Dagboka torsdag 9. juni 2011

VPN kan i dag avsløre at @TV2Davy raser mot medieavtalen og slutter seg til supporternes krav til fjernsynskanalene om forutsigbare kamptidspunkt. Ellers har a-laget trent igjen og du må på vertshuset i kveld. Siden du er opptatt av tribunekultur.   Medlemsmøte om tribunekultur I lenger tid har det fra våre tribuner blitt brent av bluss … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 9. juni 2011»

VPN kan i dag avsløre at @TV2Davy raser mot medieavtalen og slutter seg til supporternes krav til fjernsynskanalene om forutsigbare kamptidspunkt. Ellers har a-laget trent igjen og du må på vertshuset i kveld. Siden du er opptatt av tribunekultur.

 

Medlemsmøte om tribunekultur

I lenger tid har det fra våre tribuner blitt brent av bluss med spredte mellomrom. Bøter har blitt større og større for hver gang og det har vært organisert t-skjortesalg og kronerulling for å få disse betalt med minst mulig belastning for klubben. Parallelt med disse avbrenningene har Klanen jobbet mot Vålerenga og Norsk supporterallianse jobbet mot NFF for å skape forståelse, aksept og regelendring angående bruk av pyrotekniske effekter på tribunen. Mye av den ulovlige blussinga på tribunen har vært for å vise at supportere er fornuftige folk og kan håndtere slikt på en sikker og trygg måte. For pokker, det er ikke få supportere som i sitt daglige arbeid håndterer utstyr og maskiner langt farligere enn disse blussene.

Faktisk har dette, sett med manges øyne, vært vellykket. I hvert fall i den forstand at både Trondheim og Oslo har søkt, fått godkjent og gjennomført organisert blussing på tribunene. Helt lovlig altså. Nå ser det imidlertid ut for at dette arbeidet har fått et skudd for baugen etter kampen mot Fredrikstad hvor noen kjørte i gang røyk og blinkere i mer eller mindre kontrollerte former, det gikk vel ikke fullstendig som planlagt. Noen andre forsøkte å ta kontroll og gjorde formene mindre kontrollerte enn hva de var i utgangspunktet og dermed ble det bare kødd. Et kødd det må ryddes opp i brennkvikt.

Klanen består i dag av mange miljøer. Av de mer tydelige kan vi nevne Sirkus Enga og Ikaros som begge har absorbert deler av enda mindre miljøer. Men det finnes også kompisgjenger organisert i andre former som gjennom busser, nettsteder, fanziner og sydenturister som ikke blir like tydelige på tribuna. Fellesnevneren er at disse miljøene blir relativt homogene, har like verdigrunnlag og derfor samme mening om hva som er klubbens beste. Miljøene seg i mellom derimot kan være, og er, fullstendig uenige med hverandre. Derfor er det så avgjørende at alle som ønsker å mene noe som helst om Klanens opptreden på tribuna møter på Vålerenga Vertshus 18:00.  Tross alt er det slik når alt er basert på dugnad at den som gjør noe bestemmer resultatet.

Bare for medlemmer og absolutt ikke for media på Vertshuset. Derimot kan det være Espen flekser pecsa litt. 

 

Davy Wathne er forbanna på tv-selskapene

I en melding på Twitter brenner Davy Wathne av følgende:

Takk til NFF, NTF, NISO og TV-selskapene som la den utsatte TL-runden midt oppi Bob Dylan-konserten på Koengen.

 

Supporternorge har i lang tid forbannet Davys arbeidsgiver for kampflytting og tøysete tidspunkt de og. Herlig å få en breiflabb fra Bergen på laget til tross for at hans motiver er mindre prinsippfaste. Supporterne vil bare vite når en kamp går i god tid før den spilles og at kampen avvikles i helgen.  

 

 

 

 Ingen overvåkning i Vålerenga

Aftenposten skriver i dag om fotballspilleres bruk av sosiale medier som facebook og twitter.  Ytringer som postes her kan tas ut av konteksten og videresiteres av blant annet media selv om meldingen i utgangspunktet var men å være privat. Eller i det minste kun for vedkommende spillers krets av forfølgere. I Vålerenga maner Lasse Vangstein til bruk av sunn fornuft og presiserer at det ikke bedrives noen overvåkning til tross for at klubben følger med littegran.

Så kan vi la tankene fundere på hvorfor Aftenposten går ut med dette. Hva har de blitt enige om å gjøre på forrige redaksjonsmøte? Alle fotballspillere oppfordres med dette til å vaske sine vennelister for journalister fra Aftensposten.

Selvsagt er VPN på facebook også. Bli forfølger av oss, vi har fremdeles en konkurranse på gang hvor du kan vinne en splitter ny Vålerengadrakt. Men først sender vi ut ei t-skjorte når vi runder 2500 forfølgere og noen DVD-plater når vi er mektigere enn Klanen på den sosiale plattformen. Er du på twitter og ønsker enkel tilgang på Vålerenganyheter følger du @Enga. Verre er det ikke.

 

Spillerne trener igjen

Etter noen dagers hvile grunnet landslagspause leser vi på klubbens sider at spillerne nå er å se på treningsfeltet igjen. Det er bra. Håpet er at de trener på å starte spillet samtidig med kampstart. Dersom det ikke er dårlig vær ryktes det at en av VPNs triste sjeler tar turen for å sjekke ved selvsyn.

 

Vandrehistorier fra Kampen og Vålerenga

Etter medlemsmøtet, eller på fredag, kan du få med deg Vålerenga vandreteaters forestilling. Dagens dagbok er ikke særlig kulturelt orientert og sakser derfor ukritisk.

Folk finner seg ikke i hva som helst på Kampen og Vålerenga! Vandrehistorier fra Kampen og Vålerenga 2011. Historiene er mange. På årets teatervandring som Akerselva kultur- og teaterlag inviterer til, treffer du mange:
Fyrstikkarbeidersker og aksjonister, krigsmotstandere, menighet og godtfolk. Noen ganger stormer det, noen ganger må vi flire og le. Du treffer Einar Rose fra Kampen, Karoline Knutsen og Bjørnstjerne Bjørnson. Du får bli med på stiftelsen av idrettsforeningen Spring – forløperen til VIF. Du møter unger, fotballentusiaster og direktører, tyskere og raggare, politi og gatesangere.

Kom og bli med på Vandrehistorier fra Kampen og Vålerenga 2011!
Forestillinger Tor 9. juni kl 18 og 20 og Fre 10. juni kl 18.
Frammøte krysset Ingeborggate/Danmarkgate. Salg av billetter før forestilling.
100 for voksne og 50 for barn/honnør/student.

Regissør: Svend Erichsen
Musikalsk ledelse: Beate Løseth
Produksjon: Johanne Hannay, Ole-Petter Løseth, Fred Borg, Tor Itai Keilen
Manus: Tove S. Christiansen

Og da skulle det meste være sagt?

En kommentar til «Dagboka torsdag 9. juni 2011»

Legg igjen en kommentar