble pepet mot etter kampen søndag. Det er hva vi har å fare med denne tirsdagen. Ørn – Vålerenga 2-2 Tre minutter på overtid fikk Vålerenga 2 corner mot … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 9. august 2011»

Vi ser på andrelagets kamp i Horten med ørneblikk. Dawda skal spille i Skien. Ikke for, men mot Odd. Og noen mener det var dommertrioen det ble pepet mot etter kampen søndag. Det er hva vi har å fare med denne tirsdagen.

Ørn – Vålerenga 2-2
Tre minutter på overtid fikk Vålerenga 2 corner mot Ørn i Horten. Hjemmelaget som hadde dominert det meste av kampen, klarte ikke å klarere og Shola Akinyemi hadde en enkel jobb med å sette ballen i mål fra kort hold. Dette leser vi på hjemmesiden til Ørn-Horten :

Det var nemlig at Ørn-lag som bokstavelig talt overkjørte motstanderen i 1. omgang med tempo i bevegelsene og ikke minst meget godt pasningspill, og to mål var for lite. Ørn Horten skapte syv målsjanser etter 20 minutter. Helt enorme målsjanser, hvor avslutningene kom innenfor 5-8 meter foran mål. Morsomt angrepspill i ren Ørn-stil. Det var rett og slett morsomt å se på laget, da det blomstret, og trivdes 100 % på banen med full kontroll.
Men, i fotball er det små marginer, og da vi ikke klarerte inne på egen femmeter, og gir motstanderen et mål helt på tampen av 1. omgang, ble mentaliteten satt på prøve. Utover i 2. omgang ble matchen jevnere, og vi jobber hardt for å holde det defensive trykket oppe i en omgang, hvor man også skaper fire helt klare målsjanser, men manglet nå det siste trykket foran i boksen i avslutningene. Strukturen defensivt var helt ok, selv om Vålerenga2 skaper målsjanser i 2. omgang. Totalt 11-4 i målsjanser, og da skal laget vinne.

Det var den meritterte rekruttspilleren Jørgen Jalland som åpnet ballet for Ørn med skåring før minuttet var gått. Han gjentok bedriften et kvarter seinere. Det skulle han selvsagt ikke ha gjort, med tanke på at to null er en farlig ledelse. Så i stedet for at Ørn kom seg opp på fortjent 3 eller 4 null var det Vålerenga ved Sidoine Ossou som reduserte rett før pause.

Opprykkskandidatene ble snytt for to poeng, nedrykkslaget vårt rappa ett, og håpet lever så vidt. Men Harstad er hele sju poeng over den streken Vålerenga er under, så det spørs om ikke toget gikk forrige mandag da Vålerenga tapte 0-1 mot nettopp Harstad i Vallhall. Elleve kamper gjenstår. Undere har skjedd før.

Dawda Leigh
Nei,da. Han skal ikke til Odd. Sikre kilder på Valle bekrefter at det vi leste i avisene før helga om et nært forestående utlån, ikke var direkte oppspinn, men et altfor optimistisk utsagn fra Odd-trener Fagermo. Dawda blir i Vålerenga enn så lenge, og selv om han ikke har fulgt opp den gode forfjorssesongen, er det noe vi skal være glade for etter at bestanden av backer er desimert. Vif-fotball.no melder at Freddy er ute minst fire uker etter lyskestrekk på trening lørdag, og at Fredrik Stoor fikk en smell i høyre kne. Morgendagens MR avgjør hvor lenge Stoor er ute av spill. I tillegg er Amin Nouri nylig solgt. Dawda passer bedre som back enn ving. Etter et godt innhopp i Molde fortsatte han framgangen søndag mot Sogndal. Ingen tvil om at Vålerenga trenger Dawda om æren skal reddes i de tolv kampene som gjenstår av årets nitriste sesong.

Billetter Sarpsborg
Lørdagskamp klokka 18 i Sarpsborg er flotte saker. Sjappesjefen har 500 billetter. Salg til sesongkortinnehavere i Sjappa fra i morgen til og med fredag. Åpent salg fra lørdag. Det arbeides med å skaffe dobbelt så mange billetter. Pris kr 190. Og for ordens skyld: kampen går lørdag den 20. august, ikke den 17. som vi skrev i den første versjonen av denne dagboka.

Billetter Skien
Billetter til kampen mot Odd førstkommende fredag selges i Sjappa for kr 170. De som kjøpte billetter før kampen ble flytta, kan bruke disse. Bussbillett koster kr 250. Bussen går fra Bohemen klokka 15

Vålerenga i forgårs
Tvil skal komme tiltalte til gode. Det er mulig at pipinga etter kampslutt søndag var retta mot dommertrioen og ikke mot våre egne. La oss håpe det.